Томислав Дончев: Ще спрем практиката - фризьорски салони да обжалват ТОЛ системата

Не може да ограничим хората, но трябва да се спазват европейските норми

Томислав Дончев

Томислав Дончев

„Проблемите за националната сигурност не се решават с доклади. Не ми харесва, когато политиците се изказват като авиационни специалисти“. Това заяви пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Водещата Цветанка Ризова попита дали не говори за президента Румен Радев и за спора със самолетите, които трябва да купуваме. 

„Цанков камък“ не казвам, че е лош проект. Проблемът тръгна със стената и ремонтите, които трябва да се правят. Не искам да припомням колко милиарда са похарчени, но няма никога виновен и осъден. Дори от морална гледна точка е обезпокояващо, че няма виновни. Всичко това няма да се реши с антикорупционни закони. Корупцията не е дело само на няколко чиновници, които са се скрили във ведомство. Решението е да се постави корупцията като комплексен въпрос“, каза още Дончев.

 
„Проблемът е на обществото, защото малката корупция се допуска, но се гледа само към откраднатите милиони. Ако някой плати на чиновник, не се замисля, че и това е подкуп“, каза още Дончев. 

„За ТОЛ системата вървим в правилна посока. Категорично е фалшива новината, че има избран изпълнител и това е дело на хакери, които разпространиха информацията. Под мое ръководство има работна група, която да прецизира коя фирма може да обжалва процедурата. Не може фирма за фризьорски салони или хранителни стоки да обжалват ТОЛ системата. Ние не можем да ограничим правото на хората в тази посока, но това да бъде съгласувано с европейския ред“, коментира вицепремиерът.

„Ремонтът на НДК за председателството ни в ЕС върви добре. Бях разпитван за Боршош, за да дам информация. Чист съм пред съвестта си“, каза още Томислав Дончев.