Тома Биков: Оставката на Главчев не е гол в последната минута, БСП от доста време търсеше скандала

За нас - депутатите от ГЕРБ, възвръщането на парламентарният ритъм е по-важен от постовете, изтъкна още той

Тома Биков

Тома Биков

Не мисля, че са ни вкарали гол. Аналогия с футболен мач не е уместна. Първо не е в последната минута и не е гол. БСП в продължение на няколко седмици търсеше скандала. И ако извадим  ситуацията в сряда, не изглеждат думите на Нинова толкова тежки. Може би грешката на Главчев беше, че даде повод на БСП да напуснат парламента, за да саботират председателството. Този подход е грешен и ще платят висока политическа цена за него. 

Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира ситуацията с подадена оставка на Димитър Главчев като председател на Народното събрание. Той подчерта, че в ГЕРБ не жертват хора. 

Решението на г-н Главчев да подаде оставка на г-н Главчев е заради това, че БСП казаха, че няма да се върнат в НС, докато той е председател на парламента. Това е негово лично решение, не е под въздействието на премиера Борисов, посочи Биков и добави:

За него и за нас  възвръщането на парламентарния ритъм е по-важен от постовете. БСП предпочитат да носят колективна отговорност за хора, които уронват престижа на парламентарния живот, като г-н Иво Христов. Ние не гоним хората, те сами си подават оставката. Предпочетохме да преглътнем егото си, да бъдем смирени, вместо да отговорим на опозицията с още по-голяма конфронтация. Това е пътят, по който ще вървим, категоричен бе Тома Биков.