Те си искат „социализма” – с убийствата, репресиите, лагерите, ДС и „съветските другари”

Размисли в горещото време за черното минало, което някои искат да е настояще

Александър Йорданов

Ако сте на сянка, както съм аз в момента, е добре да си припомните някои факти от нашето минало незабравимо. Известният журналист Христо Христов се е постарал да ги систематизира, за да не си правим труда сами да се ровим посред лято в дебели книги. Ето кои са тези факти:
- БКП установява еднопартиен режим в България с помощта на Съветската армия чрез убийства без съд и присъди, скалъпени съдебни процеси срещу опозицията, заточения в лагери, изселвания на хиляди семейства от домовете им.
- По броя на жертвите и размера на насилието осъществено от БКП срещу българския народ България отстъпва само на СССР в целия Източен блок. Сталин е рекордьор по масови убийства.
- Първата държава от социалистическия лагер, която изпада в неплатежоспособност, е НРБ през 1960 г. при управлението на Тодор Живков. Тогава първият секретар на БКП еднолично и тайно продава златния резерв на България - 23 тона, на СССР – основен кредитор.
- Последните комунистически лагери в Източна Европа са тези край Ловеч и Скравена, закрити през пролетта на 1962 г.
- БКП е използва Държавна сигурност за наказателни акции срещу хората, които мислят различно от комунистите, включително отвличания и убийства – писателят Георги Марков (1975) и емигрантът Борис Арсов (1974)
- Специално създадени от Държавна сигурност фирми извършват под контрола на Политбюро на ЦК на БКП десетилетия наред контрабанда на оръжие и наркотични вещества, както и износ на държавни капитали.
- Държавна сигурност след 9 септември 1944 г. е конструирана, развивала се е и е била пряко подчинена на КГБ до 1990 г. Лично Тодор Живков дава указанието:

„Държавна сигурност да работи като филиал на КГБ”

- Репресията над всеки инакомислещ сред интелигенцията, духовенството, научните среди, средствата за масова информация, студентите, включително и членове на БКП, е в основата на комунистическия режим.
- Репресивният апарат на Държавна сигурност е използван за потъпкване на човешките права на българските граждани, включително и на представители на малцинствата, като най-бруталните мащаби на тази политика, изповядвана от висшето ръководство на БКП, намира израз в насилствената смяна на имената на българските турци.
- Тодор Живков използва репресивната машина на Държавна сигурност и в последните дни на своето управление за разправа с неформалните организации в страната и за разпръскване на мирния протест на независимото сдружение „Екогласност” пред градинката на „Кристал” на 26 октомври 1989 г.
- През януари 1990 г., броени месеци преди първите демократични избори в България, министърът на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев ( година по-късно избран за вицепрезидент) издава строго секретна, от особена важност, заповед за унищожаване на досиетата на Държавна сигурност тайно от опозицията и от обществото. Целта е БКП да прикрие и запази контрола на своя агентурен апарат и да се прочистят архивите от компрометиращите комунистическото управление материали.
А сега обърнете внимание на снимката. Виждате човешки същества, които искат всичко това, което прочетохте да се върне отново. Те си искат „социализма” – с убийствата, репресиите, лагерите, Държавна сигурност, „съветските другари” и дружбата – „вечната и нерушимата”, гдето ни мори половин век, искат си фалитите на държавата, скриването на истината за Чернобил, за да мрат масово и до днес от ракови заболявания българите и разбира се – не могат да живеят без простащината на Живков и обкръжението му. Мнозина у нас искат всичко това да се върне, да си го прегърнат отново, да заплуват отново в неговите води, да му се радват, да го галят, да му се подложат всеотдайно. Защо бе, хора !?