Свинарят от Маноле: Не съм цветарка, че да ходя от партия в партия

Ако искате и мамут да ми кажете - все тая ми е

„Аз съм бил член на БКП, а след това на БСП. Не съм цветарка, за да минавам от партия в партия. Това заяви по ТВ 7 скандалния бизнесмен Георги Гергов, който не скри отрицателното си мнение към политици, които през последните години смениха няколко пъти партиите си.

Гергов обясни, че е нормален български бизнесмен, който си изкарва парите с труд и си ги харчи. Според него обаче от няколко години българският бизнес е притиснат до стената, дори и когато става въпрос за участие в търгове по проекти, финансирани от Европейския съюз.

За Пловдивския панаир бизнесменът си призна чистосърдечно, че на практика е „купил фабрика на 9-ти септемри“. 

Все по - труден става този бизнес. В България имаме няколко панаира, а съвсем малък пазар, обясни Георги Гергов.

Той показа нагледно как трябва да се държи един лоялен член на партия, като похвали своя лидерСергей Станишев за твърдата му позиция по отношение на предишната власт.

„Станишев се изправи срещу много хора в БСП. От една година той няма грешни ходове в партията и това трябва да се отчете“, каза бизнесменът.

Според него, всички министри в кабинета на Пламен Орешарски са технократи, за разлика от министрите на предшественика му Бойко Борисов.

Георги Гергов каза още, че не се притеснява от прякора си “свинарят от Маноле”, с който почти две десетилетия го атакуват политическите му и бизнес опоненти.

Ако искате и мамут да ми кажете - все тая ми е.