Стойнев готов да приеме подадена ръка от ГЕРБ

Причините за провала на БСП били в политическата криза, предизвикана след евроизборите и както и в някои от взетите управленски решения

"Ако получи покана за коалиционно правителство, БСП трябва да се отзове и да се обсъдят националните приоритети, но всичко трябва да е прозрачно и решенията да се вземат от Националния съвет. Това заяви пред журналисти бившият енергиен министър на БСП Драгомир Стойнев.

"Въпреки, че се оттласнахме от дъното, което за нас бяха изборите за Европейски парламент, БСП категорично загуби тези избори." допълни той. Червеният депутат се похвали, че в Стара Загора, където водеше листата, резултатите на БСП не са плачевни както в други региони. Резултатът за левицата там е 19,36% или 28 563 гласа, които вкарват двама депутати в следващия парламент.

"Резултатите в областта са над средните за БСП в страната. В сравнение с евроизборите партията има ръст с над 200 гласа в региона на Стара Загора. БСП печели изборите в четири от 11-те общини в областта” похвали се Стойнев. Причините за провала били в политическата криза, предизвикана след евроизборите и както и в "някои от взетите управленски решения" по време на правителството на БСП и ДПС. Като друга причина той открои разпиляването на левия вот към АБВ и "Движение 21" на Татяна Дончева.