Скандално – до руското знаме на плажа в Свети Влас развяха и съветското

Комунизмът в България е обявен за престъпен, а символите му са лоша реклама за европейска страна

До руското и съветското знаме се развя на плажа в Свети Влас, снимка: С. Бадаев

До руското и съветското знаме се развя на плажа в Свети Влас, снимка: С. Бадаев

Цинизмът на руските туристи по българското Черноморие минава всякакви граници. Освен руските знамена, които безпричинно се веят по курортите ни, вече провокират европейските ни ценности със съветското червено знаме със сърп и чук. Читател на Faktor.bg  изпрати скандална снимка от плажа в Свети Влас. До руското знаме е побито и съветското.

„Въпреки факта, че България е страна от Европейския съюз, и въпреки факта, че Република България е приела Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен през 2000 г., през август месец 2017 г. в черноморския курорт Свети Влас гордо се развява червеният флаг със сърп и чук, символ на престъпния режим, който унищожи с робски труд в трудови лагери и екзекуции милиони невинни хора. Режимът е жив в съзнанието на хората и по ирония на съдбата, напомня за себе си в момент, когато Русия чества 80-годишнината от началото на Големия сталинистки терор през 1937 г.“, пише в сигнала си С. Бадаев.

Кметството в Свети Влас демонстрира тотално отсъствие. Не по-малко скандално е, че през последните дни и вицепремиерът Валери Симеонов, и министърът на туризма Ангелкова са се вторачили в проблемите на родното ни Черноморието, но не виждат руските и съветските знамена, които са изключително лоша реклама за модерна европейска държава. Ако вярваме на думите на президента Румен Радев, че щом над Крим се вее руско знаме, значи е руски, то логичен е въпросът – съветско ли е вече Черноморието ни?

Само преди седмица пък посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин предупреди от телевизионния ефир, че сърпът и чукът, и символите на СССР не са бъдещето на България.