От „дупката“ в КТБ 17 млн. и бонуси от 1,5 млн. евро към фирми на Бареков и Цензурата

Борисов: Не се съгласявам да се даде и лев, докато не се знае дали цял политически проект не е финансиран от тази банка

Лидерът на фалиралата Цензура

Лидерът на фалиралата Цензура

От разсекретената от президента Румен Радев стенограма за КТБ, от 14 юли 2017 г. става ясно, че огромни суми най-вероятно са текли към скандалния журналист, представящ се за политик Николай Бареков и неговата партия „България без цензура“. Бареков бе сред най-приближения обслужващ персонал на банкера Цветан Василев, стартира дори и самостоятелен политически проект, който вече е в редиците на покойните политически партии.
По темата за Цензурата и финансирането на фалшивия й лидер първи реагира Бойко Борисов, по време на консултативния съвет: „Ако може един въпрос към колегите от БНБ. От тези фирми, за които говорите(получили необезпечени кредити, б.р.), има ли фирми на Бареков или пари, пращани към "България без цензура" и неговите фирми, и до колко време можете да ми отговорите?"

„Не сме забелязали, г-н Борисов, но най-вероятно...“, отговаря уклончиво гуверньорът на БНБ Иван Искров.

Борисов: „Моите данни са за 17 млн. и за бонуси от 1,5 млн. евро. И трябва ли да дадем държавни пари, за да покрием на Бареков бонусите? Искам ясно да знам.“

Искров: „Нямаме такива данни, но понеже протоколът е секретен, както попита г-н Местан, вероятно част от тези 205 или 206 млн., са там“.
Борисов: „Кешови, не кешови, аз също мога да сезирам главния прокурор, но искам това да се знае. Защото сега да си залагаме името и партията заради тези, които са се "налапали" с такива пари.., нали тази банка финансираше камионите, автобусите и всеки ден предаванията на ......? При това положение лев не се съгласявам да се даде, докато не се знае дали цял политически проект не е финансиран от тази банка. Откъде накъде? Каквото са финансирали, да си кажат”, завършва диалога между политика и банкера.

И до днес няма яснота – колко милиона са потънали в ГМО-то на Бареков. Факт е, че след фалита на КТБ, Бареков побърза да се откаже от благодетеля си, но скоропостижно след това фалира и партията му. Останаха хиляди измамени избиратели и поредното доказателство за фалшивите проекти на измисления банкер Цветан Василев.