“Орлов мост” стягат нова партия

Утре Движение “Орлов мост за промяна” учредява нова политическа формация в Синдикалния дом на транспортните работници до Централна гара.

 

“Народна партия” е десен проект, който произлиза от протестите тази година, като ние не ги делим на летни и зимни. Партията ни ще е народна, широко отворена, с центристка ориентация”, разказва Янаки Ганчев от движение “Орлов мост”. 

Целта на новата формация е да сложи край на олигархичния модел. По  думите на Ганчев, като хора, които не са нито  националисти, нито ксенофоби, идеята е, чрез нея да бъде реализирано гражданското представителство в НС. Организаторите залага изцяло на онлайн платформата и може да бъде наречена интернет партия от нов тип, обяснява Янаки Ганчев.

“Февруари лично аз участвах в протестите, дадохме старт на тази промяна, резултатът е събуденото гражданско общество, за което лично аз работя вече няколко години под различни формати. Радвам се, че има такъв резултат, който трябва да премине в следващата си фаза – представителство в парламента”, коментира още Янаки Ганчев, цитиран от БЛИЦ.