Президентът Радев да излезе с обръщение към нацията и да осъди случващото се в Белене
Движение обществен натиск призовава от  Фейсбук гражданите да излезнат в подкрепа на католическия свещеник Паоло Кортези, който бе принуден да напусне Белене, защото е приютил в църквата законно пребиваващо у нас сирийско семейство.
Протестът ще се състои в неделя, 12 март от 12 часа  на площада пред президентството в София. Нарочно сме избрали точно това време, защото вече е настъпил съдбовният 12-и час за България. Случаят с отец Кортези и натискът срещу бежанците от измислени патриоти и националисти е изключително опасен за демокрацията. Това заяви Димитрин Вичев, който организира проявата.
От Движението призовават президентът Радев да излезе с обръщение към нацията и да осъди случващото се в Белене както и поведението на кмета на града и общинските съветници, които издигат стени на омраза и петнят образа на България като гостоприемна и толерантна страна.
От България си тръгна един достоен духовник. Това е лош знак,  тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“, казват от Движението и призовават всеки, който се чувства европеец да заяви утре гражданската си позиция.

10 Коментар(и)

 • 1

  1(14 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Айде всички дето много знаят тук да приютят по едно семейство и те. Лицемери! На думи сте много "духовни" и състрадателни. Колко от вас нещастници са приютили семейство? Колко? Ще ми се плюнчат и ще четат морал, мозък ще ръсят от уютните си местенца. Искам всеки от вас в рамките на една седмица да отиде и да предложи на поне едно "бежанско" семейство да живее у тях или да им даде имот за безвъзмездно ползване. Нещастни лицемери! Първо напълниха България с боклук от цял свят след това обвиняват хората че били расисти! Кой трябва да се интегрира тук? Ние към тях или те към нас? И какво правят тук изобщо? Нима в Турция не им харесва? И ако не им харесва в Турция какво точно че идват тук? Отговорете си първо на някои въпроси лицемери чак тогава се правете на майка Тереза ако ви стиска.

 • 4

  4(11 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  Долу червените русофилистични питекантропи, които за пореден път опозориха България пред цивилизацията! Марш на всички тях към сибир!

 • българка

  българка(11 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  Къде сте господин Радев? Къде сте господин Герджиков?Вижте какво става в България.Заплашват се хора с убийство,защото са проявили човечност към хора в беда.Това е отвратително.Къде се скрихте? Оставихте държавата на автопилот.Занимавате се с реваншизъм. Държавата се руши ,а вие тръгнахте да защитавате Русия от наложените санкции. В коя държава живеете.Забравихте, че сте избрани от БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и трябва да носите отговорност пред него.

 • до "евроатлантик"

  до "евроатлантик"(11 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  Евроатлантик, заповядай и ти на протеста да си кажеш публично мнението срещу "еретика". Носи си и руското знаме да се завиеш с него, че ще е студено и дъждовно.

  • Баба Гицка

   Баба Гицка(11 March 2017 - 15:03)

   Като ми пееш Пенке ле,кой ли ми те слуша

 • бургазлиев

  бургазлиев(11 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  Нека всички истински българи да подкрепят акцията! Всички наследници на онези българи, които спасиха своите евреи от газовите камери! Разбира се, поканата не се отнася за жалкото и мазно двукрако нищожество, викат му Пърдялко и е познат преди всичко като Републиканския лизач на дебелия делянпеевсски задник! Този мазен Пърдялко отдавна е стигнал дъното на безчовечието, омразата и злобата, но днес продължава да дълбае в ПИКливото си сайтче, като открито се подиграва с монсеньор Паоло Кортези! Впрочем, какво друго е можел да научи в семейството си на комунистически терорист, но и мръсен агент-провокатор, предал поета-партизанин Атанас Манчев!

 • евроатлантик

  евроатлантик (11 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  Подкрепата на този еретик, е позор и провокация към православните християни. Да се маха от България,тук няма работа з а него. Да си ходи във ватикана и там акъл да раздава. Този не е тема за българския народ .

  • Евро къв си ти ....

   Евро къв си ти ....(11 March 2017 - 13:03)

   Какъв евроатлантик си не те знам, но явно си лишен от морал, ценности и най-вече способност за свободна мисъм. Живей си с ограниченото русоробско самосъзнание. Отец Кортези има моята, а и на семейството ми подкрепа, на хора вярващи в бог, вярващи в доброто, и нуждата на добрината да се отвърне с добрина. Презирам подобните на евроолигофрена.

  • Не споменавай народа ни...

   Не споменавай народа ни...(11 March 2017 - 16:03)

   Руски дупедавецо!...

 • Енох

  Енох(11 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  Там сме. Достойните, честните, добрите, борещите се за спасението на душите ни, те трябва да се подкрепят. Тук няма значение дали си католик, православен, протестант, мюсюлманин, става въпрос за морал и ценности, да покажем, че в България хора с тези нравствени качества не липсват.

Оставете коментарОбнови