Организират акция в подкрепа на Паоло Кортези – неделя, 12 ч пред президентството

Президентът Радев да излезе с обръщение към нацията и да осъди случващото се в Белене
Движение обществен натиск призовава от  Фейсбук гражданите да излезнат в подкрепа на католическия свещеник Паоло Кортези, който бе принуден да напусне Белене, защото е приютил в църквата законно пребиваващо у нас сирийско семейство.
Протестът ще се състои в неделя, 12 март от 12 часа  на площада пред президентството в София. Нарочно сме избрали точно това време, защото вече е настъпил съдбовният 12-и час за България. Случаят с отец Кортези и натискът срещу бежанците от измислени патриоти и националисти е изключително опасен за демокрацията. Това заяви Димитрин Вичев, който организира проявата.
От Движението призовават президентът Радев да излезе с обръщение към нацията и да осъди случващото се в Белене както и поведението на кмета на града и общинските съветници, които издигат стени на омраза и петнят образа на България като гостоприемна и толерантна страна.
От България си тръгна един достоен духовник. Това е лош знак,  тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“, казват от Движението и призовават всеки, който се чувства европеец да заяви утре гражданската си позиция.