Няма пострадали българи от взрива в Петербургското метро

Към момента всички станции на метрото в Санкт Петербург са затворени, а периметърът около района на експлозията е отцепен
Към момента няма данни за пострадали българи при взрива във вагон на метрото в Санкт Петербург, каза за Дарик Антон Марков от Генерално консулство на България в Санкт Петербург.
 
Все още няма списък на жертвите, каза Марков. Очаква се той да бъде обявен по-късно през деня. При постъпване на информация, незабавно ще я оповестим чрез пресцентъра на Министерството на външните работи, допълни той.

Взрив в станция на метрото в Санкт Петербург, има загинали

Хората, които имат близки в Санкт Петербург, могат да звънят на телефон: +7 921 633 61 16, където консулът ни Антон Марков ще дава информация.

В резултат от експлозията в петербургското метро са загинали най-малко 10 човека, а други около 50 души са ранени, каза Антон Марков. Взривът е причинен от самоделно взривно устройство, което вероятно е било допълнено с поразяващи елементи. Смята се, че устройството вероятно е било оставено във влака преди той да се насочи от метростанция „Сенная площадь“ към станция „Технологически институт“.
 
Към момента всички станции на метрото в Санкт Петербург са затворени, а периметърът около района на експлозията е отцепен.