Над 20 000 на заключителния митинг на Обединение ДОСТ

Искаме единна и неделима България със свещени и неприкосновени граници, но и България със свещена и неприкосновена идентичност на гражданите

С градиозен концерт в Кърджали Обединение ДОСТ официално закри предизборната си кампания. Тази вечер се превърна в своеобразен апотеоз на вълната, която Коалицията водеше от град на град, от село на село, от човек на човек. Над 20 000 човека дойдоха да подкрепят каузата, която олицетворява Обединението – свободен избор за хората и реална демокрация в България. 

dost1.jpg

„Скъпи приятели, тази вечер ще Ви споделя една своя мечта, която заедно ще превърнем в реалност - България да бъде равноправна майка на всички свои чеда“, каза  Местан и подчерта, че мечтае за единна и неделима България със свещени и неприкосновени граници, но и България със свещена и неприкосновена идентичност на гражданите  – име, език и култура. 

„Днес България преживя 24 часа фашизъм. Хиляди български граждани, прогонени от комунистическия режим, не могат да се върнат в родината, защото бяха спрени на границата от хора, които Европа нарича фашисти.“, заяви  Местан и призова хората, ако не искат още четири години да живеят във фашизъм, да гласуват на 26 март с №13 в бюлеината за модерна евроатлантическа демокрация в България, в която всички етносите да бъдат равноправни. 

„Обединени всички заедно сме обречени да сме победители.“, каза Орхан Исмаилов и увери хората, че тази енергия, която имат днес, на 26 март ще бъде в урните и тогава ще стане фаталното преобръщане на статуквото.

Хилядите хора, които бяха дошли, са гарант, че идеите и каузата на Обединението ще бъдат превърнати в реалност. България има нужда от баланс между идентичността и националния суверенитет, защото идентичността не е въпрос на избор, човек се ражда с нея, тя не може да бъде нито отнета, нито дадена. 

На митинг-концерта присъстваха още заместник-председателите на ДОСТ проф. Мариана Георгиева,  Шабанали Ахмед,  Мехмед Ходжа, членовете на ИС Бахри Юмер, Зюрфетин Хаджиоглу,  Билгин Якубов – главен секретар на НПСД, кандидат-депутатите от Кърджалийската листа на Обединението, както и политическият затворник на комунистическия режим Петър Бояджиев, символите на демокрацията и кандидати за депутати на Обединение ДОСТ  Егений Михайлов и  Георги Боздуганов.