Министри на Герджиков обсъждат ударно наредби и стратегии за следващото правителство

Последното си заседание служебния кабинет ще проведе идната сряда

Огнян Герджиков

Огнян Герджиков

Последното си заседание служебния кабинет ще проведе идната сряда

В последните дни на работата си служебните министри ударно обявяват за обществено обсъждане проекти на наредби и стратегии, които следващото редовно правителство ще трябва да разгледа и приеме. На портала за обществени консултации на Министерския съвет са публикувани редица проекти на нормативни документи. 

Идната сряда се очаква служебното правителство да проведе последното си заседание, предаде БГНЕС.

Девет проекта на различни документи са публикувани за обществени консултации в периода 26-28 април. Особено активен се оказва служебният министър на образованието Николай Денков, който е представил три пакета от документи – проект на Наредба за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование, проект на Решение на МС за одобряване на максималния размер на държавните гаранции за 2018 г. по Закона за кредитиране на студенти и докторанти, проект на Решение на МС за приемане на Плана за действие за 2017 г. на Националната стратегия за учене през целия живот.

Вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев е представил за обществено обсъждане два пакета от документи, които следващото правителство ще трябва да приеме. Те са свързани с финансирането на работата на националните и републикански консултанти, както и промени на Наредбата за функциониране на аптеките и номенклатурата на лекарствените продукти.

Служебният министър на туризма предлага актуализация на Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма 2014-2030 и План за действие в периода 2017-2020 година.

Промени в Тарифата за таксите, които се събират от Агенция “Пътна инфраструктура”, предлага служебният министър на регионалното развитие.

Служебният министър на външните работи е предложил изменение на Наредбата за дипломатическите и служебните паспорти, а служебният министър на транспорта предлага изменение на Наредбата за корабните документи.