Маноил Манев: Разбит е митът, че изявлението на Жаблянов е било лично

Той беше употребен от собствените си съпартийци, заяви депутатът

От днес Валери Жаблянов вече не е заместник-председател на парламента. ГЕРБ, "Обединените патриоти" и "Воля" го свалиха от поста. Причината е партийна декларация, писана от Жаблянов, в която се казва, че "Народният съд е необходимо военновременно правосъдие".

Според народния представител от ГЕРБ Маноил Манев днес бил разбит митът, че изявлението на Валери Жаблянов е било лично.

"Жаблянов бе употребен от собствените си съпартийци. Жаблянов днес се изказваше от името на партията, а лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе и защити от трибуната на Народното събрание всичките му тези за Народния съд. Казусът, че изказването било лично мнение приключи", подчерта народният представител в студиото "Денят ON AIR".

Мнението на Манев е, че когато един човек се нагърби с това да бъде заместник-председател или председател на Народното събрание, той трябва да ограничи малко правата си на народен представител.

"Валери Жаблянов трябваше да се съобрази с поста си. Тази оставка, която искахме да бъде подадена, не бе насочена към народния представител, а към самото изказване", твърди депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Маноил Манев коментира и ветото, което президентът Румен Радев наложи върху Закона за банковата несъстоятелност.

"Това е поредното вето на президента Радев. Отново обаче мотивите ми приличат по-скоро на политически, а не на реални. Все пак това вето предстои да бъде гледано", каза още народният представител.

По думите му Румен Радев за пореден път отправя доста остри думи към Народното събрание и въобще към републиката, а президентът трябва да бъде не разединител, а обединител на нацията.