Ляво издание разкости Нинова: Смени пола на БСП, превърна я в бройлер

Председателят на партията е обявена за лидер-схема, инженерен проект на задкулисен кръжец

Лидер-схема

Лидер-схема

„В БСП днес се е възцарила тежка безидейна атмосфера, белег на тоталната криза в лидерството на Корнелия Нинова!” Това констатира в свой критичен коментар Румен Петков, главен редактор на лявото интеренет издание „Поглед инфо”. Повод за острите му думи са решенията от последния пленум на БСП и позицията им да се разграничат от ПЕС и да не подкрепят Истанбулската конференция. Изданието нарича директно Нинова „лидер-схема”. Според него сега няколко групички в БСП си „късат косите и реват с кървави сълзи, решиха, че Михаил Миков трябва да бъде отстранен от поста си и натирен в историята. За целта, обаче, им трябваше модел, някакъв инженерен проект, който да напълнят със съдържание и много медиен пиар.
И така се роди

проектът "Корнелия Нинова"

Като схема тя звучеше идеално - лидер-жена, амбициозна, нахъсана, яростна, неспираща пред нищо, бойна, нарцистична, самовлюбена и обожаваща медийната пудра!
На авторите на проекта им беше необходим шум, а не съдържание, опаковка, а не стойност, блясък, а не идеи, медии, а не стратегия, пиар, а не идеология!
Нинова се докопа до председателското място и започна цялостна операция по смяна на пола на партията.
БСП само за броени месеци бе превърната в класически бройлер - обгрижван и отглеждан продукт, който няма нищо общо с естествените пориви на електората си
БСП се сведе до Нинова!”
Според анализа основните органи на партията са закърняли и залиняли.
„И се стигна дотам, че днес Изпълнителното бюро е просто политически кръжок, а Националният съвет прилича на истерично риалити, което се разпада, заради многото сюжети в него.
Всъщност проблемите на НС идват от факта, че Нинова напълно го е загърбила като орган и го е превърнала в нещо странично и чуждо.
НС е израз на колективното начало, а лидерката признава само своето мнение!
Всъщност проектът "Нинова" целеше точно това - да превърне БСП в проекция на един човек, да сведе многообразието в партията до нарцистичните изцепки на Нинова и така властта на бизнессоциалистите да бъде подпечатана окончателно”, казва критикът социалист.
Според него партията е в идеологическа безпътица,

заклещена между миналото и отвратителното настояще,

формация в пълен ступор, подобна на кола, която се оказала в улица без никакъв изход.

„Само лидер на партия в будна кома не би имал силите да се разграничи от зловещото изказване на Кирил Добрев!
Защото за мен това е централния симтом за болестта. Имаме заместник-председател на БСП, който само с едно изявление се опита да разруши години политическа история на съпротива.
Левицата беше единствената сила, която се съпротивляваше на привитазацията ала Костов, на грабежа, извършван с РМД-ата, а ето че само с една телевизионна изява Добрев разруши всичко!
На практика той обяви, че основното престъпление на прехода принадлежи на БСП и идеологията му е замислена от социалисти!
Но тук отново опираме до основната ни диагноза - БСП вече не е партия, а кръжок на Нинова и заради това партията мощно се деполитизира”, посочва Румен Петков. Той е скептик и за поискания от БСП и Нинова вот на недоверие на правителството. Той няма да е успешен и ще се превърне дежурното упражнение по пиар на Нинова и на близкия й кръжец.