Лукарски след дъжд-качулка: Урокът, че трябва да бъдем заедно не беше научен за трети път

Божидар Лукарски

Божидар Лукарски

Защо се стигна до провала ще коментираме по-натам, има време, смята синият лидер

Урокът, че трябва да бъдем заедно не беше научен, грешката я правим вече трети път. Трябва да има „пакт за ненападение“ между десните партии. Това коментира лидерът на СДС Божидар Лукарски в ефира на БНТ часове след като депозира оставката си.

„Но противно на всякакви очаквания, ще имаме едно стабилно правителство, не мисля, че изборите ще са преди 2019-та.Оставката беше мое лично решение, никой не ме е карал да предприемам тази крачка. Винаги поемам отговорност, когато се налага. Резултатът от изборите беше неуспех. Надявам се да приемат оставката ми, ще апелирам пред колегите си да го сторят. Това е моралната постъпка ", коментира още той.

"Всеки има вина за случващото се, не коментирам кой носи повече вина и кой по-малко. Сега имаме достатъчно време за трезви преценки, факт е, че направихме добра кампания, но в крайна сметка резултатът е на лице", смята Лукарски. "ГЕРБ също направиха добра кампания и аз ги поздравявам, ГЕРБ бяха по-ярката алтернатива на БСП, затова и спечелиха. Голяма част от нашите избиратели гласуваха за ГЕРБ, за да спрат БСП", увери той.