Красимир Янков: Прави се опит да се приватизира МВР

Това че искаме повече правомощия, не означава, че искаме оставката на някой министър, скочи кмет

Това е дублиране на дейността на МВР и всички сте наясно, скочи на щенията на кметовете за повече правомощия соцдепутатът Красимир Янков. След като ги изслуша, че полицаите не достигат, а нямат пари за частни охранители, но и  техните общински инспектори са с вързани ръце да опазват обществения ред, социалистът заключи: "Вие искате оставката на министъра на вътрешните работи! Обвиненията са категорични - МВР не се справя на територията на общините и затова искате такива звена за контрол", направи изводите депутатът от вътрешната комисия.

"Вие посягате към правомощия на министъра на вътрешните работи, което какво значи - не сте доволни от работата му. Това е пореден опит да се приватизира МВР!", изригна социалистът. "Това че искаме повече правомощия, не означава, че искаме оставката на някой министър, а говорим как да подобрим работата на общините", репликира го кметът на Стара Загора, цитиран от "Канал 3".

И напомни, че парламентът е този, който вменява на кметовете задължения, които те се чудят после как да изпълнят. Тодоров подчерта освен това, че идеите не са лично негови, а се подкрепят от целия УС на националното сдружение. Там има и ваши кметове, репликира кметът на ГЕРБ към соцдепутата.

"Да не влизаме в този политически сблъсък, който обичайно наблюдаваме в пленарната зала", пък призова депутатите от опозицията шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов. И подчерта, че са се събрали, за да бъдат полезни на кметовете.