Красимир Велчев

Красимир Велчев

Не мисля, че има проблем с кадрите на ОП - нека да не търсим под вола теле, призова депутатът

Грижи за чуждите вероизповедания са един от приоритетите за ГЕРБ. Няма друга партия, която да е отделила толкова много средства за вероизповеданията – сега са 4 млн., като са се увеличили почти 3 пъти за последните години. Това каза в ефира на БНТ Красимир Велчев, зам.-председател на ПГ ГЕРБ и председател на комисията по вероизповедание.

Ние ще продължим започната политика по отношение на различните вероизповедания. Законът за бурките, който приехме, гарантира сигурността на нашите граждани. И лидерите на вероизповеданията го разбраха след като проведохме няколко кръгли маси. Освен това трябва да има отчет за парите, които влизат през чужди фондация – това е проблем, който предстои да решаваме отново с лидерите на различните вероизповедания, допълни той. 
Велчев коментира и днешните остри словесни сблъсъци между ГЕРБ и БСП, като определи донякъде подобен род изяви като нещо нормално  в политическия живот.  
Очаквани са нещата, които се случват в парламента. Колегата ми Антон Тодоров малко прекали с тона, но той беше в отговор на декларацията на БСП. Ние бяхме подготвили друга декларация - във връзка със светлия празник на Кирил и Методи. Но наглостта на лидера на БСП предизвика изказването на Тодоров. Упрекът на Нинова, който отправи към ГЕРБ – в какво точно ни упрекват, аз така и не разбрах, коментира депутатът от ГЕРБ.
Според Велчев въпреки скандалите около излъчени от патриотите назначения в управлението на коалицията, не може да става дума за проблем с кадрите на Обединени патриоти.  

Дали има проблем с кадрите от квотата на ОП – не мисля, че има проблем. Въпросът обаче е да не търсим под вола теле – може човек да направи грешка, добре – отстраняваме го. Но знаем ли, че следващият ще бъде по-добър като професионалист от него. Освен това мнението на избиратели се формират до голяма степен от медиите, които правят поръчкови предавания. Те трябва да носят отговорност затова. Що се отнася до нашите европейски партньори - не зная дали обръщат в Брюксел внимание на това, което става тук. Защото и в Библията пише, че няма безгрешни хора. Младите хора, които искат да бъдат публични личности, трябва да знаят, че всяка грешка затваря дадена врата. Дори едно сбиване на улицата може да навреди на тяхното бъдеще или на тяхната кариера, посочи Красим Велчев. 

Той коментира и казуса с Красимир Първанов, друг заместник министър, отново  свързан с квотата на патриотите.

Ние нашите кадри ги знаем и ние гарантираме за тях. Но при коалиционно правителство е трудно да давам оценка. Аз познавам лично Първанов, но все пак това е човек, предложен от нашите партньори. Всеки си носи отговорност, не можем ние да отговаряме за него. Това че за Първанов има определени съмнения  то е сигурно, че ние в парламента, пък и Борисов ще го следим много из късо. Тук има една друга настройка – в последните 30 години забелязах, че има определен кръг от хора, които ги устройва да има нестабилност в държавата. Тогава им върви бизнеса, само тогава се чувстват комфортно, аргументира позицията си Красимир Велчев 

12 Коментар(и)

 • Перник

  Перник (20 May 2017 - 08:05)

  Отговор

  СЛЕД 10 ГОДИНИ НА ВЛАСТ , 3 ОТ КОИТО ЕДНОЛИЧНА , ТОЗИ ОБВИНЯВА ДРУГИ ЗА ПРОПАДНАЛАТА НИ ДЪРЖАВА !!!!!!! НАГЛОСТ БЕЗПОДОБНА !!!!!!!!!!!!!!!!

 • за незапознатите

  за незапознатите(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Ако не сте виждали тъп милиционер, ето ви го този на снимката.

  • оиврат

   оиврат(19 May 2017 - 21:05)

   Не само тъп милиционер, но и одъртял мераклия. Ама как ще му се разроши буклестият перчем, когато ги натирим. Скоро ще е, както личи, защото станаха много нагли.

 • +++

  +++(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • ЦК на БСП, ДПС & автентични защитници на гнилите ябълки в съдебната система

  ЦК на БСП, ДПС & автентични защитници на гнилите ябълки в съдебната система(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Има, обаче не са хора, боклуци са, двукраки боклуци, попаднали на благодатна почва от състрадателни и толерастични идиоти.

 • вече не гласуващ за ГЕРБ

  вече не гласуващ за ГЕРБ (19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ СТЕ НА ВЛАСТ И ВСЕ ОЩЕ НЯМАМЕ СТАБИЛНА ДЪРЖАВА !! КАТО В ПЪРВИТЕ 3 ГОДИНИ ИМАХТЕ АБСОЛЮТНА ВЛАСТ , КОГАТО МОЖЕХТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ И ЗА ИЗПРАЩАНЕ БОРИСОВ НА ЛУНАТА , НО ТОГАВА ВИЕ НЕ НАПРАВИХТЕ НИТО ЕДНА ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА ЗА ДЪРЖАВНОСТТА РЕФОРМА ( всъдебната система , закон за лустрацията , съкращаване на неимоверно раздутата държавна администрация , борба с корупцията , създаване на независими държавни медии , които да се противопоставят на руско - пеевската хибридна пропаганда, не спряхте кражбата от фондовете а взехте участие и вие, и др. и др , и др , , ТАКА ЧЕ ВМЕСТО СЕГА ДЪРЖАВАТА ДА Е ПО - СТАБИЛНА , ДА Я ИМА , ЗАЩОТО ВСЕ ПОВЕЧЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Я НЯМА , ТО ИМА МУТРЕНСКО КОМУНИСТИЧСКО - ОЛИГАРХИЧНА МАФИЯ, КОЯТО Е ПРОЯЛА ДЪРЖАВАТА НА ВСИЧКИ НИВА !!! НАЗНАЧИХТЕ НА КЛЮЧОВИ МЕСТА В ДЪРЖАВАТА ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА НА - РЕТРОГРАДНАТА ЧАСТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА , КОТО ВИЕ САМИТЕ СТЕ ТАКИВА. АКО ВИЕ ОТ ГЕРБ ИСКАХТЕ СТАБИЛНА ДЪРЖАВА НЕ БИХТЕ ПРИКРИЛИ ГРАБЕЖА КТБ, ИЗВЪРШЕН ОТ ВНЕШТОРГБАНК И ОБСЛУЖИЛ РУСКИТЕ КОПОИ В БЪЛГАРИЯ, НЕ БИХТЕ ЗАПОЧНАЛИ ПАК ДА УБЕЖДАВАТЕ "МАТРЯЛА " ДА СЕ СТРОИ БЕЛЕНЕ , НЕ БИХТЕ ИЗБРАЛИ ТАКЪВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ЩЯХТЕ ДА НАПРАВИТЕ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА ОБРАЗОВАНИЕТО , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , ПОЛИЦИЯ , АРМИЯ . АКО МИЛЕЕХТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА НЯМАШЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗАКОН ЗА ЗАСЕЛВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ С ПОЛОВИН МИЛИОН РУСКИ БЛЯДОВЕ, КОИТО ОБЪРНАХА НАШЕТО ЧЕРНОМОТИЕ НА ВТОРИ КРИМ ! ТА ВСИЧКО ТОВА ГОВОРИ , ЧЕ ИМЕННО ВИЕ - ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРНА КЛЕПТОКРАЦИЯ ИМАТЕ ИНТЕРЕС ДА НЯМАМЕ СИЛНА ДЪРЖАВА , ЗАЩОТО ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ СТЕ В ЗАТВОРА !! РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ВИ УПРАВЛЕНИЯ, ИЛИ ПО - ТОЧНО ЛИПСАТА НА РЕЗУЛТАТИ А ПО СКОРО ВРЕДИ, ОБЕЗСИЛВАТ ДЕМАГОГИЯТА ВИ , ОСВЕТЯВАТ ВИ КАТО ОБСОЛЮТН КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОШЛИ ДЕМАГОЗИ И ЛИЦЕМЕРИ , КОЕТО ОТ САМО СЕБЕСИ НАЛАГА И ИЗВОДА , ЧЕ НЯМА ДА ИЗКАРАТЕ ДЪЛГО, ЗАЩОТО ВИЕ Е СТЕ ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ !!!!!!!!!!!! НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВА , ЗАТОВА РАЗДУВАЙТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО ДЪРЖВАНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И СИ НАЗНАЧАВАЙТЕ ЕЛЕКТОРАТА , ЗА ДА МОЖЕ ДА ПЕЧЕЛИТЕ ВСЕ ТАКА ДОБРЕ ИЗБОРИТЕ. И ПАК ПОВТАРЯЙТЕ , ЧЕ КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!

 • ващаааааа!

  ващаааааа!(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Ти, К. Велчев, си гледай руснаците, че нали те са ти най-паче на сърце! Българите, тях кучета ги яли! Лошого е, че всички вие, които сте в момента навласт, сте такива! Това срива и погубва България!

 • Червената демагогия в действие!

  Червената демагогия в действие!(19 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Демагогията на наглата Корнелия: Ние казахме за думите на Зарков: грешка! Грешка! В ТВ студиото тя го потупа насърчително по рамото, вместо да каже, че не е прав! Обявиха грешката след няколко дни, след масовото избухване срещу това безочие !

 • Красимир Делчев

  Красимир Делчев(19 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Че кой го устройва стабилна мизерия! Кой го устройва тотална, стабилна руска зависимост и робия! Кой го устройва стабилна съветска прокуратура, тип Вишински! Кой го устройва стабилно отсъствие на икономика и западни инвестициии! Най- вече, това устройва двама души - Валентин Златев и Делян Пеевски. А след това около един милион милиционери и чиновници, заедно с роднините им. Останалите българи - не ни устройва. И колкото по-сте упорити със стоенето си във властта, толкова шутът по задниците ви ще е по-силен. И ще боли!

  • 112

   112(19 May 2017 - 20:05)

   Всичко това е внимателно конструирано и курирано от Западните посолства, за да върви безпроблемно обирът на колонията и глупаците да обвиняват за това Русия. ГЕРБ да не се създаде с руски рубли? Създаде се с парите на фондация Ханс Зайдел за да обслужва и пази немския бизнес на територията, който да прави каквото си иска. Около всеки избори Цветан Цветанов да не ходи в Москва на инструктаж? Ходи в ЦРУ. А после пак обвинявайте руснаците за това че сте зле.

  • Да се събори МОЧА

   Да се събори МОЧА(19 May 2017 - 20:05)

   @112 Не можах да разбера и Русия ли е колония на ЦРУ? Щото май тях ги обира някой повече. И няма как да не ги обира някой, щото са бедни като църковни мишки.

  • 112

   112(19 May 2017 - 21:05)

   В една или друга степен Русия също е колония на Запада, не случайно всички руски олигарси и фирми са с регистрации на Запад и плащат данъци там. Протестирате срещу Лукоил, но той е регистриран в Холандия и в голямата си част е западна собственост. Това важи и за Газпром, Росатом и пр. Путин се опитва да освободи Русия, но за сега опитите му не са особено успешни, но заради тях е демонизиран и изкарван диктатор, макар че реално има много малка власт и е много, много далеч от диктатура.

Оставете коментарОбнови