Класичката Корнелия - истинска „Катюша“ - залп срещу демокрацията

Обезумяването за власт наистина ражда чудовищата - на гьонсуратлъка

Безочието  по съвеЦки образец за едни 30 милиарда, а идат и още едни 20

 Светослав Пинтев

 „Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността…“, написа в социалните мрежи лидерът на БСП Корнелия Нинова, като не остави никакво съмнение колко малко й трябва, за да застане на правилните партийно-ленински позиции. Може и на партийно-хитлеристки, де, ако нареди Путин. Те шефовете в Кремъл и без това напоследък се разбират перфектно с де-що има из Европа националсоциалисти, известни  и като нацисти.

Хибридните сайтове, обгрижвани от Партията, вероятно са написали, че Корнелия е взривила нета, което този път е самата истина.  Залповете срещу това безочие са като от „Катюши“, още не спират. Тя изрева от Септември като ранена в сърцето пантера: „Лъжедемократи, спрете да ревете“. Ама никой не спря, емнаха я още по-яко.

Ще цитирам само първите, които ми попаднаха, а бих искал да мога де цитирам всички:

 „Едни 37% (впоследствие48) ѝ даде“

 Това  отбеляза една приятелка във „Фейсбук“, визирайки приватизирането на онези държавни фирмички,  които Корнелия оглави на 28 години, най-вероятно заради заслугите си към демокрацията. Ала колко власт е отнела на червените кхмери?

„Но пък даде възможност на сина й да учи в гадната Америка, а не в МГУ“, уточни Жоро Георгиев.

Анна Гочева, възпитаничка на Класическата гимназия, написа за съученичката си: „Чувам, че една лидерка нещо не се кефи на демокрацията. Публично я заклеймила. Не бих се впечатлила, ако тази дама беше завършила средно общообразователно училище в Пхенян. Но тя е завършила класическата гимназия и е закърмена с Платон, Клистен, Перикъл - бащите на теоретичната и приложна демокрация:) Предполагам, че е имала само шестици. Какво ли й се е случило, че да намрази демокрацията:))“

Случило се е, че им взеха член първи, Ани, а

 толкова им трябва този член

  Не правят сметка, че срещу него пък си взеха милиардите, които Лукаво-лилави вождове раздадоха на верни партийни другари, заграбиха икономическите лостове, ама това им е малко, искат всичко, както си е било.  Тази порода никога не се насища, а и е присъщо да иска да коли и беси. Няма Платон , Калистен и Перикъл в тази игра, има само пълен цикъл.

Колегата Едуард Папазян написа: „Тъй като според К.рнелия демокрацията отнела някакви неща на комунистите (тя е написала "ни отне"), значи иска власт, различна от демокрация. Те са две - комунизъм и фашизъм. Замислете се. Аз май за първи път от 2001 г. ще гласувам...“

Бих добавил, че в днешния свят са едно и също.

Чува се в някои „елитарни“ червени среди, че Корнелия Нинова е готова със списък с министри,  одобрени от Кремъл. Един от друг по-големи юнаци, хубавци и хубавици

  с петолъчки на челата

 Белязани предварително от най-високо място, един вид. Не знам дали е вярно, казано честно, но се вписва напълно в логиката на над вековния партиен живот, който никога не се е отклонявал от тази норма.

Чува се също, че на „Позитано“№20  правели  дълги списъци на държавни служби и ръководни постове за същите тези другари и роднините им с правилен произход, включително и такива отбрани „бойци на тихия фронт“ които да се настанят в сърцето на врага - в ЕС. А също, че в страната „Позитания“ си имат нова ОФ стратегия, която хич не можем да ми кажем по какво се отличава от старата, но те си я смятат за току-що разопакована. Идеята не е особено сложна - с т.нар. патриоти напред, в здрава коалиция, но за по-сигурно

  с ДПС отзад

 Като вероятно си правят сметка да не си изпуснат сапуна, но това е мисия невъзможна, както отчитат опитни и патили другари.

Не случайно Сокола опита да се избели без накисване. Както и производните му.

 Човек-„патрЕот“, та дрънка, стартирал с благословията на Доган и едно милионче за армаган, носещ редица псевдоними, партизански и индиански имена като Бялата Златка, Онзи, който се крие под бялата маса, а също Златния пръст, особено активно работел с червеното ръководство по изчистването на пречките пред бъдещата коалиция, твърдят червените езици.

           В същото време Корнелия като една Клара Цеткин призовава: „Не целувайте ръка на никого. Бъдете свободни хора. Обръщам се към онези дясномислещи българи, които са вдигнали девиза: „Да не позволим БСП да управлява държавата“. Питам - кого подкрепяте“, казва тя с едно безпримерно нахалство, което може да се определи само като космическо, поради това, че не можем да се сетим в момента нещо по-голямо от космоса. Сетихме се, ей, -безочието на Корнелия, която ни призовава типично по комунистически да не спазваме традициите си , а също да изберем, даже и десните, едни хора, които избиваха народа си при „народната власт“, избиваха го при демокрацията чрез мутрите, които си създадоха, а сега го довършват по най-разнообразни други начини. Даже изглежда им се вижда прекалено бавно - искат и съвеЦки АЕЦ да му построят в сеизмична зона, във времена на ескалиращ тероризъм, ако може -

 да го очистят тоя народ на един път

  Сигурен съм, че по това време Корнелия ще е в САЩ, на гости при сина си, а „енергийният министър“  Желю Бойчев сигурно ще е на посещение в Япония. И ще се скъсат да дават интервюта каква хубава страна сме били, ама западните империалисти ни затрили.

Усъмнихме се в психичния статус на другарката Нинова, когато научихме колко усилено жали, че  корнишоните ни ги няма на пазара в Русия.  Като елегантно пропуска да забележи, че това положение е по вина на същата тази Русия, защото ги няма там заради санкциите от Москва към ЕС, не за друго.

Истината е, че болестта „наглост“ е нормална за роботизираните войници на партията, пред които тези на Империята на злото са само смешни човечета. От филма, де, тази Империя на злото, посочена като такава от Роналд Рейгън, доказва, че е такава с всеки изминал ден.

 А и Брюксел не е анексирал Крим, доколкото ми е известно. Аншлусът ала Адолф Хитлер го направи един друг човек. Същият , който трябва да питате за клетия български огурец, другарко Нинова. Който, апропо, се съюзи и с Ердоган, зъбещ се неслучайно така яростно на ЕС. Както правите и вие, другарко.

Не е лошо да прегледате и онзи  доклад на ЕС, от който става кристално ясно, че в продължение на години България е плащала за руския газ с около 40% по-висока цена, отколкото другите европейски страни.  С любезната подкрепа на правителството на Сергей Станишев, с парафа на енергийния министър Румен Овчаров, предоговорил коефициента за увеличение през 2008 г.   Това, скъпи другари, прави едни 4 милиарда отгоре годишно, а сметките за парно с няма и 40% по-високи.   Родителите ни мръзнат и плащат последните си стотинки, за да има Москва повече бойни самолети, „Адмирал Кузнецов“ и други такива хубавини.

Това новият им съюзник би го нарекъл „Гьонсуратлък за милиарди“

 30 +20 милиарда

 Пари за семки. Та бедна България е наляла на „братушките едни 30 милиарда, че и повече само по едно перо.  Ама няма да се циганим за няколко милиарда горница. Всичко това новият им съюзник Реджеп Тайп Ердоган, който вече открито заплаши Европа и нас, именно защото има подкрепата на Путин,  би се изразил така: „Чок гьонсуратлъ“. Или нещо подобно

 „Никога в ръководството на БСП не е имало толкова милионери. Те сега ходят да агитират бедните“, разправя доскорошният им коалиционен партньор Цветелин Кънчев. И какво ще излезе –каквото и да ни говорят, става дума за пари, не за марксизъм-ленинизъм.

Иначе другарката Нинова, преди това и др. Станишев, са много загрижени за пенсиите на възрастните хора, за бедните, за децата, които се нуждаят от лечение. Но пък тутакси ще набутат още 20 милиарда за великия проект АЕЦ“Белене“, ако им падне.. Надявам се, че няма. Никога повече…