Георги Лозанов: Сидеров няма място във властта, щом отправя заплахи към журналисти

Според медийният експерт лидерът на "Атака" трябва да последва съдбата на депутата Антон Тодоров от ГЕРБ

Георги Лозанов

Георги Лозанов

"Абсолютно невъзможно е политици да критикуват журналисти". Това каза в интервю за БНР медийният експерт доц. Георги Лозанов по повод на думите на Волен Сидеров по адрес на журналиста от БНТ Горан Благоев. 

Снощи в ефира на БНТ лидерът на „Атака“ остро нападна водещия на "Вяра и общество" по националната телевизия, с думите: „Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества“. 

Според доц. Лозанов, Волен Сидеров трябва да последва политическата съдба на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, който подаде оставка заради противоречиви изказвания към журналист, които по никакъв начин обаче не могат да се сравняват с хапливия език на атакиста. 

"Изглежда, че това се случва в ГЕРБ, но коалиционните партньори са по-щадени. Това трябва да си го избият от главата и да се свърши с това. Обратното е. Функция на журналистиката е критиката по отношение на властта. Да си във властта и да отправяш квалификации и заплахи към журналисти – това означава, че не можеш да бъдеш на власт". 

"Тази реакция говори и за абсолютно подценяване. От името на властта се държиш агресивно-снизходително към един журналист като Горан Благоев - това означава, че въобще нямаш понятие как се прави журналистика и кой е Благоев, който е един от най-балансираните журналисти в България", посочи още доц. Лозанов. 

Той смята, че проблемът е, че подобни изявления на политици не водят до необходимата обществена санкция: 

"Не мога да кажа каква точно трябва да е тя, но патриотите трябва да се разберат в собствената си политическа група, защото това, което казва в ефир Горан Благоев, съвсем не е по-различно от това, което казва политическият съдружник на Сидеров Валери Симеонов".