Евродепутатът Андрей Ковачев пита Румен Радев: Пращал ли е президентът на „всички българи“ „приветствие“ до партизаните от НОВА?

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев реагира остро с въпрос към президента Румен Радев, дали е изпращал специално приветствие до партизаните от НОВА, по случая 75 години от основаването на комунистическата нелегална армия. Повод за реакцията на евродепутата е  публикация в партийния вестник „Дума“ – на Българската Социалистическа Партия (БСП).
В публикацията се твърди, че президента Румен Радев е изпратил приветствено писмо до участниците в честването на 75-годишнината от създаването на НОВА – Народоосвободителната въстаническа армия на България, а събитието се е провело  на  19 април 2018г. в зала „Европа“ на парк-хотел „Москва“ в София.
В приветствието Родев казва: „Поклон пред делото на героите от антифашистката съпротива!“ и „„Историята често става жертва на опити за подмяна. Наш дълг е да пазим нейните страници и да не позволяваме с миналото да се търгува. Дължим го на достойните ни деди, но го дължим най-вече на младото поколение. Вярвам, че във ваше лице обществото ни има защитник на безпристрастния прочит на историята, но и коректив, който се изправя срещу всеки опит омразата и ненавистта да бъдат превръщани в норма.“
Вчера Faktor.bg публикува и свое разследване по горещата тема. С ангажимента си към годишнината от създаването на НОВА Румен Радев дава ясен знак за фалшифициране на историята и разделяне на нацията. До сега като държавен глава той никога не е удостоил дори и с елементарно внимание жертвите на комунистимеския терор.