Ерик Рубин: Не вярвам, че хора с тениски, на които пише "СССР", са бъдещето на България

Кампанията "Силата е в теб" е за младите, умни и упорити българи, които могат да променят страната

Ерик Рубин

Ерик Рубин

Не вярвам, че хора с тениски, на които пише „СССР“, са бъдещето на България. Това е миналото, което трябва да се знае от младите и да се помни какво е било. Но горещо се надявам българите повече да не носят тениски със сърп и чук. Това каза в интервю за Нова ТВ американският посланик Ерик Рубин.

По думите му хората, които ще променят България са смелите, упорити и умни българи, които са готови  да работят за доброто и просперитета на страната си и за когото посолството на САЩ у нас организира  кампанията „Силата е в туб“, която стартира в интернет и демонстрира вярата на американците в бъдещето на България. 

Първият американски дипломат отрече тази кампания да е своеобразна война с Русия.

Никой няма полза от бойни полета, нито от войни. Това не е пропаганда, а продължение на усилията на първите американски войници и учители, които са работили за доброто и просперитета на България.  Американското посолство направи тази кампания за смелите, умни и упорити българи, които са способни да променят страната. Направихме я за да  опровергаем твърденията, че България няма бъдеще, защото направи евроатлантическия избор. А това беше правилния избор и ние вярваме в бъдещето на страната ви, посочи дипломатът.

Запитан дали добър начин да демонстрират това е като паднат визите за САЩ, Ерик Рубин бе  лаконичен: Ако зависеше от мен – веднага щях да премахна визите. Те са скъпи, отнемат време, но в Америка си имаме закони, които определят кога може да паднат визите за различните страни. А откровено България не отговаря на критениите за тов. Не искам да ви подведа с обещания, че визите ще паднат скоро, но правим всичко това да се случи.