ДОСТ: Патриотизъм по националсоциалистически: Мълчат когато Атака открива кампанията си в Москва

От партията на Лютви Местан припомнят клип за награждаването на Сидеров от руския парламент

 Партия ДОСТ обвини Обединените патриоти в лицемери и популизъм, а патриотизмът им за националсоциалистически. Повод за реакцията стана искане на Красимир Каракачанов, БНТ да спре предизборен клип на ДОСТ, в който се вижда и посланикът на Република Турция. 

Турският дипломат се вижда в хилядното множество, почело жертвите на комунистическия режим и "възродителния" процес, а така наречените патриоти мълчат когато Волен Сидеров открива президборната си кампания в Москва и получава орден от Русия, защото настоява България да излезе от ЕС и НАТО, пишат в своя позиция от партията на Местан. Те препращат и към клип, излъчен по руски медии и в телевизията на Атака, на който Сидеров говори на руски.

От него се  вижда, как Волен Сидеров получава в Москва руския орден „Звезда отечество“, който му се присъжда от горната камара на руския парламент. Сидеров заявява пред руските депутати: Ще бъда гласът на тези българи, които искат България да излезе от ЕС и да не членува в НАТО, България сега е слуга на САЩ, а трябва да укрепваме връзките си с Русия. Руските журналисти уточняват, че орденът му е връчен за принос в развитието на бългоро-руските отношение, а със събитието е открита предизборната кампания на Атака за европейския парламент.