Д-р Георги Боздуганов: През 1940 г. Хитлер спира окупацията на България от Сталин

Поддръжници на комунизма не смеят да пипнат закона срещу режима 16 г., знаят, че е престъпен

„На 12-и ноември 1940 г. Молотов прави посещение при Хитлер, водейки със себе си 65-членна делегация. С него има народни комисари, заместници, специалисти във всички сфери на икономиката и военното дело. Когато заминава за Берлин, Сталин му казва най-важното си поръчение за преговорите – България да мине под влиянието на Съветския съюз, а за всичко останало „можем да се разберем с Германия”. По време на посещението Сталин изпраща две допълнителни съобщения – че основният въпрос, който трябва да се реши, е България, след което Съветският съюз ще се присъедини към тристранния пакт и той ще стане четиристранен. Това означава навлизане на съветски войски в България, бъдеща война срещу Турция и завземане на проливите. Хитлер не може да допусне такъв лукс, защото той вижда огромна заплаха за нефтените полета в Румъния, тъй като само с един удар като сърп от юг, те могат да бъдат отрязани от съветската армия, която вече се е настанила в България. Тогава Райхът рухва за три дни, тъй като няма никакви петролни залежи”. Тези укривани дълго време исторически факти обясни по БНТ изследователят на новата българска история д-р Георги Боздуганов.

„Комунистическият режим не е измислен от българите. Той беше донесен от танковете на Съветската армия. Преди 4 дни се отбелязаха 16 години откакто 38-ото Народно събрание прие закон, с който осъди комунистическия режим и БКП като престъпни. Този закон никой не смее нито да го атакува в Конституционния съд, нито да го преразгледа или отмени. Комунистическите престъпления, особено в първия период след Втората световна война, са толкова много, че няма как да бъдат изтрити от историята на България”, каза още изследователят, който е автора и на нашумялата документална книга "България - военният трофей на Сталин"..

„Цар Борис III е българският национален герой от онова време. Той, според мен, е и българският национален герой на 20 век. Съветвам младите хора да прочетат повече за него, за да знаят какъв държавник е бил. Според Хитлер, германските лекари и Гьобелс цар Борис III е бил отровен. До ден днешен ние не можем да го кажем със 100% сигурност и от кого. Сърцето на царя е запазено и в него е намерен инфаркт на миокарда. Съветските служби са работили много в тази насока. Според семейството му и царица Йоана неговата смърт е престъпно предизвикана”, коментира още Боздуганов.