БЗНС: Политически проект на Румен Радев тласка България в орбитата на Путиновия режим

Целта, която Първанов и АБВ не успяха да изпълнят, днес е възложена на настоящия президент

Николай Ненчев

Николай Ненчев

„Със заявката си, че ще прави политически проект, Румен Радев излиза от ролята на президент и се превръща в политическо лице, борещо се за парламентарна и изпълнителна власт. БЗНС предупреждава, че участието в избори на партиен проект около Радев е стратегия за връщане на власт на БСП и тласкане на България в орбитата на Путиновия режим.” Това се казва в политическа декларация на БЗНС, разпространена от партийния пресцентър.

„ За целта стратезите на кремълския диктатор пробиват една по една българките институции. Проруският президент на България, прикрит първоначално като натовски генерал, постепенно разкрива етапите на плана, в който участва. Използвайки все още високият му личен рейтинг, целта е в парламента да влезе потенциален партньор на БСП за създаване на мнозинство. След като стана ясно, че БСП постигна електоралния си максимум, планът съгласуван с Кремъл е да се създаде нов партньор на бившите комунисти. БЗНС е категоричен, че целта, която Първанов и неговият проект АБВ не успя да изпълни днес е възложена на Радев. Особено опасна е идеята за "президентска република". Руските слуги се възползват от хаоса, който самите те създават и внушават, че при парламентарната република "никой не носел отговорност" и че България се нуждаела от "единоначалие". 

БЗНС предупреждава - крехката ни демокрация е застрашена

Свободата и независимостта ни са уязвими, за тях трябва да се преборим. Не е случайно, че Радев ще получи благословията за новия си проект първо в Кремъл. Предстоящото посещение на българския президент в Москва през месец май е скандално. То е предателство и унижение за България пред целия демократичен свят. Подкрепата за Путин, когато цивилизованите държави се обединяват в общи действия и се опълчват на диктатора в Кремъл, означава само едно: Путин ще подкрепи излизането на проекта му на българската политическа сцена. Процес, който идеално ще обслужи икономическите и геостратегически интереси на Русия, погазвайки националния ни идеал за свобода и независимост. Вече е в ход сценарият за превземане на властта и институциите и изкарване на България от структурите и системите за сигурност на ЕС и НАТО. В плана на Кремъл няма колебания. Режимът демонстрира решителност да използва всички средства за постигане на целите си, включително репресии и ликвидиране. Примери за това, само от последните дни са покушението над семейство Скрипал и убийствата на двама руски опозиционни журналисти. БЗНС предупреждава: Политическата дестабилизация и максималното засилване на пропагандата в България са част от този план”, изтъкват в позицията си земеделците на Николай Ненчев.