Борисов: Нинова си беше нормална преди изборите, по време на кампанията й стана нещо - само глупости говори

Докато през 90-те години червените олигарси похарчиха парите за пенсии, ние марширувахме в пожарната, коментира лидерът на ГЕРБ в последното си телевизионно участие преди изборите

Докато през 90-те години червените олигарси похарчиха парите за пенсии, ние марширувахме в пожарната, коментира лидерът на ГЕРБ в последното си телевизионно участие преди изборите

„Мисля, че щадих ушите на българите да не изрека някоя глупост, да не обидя някого, да не направя някоя квалификация и да засегна някого. В общи линии успяхме да запазим добър тон в една враждебна обстановка". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира по bTV хода на предизборната кампания, която тази вечер бе закрита в Пловдив.

Лидерът на ГЕРБ коментира и широкодискутирания плакат, на който е заснет с генералската си униформа. "Тази снимка си избраха хората и гледам си носят такива фанелки с удоволствие. На много места те си ги направиха сами тези плакати. В крайна сметка мен ме избраха хората като генерал".

Борисов отговори на въпрос дали не е разхищение на държавни средства толкова често организиране на изборите така: "Ако хората държат на нас, ще продължим. Затова искам да се обърна към тях и да кажа - властта не е за нас, ние управляваме, строим, градим. С кое сме ги предали - два месеца служебно правителство, имахме възможност да продължим с по-голяма стабилност. Ние затова направихме и референдума в един ден с изборите, за да спестим такива пари.  За разлика от нашите опоненти, за ГЕРБ демокрацията е свято нещо. Сега за мен е важно като демократ хората да си изразят мнението и след това с пълни сили да продължим".

Той коментира и демографската програма на социалистите: "Пази боже БСП да не тръгнат да изпълняват обещанието си да ни направят осем милиона. Вие си обяснете защо как се правят деца, как БСП ще ни прави децата. Кой? Стефан Данаилов ли, Тома Томов ли? Дайте да не се шегуваме. Живеем в тежко време с пламтящи конфликти, не мога да се занимавам с подобни абсурди. В друго предаване бих се шегувал, но сега е краят на кампанията и хората трябва да направят своя избор", отбеляза Борисов.

"Би трябвало пенсионерите да си дадат сметка къде отидоха парите от фондовете още през 90-те години, къде заминаха червените пари, кой направи приватизацията тогава? ГЕРБ е от седем години, а червените олигарси похарчиха парите на пенсионерите. Спомняте си, имаше едни хора като Дойнов, Луканов... Ние тогава сме марширували по плаца на пожарната", припомни Борисов.

"Който се е опитвал от мое име да прави далавера, съм го дал на прокуратурата и ДАНС. Не търпя да ми се говори за корупция, само като си сбръчкам челото, и те разбират", коментира още Борисов.

След като водещият му показа няколко репортажа, свързани с битовата престъпност Борисов коментира: "Ако бях главен секретар, нямаше да мръдна от тези села, където са нападали възрастни хора. Къщата ми в Банкя е обирана два пъти. Единият път ми бяха упоили кучетата дори, взеха ми покъщнината, много неща, това стана 92-ра, 93-та. Телевизори, едно малко видео, музики ми взеха. По-късно, когато станах главен секретар, доста от тези хора ги прибрах. В нашата програма е залегнало да даваме възможност на пенсионери да участват в борбата срещу престъпността и дори да могат да задържат.  

С Корнелия Нинова преди сме се поздравявали за празници, тя си беше нормална преди изборите, сега нещо й стана по време на кампанията. Виждате - само глупости говори. Не я гледам вече, щадя си нервите. Аз не си позволявам да я обидя, защото зад всеки лидер стоят стотици хиляди хора и това означава да засегнеш тях. Не се прави така", допълни Борисов.  

"Нинова ще ми цитира Елена Йончева, че съм крадец. Аз една слива съм откраднал в четвърти клас, нашите ме спукаха от бой и оттогава не поглеждам към чуждо", възмути се лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че партията му няма да участва в коалиция за съставяне на правителство с БСП и ДПС. За партията на Веселин Марешки "Воля", коментира "И без него се борим срещу монополите", а за "Обединени патриоти" - "Зависи какво предложат". Като грешка на управлението на кабинета си отчете борбата с бюрокрацията и корупцията.