Андрей Райчев: Радев не е руски агент и президент на БСП

Трябва да му отдадем заслуженото за това, че се "учи"

Снимка: БТВ

Снимка: БТВ

Румен Радев явно не е нито руски агент, нито е президент на БСП. Това става видимо от дейността му през последните шест месеца. Корнелия Нинова се оказа права, като заяви, че го издига, за да победи. Пълна спекулация се оказа и тезата, че той не е натовски генерал. Така пред БТВ социологът Андрей Райчев защити президента Радев. Заедно с него гост беше и политологът Румяна Коларова. 

По думите й в момента има остро политическо противопоставяне. "На този фон Румен Радев може само да печели. Има сериозен рейтинг. Радев изпълва представата за президент. Все пак първите три месеца бяха много слаби със служебното правителство. Имаше и други скандали, но Радев успя да се научи. Чисто "пиарски" успя да потули няколко скандала. Трябва да му отдадем заслуженото за това, че се учи".

Андрей Райчев посочи, че Радев бил реално независим и си е изградил свой собствен стил, който българите харесвали."В момента Бойко Борисов е отдал приоритет на външната политика и Радев се вписва добре. Борбата между Бойко Борисов и Румен Радев е неизбежна. Все пак не трябва да забравяме, че Радев има 22 посещения в чужбина". 

Според Румяна Коларова сблъсъкът между президента и ГЕРБ се е случил при предаването на властта и преминаването към нормален кабинет. "За мен Радев направи грандиозен гаф, като в новогодишното си обръщение не спомена, че тази година е година на европредседателство. Добре, че ГЕРБ тогава се занимаваха с други неща. Не знам дали го е направил нарочно, но ако е така, това е сериозен геополитически гаф", обясни тя.