Активираха "цялото ДС войнство" да се бори срещу сближаването на България и Македония

Страхът от исторически пробив активира „патриотите" в три държави

Андрей Ковачев

Андрей Ковачев

Андрей Ковачев* 

 В България, Гърция и Република Македония в момента са мобилизирани всички руски агенти да плашат българи, гърци и "македонци" със сближаването, постигнато между Борисов и Заев! Подобряване на отношенията между София и Скопие не влиза в сметките на Москва и Белград. Само първите няколко дни в Скопие бяха написани над 300 статии срещу Заев и сближаването с България, като той беше обявен за "предател на маледонския идентитет".

В Гърция активираха полу-умрялата Златна зора да прави "протести" със сръбски знамена срещу всякакво сближаване със Скопие. У нас активираха "цялото ДС войнство" да се бори срещу сближаването и да ни плаши, че нашите национални интереси са предадени и че сме "признали македонски език". Де що има ДС написа открити писма и памфлети срещу Екатерина Захариева.

Страхът от исторически пробив в отношенията между София и Скопие е огромен и до подписването на договора на 2ри август (ако остане тази дата) очаквам още много провокации от "патриоти" в трите държави. Така наречената партия ВМРО-ДПМНЕ излиза всеки ден с декларации на официалната си страница да брани "отделния етногенезис на македонците". Тази партия има съкращението ВМРО в името си! Боже, виждат ли отнякъде старите войдовди, чуват ли, Боже, какво кощунство се случва!? И те всички, в трите държави, се пишат "патриоти", инструктирани от Централата да плашат и саботират.

*Коментарът е публикуван на фейсбук страницата на автора и е по повод анализ във Faktor.bg