Експерт от НАСА: САЩ изпробва климатично оръжие над Русия

Съединените щати разполагат с технология, която може да влияе на климата, пише украинският новинарски сайт Власти.нет, като се позовава на "Теле-Спутник". Изданията цитират Бегар Клинър от НАСА, който казва, че САЩ са изтреляли спътници, които се използват за влияние върху климата.

Всички  космически апарати с телекомуникационно предназначения, които са били изстреляни през последните 3 месеца, носят на борда си няколко хиляди  миниатюрни спътници, разработени в лабораторите на SpaceX.  Тези устройства, са предназначени да моделират климатичните условия на Марс и да ги направят подходящи за хората. Технологията, наречена Our New World, е способна да измени състава на въздуха, температурата и влажността му, уточнява Власти.нет. Това обаче не е нашумялата технология  HAARP - американски военен проект, базиран в Аляска. 

За тестване на новата технологията била избрана територията на Русия. Според изданието спътниците създават неутронна мрежа и могат да насочват циклони и антициклони към определени територии. Русия обаче била готова да отговори, като разработва система за защита, наречена "Чадър".