Москва: Никой в България не продума за руска намеса след поражението на БСП

Русия отрича фактите, намесата й в изборите на европейски страни била абсурдна

Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна, заяви руският заместник-външен министър Алексей Мешков, цитиран от ТАСС, цитиран от "Фокус".

Тази тема за намеса на Русия в едни или други избори в европейски държави вече взе да втръсва. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е месила и се е стремяла към конкретни резултати, тогава може да се каже, че които и да е избори в една или друга европейска страна, без значение как са завършили, са резултат от руска намеса, каза Мешков. Той индиректно призна, че БСП е партията, която е любима на Кремъл. "Обаче когато подкрепящите сътрудничество с Москва партии претърпяват поражение, никой не говори за руска намеса, отбеляза руският заместник-външен министър и допълни: "Прави впечатление, че след като преминаха изборите в Холандия и България, никой и една дума не продума за руска намеса."

Припомняме, че само преди дни излязоха данни точно за обратното и то по отношение на България. По време на кампанията за президентските избори миналата година, опозиционната БСП е получила тайна стратегия как да спечели изборите, писа американският вестник "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на пет различни източника от България – настоящи или бивши официални лица.  Според изданието става дума за около 30-страничен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл