Някой крои на Радев фуражката и се кани да го върне в строя, но не са „мръсните соросоиди“

 „Враг с партиен билет“ ли дебне държавния глава ?

Светослав Пинтев

 Президентът Румен Радев наруши оглушителното си мълчание, за да ни съобщи, че „в последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони…“  Какъв странен, но сякаш познат стил.. Ескалира напрежение по отношение на … проект за закон. Сякаш изявлението го е писал не доскорошен военен, а човек с претенциите да е ляв журналист, каквото и да означава това у нас. Глаголът ескалира обикновено се използва за конфликтни ситуации, когато има опасност да избухне насилие, не и за закони, въпреки че за налагането конкретно на този проект е бил

 упражнен натиск,

 както се разбра. Опасност от такова насилие у нас, слава Богу, засега няма, но в тази фраза без особено усилие може да се открие стилистиката на началника на кабинета на президента Иво Христов, ляв до почервеняване елемент, макар да е завършил в упадъчния Брюксел. Една персона, която трябваше вече да си е подала оставката, след като стана ясно, че е казала пред извиканите в президентството държавни служители от Министерството на правосъдието: „Ще има едни дясно-сини или там синьо-десни избиратели ще вряскат, но те винаги си вряскат“.  Вероятно си ги представя като агнета, които ще идат курбан за Великден, та вряскат безнадеждно преди да им теглят ножа. Иво е трябвало да стане овчар и да свещенодейства в кошарата, не началник на… каквото там е началник.

Президентът Румен Радев вече трябваше да се е извинил на нацията за това безочливо и просташкото изказване, обиждащо български граждани, които той уж нямаше да дели по цвят. Още в четвъртък сутринта трябваше

 да съобщи, че е уволнил Иво Христов

  и да изкаже съжаление за петното, което е цвъкнал той върху президентската институция. Нищо такова не се случи, напротив, демонстриран беше безпардонен фатмашки манталитет, украсен със загатнатата соц-плакатна стилистика на самия Христов. Президентът Румен Радев явно бърка България с казарма, в която неговите заповеди са малко по-горе от Божиите. А това умело се използва от определени среди. Страхувам се, че някой му крои фуражката и се кани да го върне там, но не са „мръсните соросоиди“, да не се плаши от тях. Да се огледа за „приятелски огън“….  Президентът, апропо,  говори за страната и света сякаш чете конско пред строя по повод на пререкание между личния състав на пета и трета барака.

 „Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес“, заяви патетично той. Което ми напомни, че още не е уточнил кой освен Турция се намесва в изборите ни, както се изказа в деня, когато гласувахме. Да не е Путин? И ще направи ли Румен Радев промени в законите, които да ограничават БСП.

Има, разбира се, вероятност неопитният в политиката Радев да е  побутван съвсем умишлено в тази посока. И то не от класическия враг, а от 

 „враг с партиен билет“

 Прочетох в „Труд“ следното: „За четвърти път в рамките на три месеца администрацията на президента Радев хвърля властта в юридическа криза. Дори да сметнем, че първият път е било от неопитност, второто е било случайност, а третото е било просто грешка, при четвъртия път вече не можем да си затворим очите – в кабинета на Румен Радев има хора с притеснителна юридическа некомпетентност, несъответстваща на позицията им около президента“.

Освен, ако не са сложени на „огневи позиции“ специално заради това. Има и такива черногледци, които твърдят, че изобщо не се отнася до некомпетентност, а точно обратното - до  работа на професионалисти, но… в саботажа. 

Вече се заговори активно за импийчмънт на държавния глава, макар че този термин не значи точно това, което си мислят болшинството от тези, които го употребяват. Прокрадна се тезата, че някой много иска да катурне президента Радев и да курдиса начело на държавата вицепрезидента Илиана Йотова, макар че нямам никаква представа какво би могла да прави тя там. Все някой знае.

32 Коментар(и)

 • Xapu

  Xapu(16 April 2017 - 18:04)

  Отговор

  Американците избраха за президент ТРЪМП. Българите избраха за президент Т_Ъ_П.

 • Ра нгел тодоров

  Ра нгел тодоров(15 April 2017 - 18:04)

  Отговор

  Оставете Радев на мира.Кажете какво да правим с Борисов.Откакто е начело на изпълнителната власт е профукал около 14 милиарда,но не заема за който го критикуват.Думата ми е за едни други милиарди.Дали сте чували за тях ?

  • Здравко

   Здравко(17 April 2017 - 10:04)

   Тапак!

 • Tritonus

  Tritonus(15 April 2017 - 18:04)

  Отговор

  Toia se predstawia winagi s iunashki pozi i "reshitelno stisnati ustni"...uzh - "sert sym, be! " A to mai zhenata do nego e myzhkaranata.

 • Aнтон

  Aнтон(14 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  А, единият от тримата глупаци, липсва !

 • Данъкоплатец

  Данъкоплатец(12 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Първо РАЗЖАЛВАНЕ и връщане на стотиците хилядарки взети неоснователно и после връщане в казармата като РЕДНИК - така трябва да бъде "приземено" самальотното каруцарче с лампаз!

 • смях в залата

  смях в залата(08 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Искахте първа дама , сега я имате . Имаме дама , нямаме президент но си имаме гафове от президентството.

 • гого

  гого(08 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Хахаха !Голям смях е в последно време в нашата мила Родина с главнокомандуващ генерал Румен Радев ,ВКР Илияна Йотова и ЗКПЧ Корнелия Нинова / Корни/ !!А каква радост и какво чудо беше !Ами нали всичките в един глас ревяхте -Той е !Почтен родолюбец ,самостоятелен да взема сериозни решения ,независим и от никой не му пукало, е какво стана сега ??Гаф след гаф !! Разни Радановци,Атанасовци,Ристьовци направиха всичко възможно да бъде избран смелия льотчик !Е сега радвайте му се и не ревете !!Хахаха !

  • Veteran

   Veteran(12 April 2017 - 14:04)

   Избра го Борисов, нещастнико, като кандидатира неизбираемата Цачева. Направи го умишлено, за да даде възможност на БСП да се съвземе и върне в играта. А стадото, част от което си, си блее безпросветно, защото толкова може - да блее и върви накъдето го подкара овчаря.

 • ***

  ***(08 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  Румен Радев ще се провали.

  • смях в залата

   смях в залата(08 April 2017 - 19:04)

   Вече е провален .

 • Бесен Минувач

  Бесен Минувач(07 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  "Прокрадна се тезата, че някой много иска да катурне президента Радев и да курдиса начело на държавата вицепрезидента Илиана Йотова, макар че нямам никаква представа какво би могла да прави тя там. Все някой знае." Здрасти! Писах още като го избраха Камарадев, че точно това е меракът на он(а)я с коня! Да имаме президентка - комунист, която да раздава българско гражданство на зелените човечета направо на морския бряг! Не напразно димитър Талев е писал, че последният комунист на този свят ще умре в България!

 • barcelonski

  barcelonski(07 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  ФОРМЕНИЯ СОЦ'ПРОСТАК > ИВО ХРИСТОff и Приридно Глупавият Военен > Румен Тъпото са като Пижо и Пенда. Левия 'Телектуалец от "Солидарна България" ги е строил във вътрешния двор на Мин'Прав, което граничи с плаца на Мин'Отбраната ..... и шегувайки се им е разпоредил да се цакат "десно-сините". За разведряване се е нахили с характерното си просташко'магарешко цвилене и сам се е разсмял. Тъпите военни, соц'телегенцията и Русофилистията винаги са вървели ръка за ръка. ИНПИЙЧМЪНТ НА ТЪПОТО СЛЯВЯНОВСКО ГОВЕДО !!! (концептуално)

 • селянина

  селянина(07 April 2017 - 15:04)

  Отговор

  незабавно оставка или да се гръмне ако има честа на офицер

 • БЪЛГАРИН

  БЪЛГАРИН(07 April 2017 - 11:04)

  Отговор

  Идеал Стандарт,Севлиево,стига си ни пробутвал костовишките мекерета Раданчо и Бойкикев,какви десни са те заедно с фараона Прокопиев

 • Доган е много признателен!

  Доган е много признателен!(07 April 2017 - 11:04)

  Отговор

  Можете ли ад ги забравите тези двама хубавци на снимката? Единият нещо го играе президент, "избран" с неоценимата помощ на агент Сава, а другият, един формен простак, чийто речник изобилства от гаменски думи и изрази нещо го играе началник на кабинета на льотчика! Льотчика не можел да мълчи! Бре, да му се не види! Ами, като не можеш да мълчиш, отвори си устата и кажи две думи за грабежа на КТБ от Дебелян Пеевски и Бойко Борисов, за криминалната продажба на "Булгартабак" под масата в Банкя, за чудовищната контрабанда на цигари, вършена от уродливото туловище, за нетърпимата вече битова престъпност и за потресаващата корупция, за ежедневните самоубийства на нещастници, имали злочестата съдба да живеят при престъпните управления на една мутренска, неуправляема и просташка пасмина от СИКаджийски престъпници във време. Ами, точно скритата симбиоза между престъпната и кървава БКП и мутренската ГЕРБ е най-голямата опасност за националната ни сигурност бе, льотчик! Защото твоята БКП е туморът, а отрочето й ГЕРБ е метастазите! И те вече почти погребаха България! Ами, отвори си устата и кажи две думи и по тези въпроси бе, "смелчаго"! Ще кажеш, ама другия път, агент Сава не се шегува, нали не си забравил Ахмед Амин! Просто слушай какво ще ти наредят от сараите и от хотел "Берлин" и изпълнявай! Къде на майка си КУРНелиевска ще вървиш?!

  • До генетично обременения олигомайфренд „Доган е много признателен!“

   До генетично обременения олигомайфренд „Доган е много признателен!“(07 April 2017 - 13:04)

   Алоу, ти как си със психичното здраве, а? Викаш „агент Сава не се шегува, нали не си забравил Ахмед Амин“, така ли? Да разбираме ли, че „агент Сава“ е гръмнал мъшката си секретарка Ахмед Емин? Или че ще гръмне президента, който все пак не му е мъшка секретарка? Нещо много заплашително го раздаваш, ама да не напълниш памперсите отведнъж, а? Ако имаш информация, има си ДАНС и Прокуратура за това, а ако нямаш – трай си там като ибан гъз и не се напъвай много, ръзбиъшли?

 • Божеееее!

  Божеееее!(07 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Колко е точно и в пълен синхрон с фотографията! А това предизвиква повече от патос: "Президентът, апропо, говори за страната и света сякаш чете конско пред строя по повод на пререкание между личния състав на пета и трета барака." Това е неговото говорене, станало за присмех вече и във вицове. Моята мъдра баба казваше:"Бъди достоен човек и никога не прескачай боя си !" Та става дума за самооценката - човек никога няма да сгреши за себе си , ако може да се самооцени за какво става. Някой му казал, че става.....а после го скриха. Ставал бил само за БСП-клубчетата, но пък бил удобен - ще ги слуша и ще прави каквото му кажат. Един мастит политолог, коментирайки Радев, спомена за Цачева и я определи като "скучната Цецка", Е щом нейната компетентност и политическа подготовка са ви се видяли "скучни", сега се забавлявайте - ама, яката! И дано през това време някой да не унищожи и държавата, и демокрацията!

  • !

   !(07 April 2017 - 11:04)

   Така е! Но това гласуване беше програмирано и направлявано от тъмносините комунисти-джихадисти на костовата секта и крушовишката чета червени разбойници милиардери! Естествено под зоркото око на грукгб! Жалко за електората, който се подведе по радан и бойкикефф, за другите е ясен!

 • ПЪН

  ПЪН(07 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  ФЪРЧИЛКОВ ТРАЙНО НАСТЪПВА МОТИКАТА,ОСТАВА САМО ДА Я ГУШНЕ

 • вин

  вин(07 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Опорната точка- тъмносини избраха Радев, напук на Бойко- става само за вътрешно комуномилиционерска консумация в пенсионерските клубове! Десен човек ,никога не би гласувал за какъвто и да е вид розовеещ дори малко, зле прикрит руски поклонник, тикан напред от най ретроградните имперски колониални представители.Най малко, защото Бог вижда и ще му изсъхне ръчичката!

  • +

   +(07 April 2017 - 10:04)

   +++++

  • Мими

   Мими(07 April 2017 - 10:04)

   И от мене +++++++++ Дано това не е wishful thinking. Защото се съмнявам да стигнем до импийчмънт. По-скоро може да се стигне до пълно подчиняване на Радев. На кого, обаче, не знам - още при издигането на кандидатурата му имаше нещо странно. Първо АБВ го подкрепи ентусиазирано, после изведнъж се обърнаха на 180 градуса.

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(07 April 2017 - 10:04)

   Новият политически проект на председателя на ДСБ Радан Кънев ще търси подкрепа най-вече сред десните избиратели,гласували на балотажа на президентските избори за ген.Румен Радев. Това обяви депутатът от Реформаторския блок ген.Атанас Атанасов в понеделник пред Нова телевизия. Препечатано от Медиапул.Надявах се младите ,умни и красиви да помнят повече от 6 месеца,но уви!

  • До облещената пърданска смръдла „Мими“

   До облещената пърданска смръдла „Мими“(07 April 2017 - 14:04)

   @Мими, за твое сведение, ние не сме като дръгалевския добитък и пърданските гъзосмуци да помним като павианите по 6 секунди, сещаш ли се? АБВ го издигна въздухоплавателния налъм, Курна Сланиновна им го открадна и фърчилко не си вдигаше телефона вече на Гоцко, а дръгалевския добитък и пърданските гъзосмуци вкупом гласуваха на втори тур за пенционирания фатмак със зелените чорапки, щото на първия Тръцко Тръцков го би даже и дизеловия фармацевт, който, впрочем, сега ще седи на топло в парламента, а дръгалевския добитък и пърданските гъзосмуци ще лъскат бастуна на жълтите павета и ще продават селфитя на гъза, тяхно знаме, че да се изхранват! Така че гледай си там мусаката да не загори и не си бутай храсталаците между натопорчените какалашки тук, във форума! Сега разбра ли, смръдло, или да ти го опиша по-живописно?

 • 455

  455(07 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Авторът ги е попилял! Браво!

 • омбудсмънка

  омбудсмънка(07 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Протестният вот ражда чудовища!

 • Красимир Кацаров

  Красимир Кацаров(07 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  Разглези ни нас Росен Плевнелиев! Наслаждавайте се на отношението и "уважението" на тоя фатмак! Добре че сме парламентарна република, за първи път харесвам Конституцията. Едвам чакам това влечуго да се ские в миманса, в президентството! Леле, ако тоя управляваше...

 • КОЙчо

  КОЙчо(07 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Кои избираха руския слуга радев - костовашките джихадисти и крушовишките орки! ТЕ обслужиха империята на злото!

 • Христо Сантулов

  Христо Сантулов(07 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Заради онези,които са гласували за този президент с някоя си друга глава сега вкупом ще сърбаме надробеното от тях. А какво да кажа за онези,които гласуваха за него от чужбините.......

 • Идеал Петров

  Идеал Петров(07 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  "Мръсните соросоиди" си го избраха,как да му кроят шапка?

 • Двама тъпаци на снимката...

  Двама тъпаци на снимката...(07 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Колко, мило...

Оставете коментарОбнови