Да повторим думите на Спасителя: Господи, прости им, те не знаят какво правят…!

Александър Йорданов

Новината, че паметникът на американския президент Ронал Рейгън в южния парк "Роналд Рейгън" е бил отново осквернен, дойде в деня, в който американското посолство в София по оригинален начин поздрави българския народ с нашия химн "Върви, народе възродени". Контрастът между диващината и културата в случая е наистина ужасяващ.

Явно сред българите продължава да има уникални простаци.

Безмозъчни същества,

арогантни типове, които срамят България. Вярно е, че извършителите са дребни, ситни, анонимни шушумиги, най-вероятно проруски лилипути. Вярно е също така, че Рейгън – политикът и държавникът, който помогна на света да се отърве от СССР, който помогна и на нас българите да намерим пътя към свободата и демокрацията, ще остане завинаги в историята. Името му ще пребъде през вековете като символ на

мечтата за свобода и демокрация

 А тази мечта е вечна и неунищожима. Колкото и да я заливат с боя, колкото и да се гаврят с нея.

Днес Роналд Рейгън е отново необходим на света, така както бе необходим през 80-те години на миналия век. Тези, които са излели своята простащина върху неговия паметник никому не са нужни. Но въпреки това, дори и да не съзнават това, те съществуват свободно благодарение на човека, чийто паметник са осквернили. В такива случаи нашият христолюбив народ обича да повтори думите на Господа наш Иссус Христос, изречени на Кръста: "Господи, прости им, те не знаят, какво правят...!"

54 Коментар(и)

 • Борис

  Борис(23 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Браво българи, избиратели на по–малкото зло! Сега, надявам се, някои от Вас разбраха какво са постигнали, или имаше някакви укорни думи от партийните ръководители на Герб, срещу позорното оскверняване? Нямаше, и няма да има, защото сте избрали ЗЛОто! Защото зло е зло и добро, както и добруване, от него няма как да се получи. Сега разбрахте, опичайте си акъла, защото няма да мине много време и ще се наложи пак да избирате. Дано преди това да дойде времето на процесът за осъзнаването. То паметникът на Реган, така и така, няма някой от вас да го почисти. Само при окупаторите това е възможно, защото са се погрижили за лизачески персонал, а и посолът им е вечно на щрек. Единственото което евентуално може да стане е някои от Вас да СЕ ОСЪЗНАЯТ и да започнат да избират умните и чесните, а не неграмотните и бандюгите. Иначе и Господ няма да Ви помогне, ако не си помогнете сами. Сега виждам, че Илиян Василев, както винаги, е прав. Само с диктат от улицата може да се постигне нещо, защото и изборът ви ще го манипулират и пак ще останете с пръст в уста!

 • Нестинарски танци до МОЧА – езически ритуали на езическо капище!

  Нестинарски танци до МОЧА – езически ритуали на езическо капище!(21 May 2017 - 11:05)

  Отговор

  Че съветизираната ни “историография” мълчи за Удроу Уилсън - нулева изненада! Че трябва да бъде почетен – ето задача за интелигентната демократична общност и политици. Заслугата на този спасител на България е и в нещо, което той успява да наложи в историята на дипломацията като практика - публичност, журналисти, няма тайни интриги и пазарлъци - с такива демократи САЩ е на свтлинни години пред русия и жалките си сателити като нас - какъв погром върху общественото съзание на българите е нанесло пускането без бой на ВЕКОВНИЯ НИ ВРАГ на 8 септември в Родината ни и до ден днешен загробва Родината ни - нестинарските танци до МОЧА– поредната политико-пропаганда на руски фондации и ''културни'' центрове с подмолната цел да събере пред този унизителен паметник стотици българи на поклонение гарнирано с богата фолклорна програма. Контекстът е ясен: Свиквайте, българи,с позора си - той винаги ще е пред вас и част от вас!Поздрави за кметицата и правителството за целенасочено избраното място и дано не се сбъдне желанието на организаторите на събитието да го превърнат в ежегодна проява – тогава позорът ще бъде по комунистически - за векове!

 • Къде са техните паметници ?

  Къде са техните паметници ?(21 May 2017 - 00:05)

  Отговор

  Само през първите три месеца на съветската окупация в България са избити 30 хиляди български държавници, администратори и интелектуалци. Още 30 хиляди български войници и офицери загиват на фронта, сражавайки се под командването на същата тази армия, която ни обяви война, окупира и третира като победена страна. А десетките хиляди мъченици, загинали в създадените по съветски тертип концлагери и затвори… Няма памет и паметници за или доколкото ги има, са скромни и неизвестни на широката общественост. Да не говорим, че докато българските правителства даряват огромни парцели общински земи и пилеят парите на българските граждани за чудовищни паметници на похитителите на свободата на България и за гигантски паркове и музеи на …”социалистическото изкуство”, паметниците на жертвите са създадени с лични средства и дарения. А би трябвало да е обратното! Дебатът за паметниците не трябва да спира, докато не възстановим загубената си памет и докато не изградим имунитет, дори свръхНЕпоносимост към “освободителите”, освобождаващи ни от … свободата ни, достойнството ни, живота ни… от векове и както са се окопали тук и за векове

 • „Освободителни“ мисии на Русия/СССР в и около България

  „Освободителни“ мисии на Русия/СССР в и около България(21 May 2017 - 00:05)

  Отговор

  ТОВА Е книга за ролята на Русия в българската история, която трябва да прочетем и да прогледнем, ако искаме да ни има на картата и да се развиваме като страна и народ - ebooks-bg.net/istoria/istoriaimg/istoria_downloadfile510003.htm - процеса на русифициране вече е в ход - процес планиран още през 1983 и целенасочено задействан - след 2006 икономическата ни зависимост е предопределена от тоталния енергиен монопол на русия тук , а сега и медиите и спец. службите , висшата държавна власт са под руски контрол - макар и непълноценни само членството ни в ЕС и в НАТО ВСЕ ОЩЕ НИ ОПРЕДЕЛЯ ЮРИДИЧЕСКИ КАТО СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА - Русия е страна от третия свят с 87% неграмотни, паразитна ''култура'' на подражанието, избила много повече свои граждани през годините, отколкото врагове, въпреки че непрекъснато е във война; опитваща се да ни унищожи от 5 века насам, и предизвиква единствено и само негативни чувства. Русофилството у нас не е ирационална категория, както се мъчат да ни убедят, както се мъчат да ни убедят че демонстративните актове над на паметници на ссср/руски окупатори или сега на бюста на ГРОБОКОПАЧА НА КОЛОНИАЛНАТА ИМПЕРИЯ СССР са вандализъм - НЕ СА - защото са политическа демонстрация - та и налаганото тук русофилство си е добре платена от Москва мощна институция, имаща само една цел – да сбъдне вековната мечта на Москва – България да изчезне – ebooks-bg.net/istoria/istoriaimg/istoria_downloadfile510003.htm

 • русофилистицитe демагогски наричат политически актове вандалски

  русофилистицитe демагогски наричат политически актове вандалски (21 May 2017 - 00:05)

  Отговор

  рублофилските суки пак си показват примитивната лумпенизация останала в наследство от “великият” им социализъм. В цяла България стърчат огромните им бетонни безформени грамади изградени с БЮДЖЕТНИ средства, използвани за теснопартийни нужди на една “партия” -БКП и всичкиъте й днешни ГМО-та барбар с борисовия ГЕРБ, която е само клон на болшевишките си гасудари. Дори една Македония построи много повече паметници в подкрепа на измислената им от сталин историческа “индентичност”, едва ли имат и такива огромни бетонни грамади ,като МОЧА и АЛЬОЧА, а в НРБ няма никакви ПАМЕТници за реалните исторически събития, особено в “столицата” София. Позор! Всички “партийни” чучела на БКП и КПСС да си ги преместят на Червеният площад пред Путлер до най-голямата в Европа джамия - ПУТИНИЗМа и ЕРДОГАНИЗМа са си Тирания от всякъде

 • Искрен

  Искрен(20 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Александър Йорданов,по-популярен сред апарата на ДС като агент Лешояд днес отново ни реди приказки за демокрация.Защо бе Саше,защо не работеше за тази кауза,когато СДС бе на власт,а лапахте като за последно,защо не работеше за демокрацията,когато беше посланик във Варшава,а се впусна в далавери с имоти на дипломатическия корпус?Ама много си тъп бе Саше,тъп и кух и се разминаваш тотално между думи и дела.

  • АНАТЕМА НА РУСИЯ И ТРИЖДИ АНАТЕМА НА РУСКИТЕ ЕНИЧЕРИ

   АНАТЕМА НА РУСИЯ И ТРИЖДИ АНАТЕМА НА РУСКИТЕ ЕНИЧЕРИ (21 May 2017 - 00:05)

   искрен руски патриот - що не си отидеш в русия и да славиш великая и магучая от близо, да не ни тровиш въздуха с робския си култ към най-зловещия враг на България и българския народ - урода россия - злокачествения тумор в тялото на света

 • Гонзо

  Гонзо(20 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  УРОДИ КОМУНИСТИЧЕСКИ УРОДИ РОДЕНИ И ВЪЗПИТАНИ КРАЙ МАГИСТРАЛАТА-ПОДЛИЯТ ИМ ПРОСТИТУИЗЪМ ГИ РАЗКРИВА.АБЕ ТЪПАНАРИ АКО НЕ БЕШЕ РЕЙГЪН НЯМАШЕ ДА ХОДИТЕ НА ЗАПАД ДА РАБОТИТЕ И ОЩЕ ЩЯХТЕ ДА СИ СЕДИТЕ В СЕЛСКИТЕ НУЖНИЦИ.

 • Стефанов

  Стефанов(20 May 2017 - 15:05)

  Отговор

  Браво едно добро дело от истински българи едно голямо браво.Значи все още са останали истински незомбирани от западната пропаганда българи ! Този кравар с нищо не е допринесъл за страната ни и няма място за паметник тук ! Защо тия които вият в негова защита не вият че няма паметник на Симеон Велики, на Аспарух и на други видни българи а на един краварски актьор ?

  • вин

   вин(20 May 2017 - 23:05)

   "Краварският" актьор ви го набута на два ката, на русоробите, СССР-то и цялата каскетаджийска сган! И без паметник в руския кенеф булгурустан, пак остава велик политик!

  • Стефанов до ВИН

   Стефанов до ВИН(21 May 2017 - 10:05)

   Вине, ти не си Вин а може да си анадолски циганин като ти гледам коментара.Щом толкова се радваш на този паметник на краварския актьор и би се раздвал и на Килърито и на баба ти Меркел до него нали така ? Но май не би се радвал да има на Симеон Велики или на Аспарух ? За една шепа доларЕ и къуичка с леща и майка си ще продадете зомбита помиярски !

 • ВЕЛИКИЯТ РЕЙГЪН завинаги остава в историят като гробарят на комунизма

  ВЕЛИКИЯТ РЕЙГЪН завинаги остава в историят като гробарят на комунизма(20 May 2017 - 12:05)

  Отговор

  Но има и още един американски президент -Удроу Уилсън, 28мия президент на САЩ, който буквално е спасил страната ни от разкъсване - да има държава България на картата на света - този факт е тотално заличен от народната памет, защото това се е подготвяло от руската дипломация преди първата световна война Живеем в държава, чието общество е целенасочено манипулирано с лъжите за руско-съветските “освободители” , но едва ли и 1% от българите знаят, че България буквално дължи оцеляването си на американския президент Удроу Уилсън, който ден преди одобрения вече от френския президент Клемансо “план Венизелос” за “разпределяне” на България между Гърция, Румъния, и ( бъдеща) Югославия, налага вето: “По-скоро ще напусна конференцията и Париж, отколкото да се съглася на подялбата на един народ със самостоятелна държава и минало” и спасява България, което е позорно неизвестно на повечето днешни българи.Защо ли????

  • КОМУНИЗЪМ, ПУТИНИЗЪМ, НАЦИЗЪМ

   КОМУНИЗЪМ, ПУТИНИЗЪМ, НАЦИЗЪМ(21 May 2017 - 00:05)

   Уилсън има огромна роля за възстановяване и на Арменската държава. “Уилсъновата” Армения e 3-пъти по-голяма от сегашната, но e провалена от болшевишката “гражданска война”, която се справи със съседните на земи “поновому”. Уилсън има огромна роля и за създаване на ОН – предшественикът на ООН. Президентът Теодор Рузвелт (1901-1909) пък казва през 1913 г. когато Българските войски превземат Одрин: “Поздравявам българите, върнали Одрин обратно на цивилизацията, загубен от 14-и век за нея от турското нашествие в Европа” .А руснаците казват: “Всяко тържество на България е смърт за Русия!”.

 • фашизмът у нас започва на 09.09.44г и продължава с мутризацията и чалгализацията

  фашизмът у нас започва на 09.09.44г и продължава с мутризацията и чалгализацията(20 May 2017 - 12:05)

  Отговор

  Не са “вандали” това - “вандала” троши и мърси наред всичко. Това е свършено от комуняги русоблизци .НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, че от около половин година са се ОЖЕСТОЧИЛИ - ЧЕРВЕНОТО СТАВА ВСЕ ПО-АГРЕСИВНО - Гнусни русофицирани мозъци са се погаврили с паметника на ЧОВЕКА-НАДЕЖДА - НЕДОСТОЙНИ ЗА СВОБОДАТА, КОЯТО ДОНЕСЕ - Рейгън е един от най-смислените президенти на Съединените щати. Мижитурките, които “управляват” България начело с милиционера-пожарникар подвизаващ се и като телохранител на пеевски НИКОГА няма да се обадят без да им наредят от Москва!Ние паметници на българските исторически величия нямаме- защото са “заместени” от съветско-руски окупатори, та на “някакъв” си американски спасител на България ли ще благодарим!

 • аз

  аз(20 May 2017 - 12:05)

  Отговор

  Много политизирана статия защото пише само за тая статия а за всички останали не се споменава ДИВАЩИНА Е ОСКВЕРНЯВАНЕ НА КАКЪВТО И ДА Е ПАМЕТНИК БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ЕПОХАТА' В Сиатъл има паметник на Ленин прибран от кораба с вторични суровини и монтиран в един квартал

 • чекист

  чекист(20 May 2017 - 12:05)

  Отговор

  Цапането по паметника на Рейгън е безспорно простащина и в това авторът на статията е абсолютно прав. За добро не знам/едва ли е знаел за страната ни този иначе безспорно успешен президент/, но и нищо лошо не ни е направил този човек. Има си инициативна група която се е "преборила" да го има този знак, получила е всички необходими разрешения и го е изградила. Тоест дали на мен или който друг да е му харесва или не този паметник няма право да се гаври с него. Направеното е грозен и още по лошо вреден акт. Със съгласието с автора обаче до тук. Йорданов пише катадневно статии тук-говори му се и Фактор му е предоставил трибуна. Статиите на господина обаче са преди всичко писания които разделят, писания в които авторът се опитва да отрече, да осмее една не малка част от политически активни хора. Много паметници на антифашисти, монументи свързани с руската армия бяха по същия начин окепазени. Русия и най-вече руските хора било заради историята, било заради личните контакти биват често незаслужено омаскарявани от Йорданов. Това се отнася и за хората които по един или друг начин симпатизират на левите идеи и в никакъв начин на СДС/впрочем къде е СДС та да му симпатизираме/. Хора членували в БКП или с родова биография там симпатизират днес на ГЕРБ, "Патриотите" и дори са в ръководството на тези формации. Те са там не единствено заради кариера и не че са загубили симпатиите си, а защото в последните 10-15 години лидерите на БСП правеха всичко възможно да ги отроди. Слава Богу, че като , че ли нещата влизат в норма вече. Казвам всичко това защото и тези хора извън електоралната маса на БСП има сходни симпатии и антипатии към историческите събития в България. Болшинството са с добри чувства към Русия и народа и. И народът ни макар и понякога доста наивен знае, че когато сме били против Русия сме правили катастрофи и жените са носели черни забрадки. Когато сме били със сме получили освобождение, строели сме реактори, летели сме в Космоса...и не като "лайки" а с българска апаратура на кораба. И когато всичко това Йорданов отрича , или се гаври с него няма как да получи симпатия към писанията си. Напротив, както гласи закон от физиката получава противостоене равно и в обратна посока. И ако днес е залят паметника на Рейгън/пок повтарям-безобразие е/ моето мнение е, че Сашо Йорданов е един от главните подстрекатели на този вандалски акт. Дори тази му статия подстрекава наново за подобни действия.

 • barcelonski

  barcelonski(20 May 2017 - 09:05)

  Отговор

  Такива Гнусни Провокации тепърва предстоят. Пикът ще бъде при Председателството на ЕС в София. Паравоенните руско-библиотекарски поделения ще се активират с пълна сила през този период. Червените Мутри ще разиграят докрай етническата карта. Анонсите вече започнаха и текат с пълна сила. (разконспириращо)

  • Наци-социалистомраз

   Наци-социалистомраз(20 May 2017 - 10:05)

   "Червените Мутри" викаш, а? Да не визираш ония, с "особеното чувство за хумор", както и бившите съдружници на Маджо и Пашата?

  • Оооох

   Оооох(20 May 2017 - 10:05)

   Горките ГЕРБ - живи да ги оплачеш! Как да правят реформи при такива мръсници! Сега и председателството ще им провалят, та трябва пред Москва да се отчитат! Толкова е трудно, че само другарят Борисов може да го понесе и да се оправи! Господ здраве и пари да му дава, може и президентство - пред пенсия! Амин!

 • Д-р Димитров

  Д-р Димитров(20 May 2017 - 09:05)

  Отговор

  БИБЛИОТЕКАРСКИЯТ ПОСТИГНА ЦЕЛИТЕ СИ - ИЗЛЕЗНАХА С ИДЕЯТА ЗА ПАМЕТНИКА , ПОСТРОИХА ГО , И СЕ ИЗГАВРИХА :)))) ПОКАЗАХА НА ВСИЧКИ , ЧЕ СМЕ ЗАДУНАЙСКА КОЧИНА , И ЧЕ НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ! А АМЕРИКАНЦИТЕ И НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ МИГАТ ТЪПО , ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИЗНЕНАДАНИ ОТ АЗИАТСКАТА ПЕРФИДНОСТ В ЗАМИСЛИТЕ НА РУСКИТЕ КОПОИ В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!

 • skfsfk

  skfsfk(20 May 2017 - 07:05)

  Отговор

  БЕСИЛО ЗА АВТОРИТЕ НА ПАМЕТНИКА И ГНУСНИТЕ ИМ СЕМЕЙСТВА ! БЕСИЛО ЗА ВСИЧКИ СОРОСОИДИ !

 • Доналд Дък

  Доналд Дък(20 May 2017 - 07:05)

  Отговор

  Паметника не е достатъчно завладяващ.За това вероятно Рейгънофили са го намацали. Трябвало е да бъде в цял ръст,със светещи очи,с огнена уста, лазерен меч и постоянно да се чува на УКВълни долу СССР. Подгонили вълка докарали лъв.

 • АС/DC

  АС/DC(20 May 2017 - 04:05)

  Отговор

  България е окупирана и до днес от дивашка русия ,свидетелство е провокацията с/у паметника на Р.Рейган, и това е извършено по заповед на ген.губернатора на България-посланник Макаров, на когото цялото правителство, премиер и п/Резидента -Радев му се подчиняват и са в поза партер и му лижат миризливият азиятски ботуш всеки ден, така ще е докато тая псевдо"империя"-Рашистан не я разпаднат днешните синове на великия Роналд Рейган -унищожил СССР, а сега ще довършат и Русия!

  • Не!

   Не!(20 May 2017 - 07:05)

   НЕ! Така ще е, докато тази територия, наречена България не се очисти от мързеливи, нагли, завистливи, алчни, крадливи, безморални боклуци. Но, тя гъмжи от тях и се възпроизвеждат все още. Във всяка територия, където липсва господството на морал, наречено с други думи ПРАВОСЛАВИЕ, господства животинското право НА ПО-СИЛНИЯ, което в човешката му форма се нарича още МАФИЯ. Това е целият руско-балкански свят. Ще го разпознаете навсякъде по Европа.

 • Княз Войвода

  Княз Войвода(19 May 2017 - 23:05)

  Отговор

  Мики Рурк - именно пред този паметник на Томпсън се поклониха английския посланик и Роджър Уотърс, ние му се радваме че бил написал "оставка". Питай ги по-добре Минджев, Генов и компания дали искат да го осквернят... Между другото аз съм против чуждестранни паметници в България, на мястото на паметника на Рейгън може да се издигне друг паметник на някой български родолюбец!

  • Уточнител

   Уточнител(20 May 2017 - 00:05)

   Не бива да се учудваме на действията и реакциите на Сганта. Требва да ги разберем. СССР беше майката-хранилница за техните деди. Затова внуците също дължат на СССР всичко. А пък Р Рейгън взе, че уби СССР. Я си представете, какво бихте направили вие, ако някой е убил баба ви? Най-малкото ще поругаете паметника му, нали? Сганта мрази Рейгън още и затова, че освободи България от ЧервеноРуско робство и ги лиши от съществена част от доходите им. Затова казваме, че Р Рейгън е нашият Освободител! Та това е! Боята с нищо няма да помогне на гниещия в сметището на Историята, Труп на СССР, както няма да помогне и на нашите петколонници. (но боята върху МОЧА изпълнява съвсем друга роля - напомня непрестанно на младото поколение, че този паметник трябва да бъде взривен). Този епизод обаче, има много положително значение за възраждането на България - от една страна показва червеноруската същност на Сганта, а от друга, поддържа горещ дебата комунизъм-антикомунизъм (щом комунизЪмът е жив, значи и антикомунизЪма - също)

 • Мики Рурк

  Мики Рурк(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Има една гара майор Томпсън.Има и паметник убит е в Литаково.Този който е осрал паметника н Рейган дали би направил същото с паметника на Томпсън.Ще му дам един аргумент,Томпсън идва в България с радист и радиостанция. Агенти/комунисти/ снасят информация която Томпсън радира до Лондон.Резултата е бобардировките на София през 1944 год.Нека същия знае че Томпсън е член на компартията на Великобритания заедно с цялото си семейство.През 1956 след събитията в Унгария брата и сестрата напущат партията.

 • 145лева / 85 евро глад бедност мизерия предателства това е Русия .

  145лева / 85 евро глад бедност мизерия предателства това е Русия . (19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Глад , мизерия, кражжби, бедност .това е Русия .

 • gido

  gido(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Гаврата с този паметник за пореден , но не и за последен , път показва що за мръсни кремълски долни подлоги са комунистите в България , които е срамно да наричаме български.

 • Гонзо

  Гонзо(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  ТОВА СА УРОДИИИИИИИИИИИИИИ НА АЛКОХОЛИЦИ И ПРОСТИТУТКИ!!!!!ИЗМЕТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК.ПАРЦАЛИ ГОРЧИВ ЩЕ ВИ БЪДЕ ЖИВОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • идиот

  идиот(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Здравейте всички ! Ето някой съображения , за появяващите се на паметника изпражнения, провокиращи размисъл, в случай че не сте деградирали умствено като някои бивши парламентарни деятели, личности жалки и нищожни както е всеизвестно. Паметникът на рон реаган в софия е толкоз нелеп, колкото и този на Георги Минчев в каварна. Както мястото на Георги Минчев е в софия, на пъпа и , или например в Созопол, така и мястото на реаган е в родната му земя, в Холивуд или ако е у нас - на територията на посолството им ако приемат туристи. Някакъв писал, че комунистите го били направили паметникът. Възможно е - за да имат какво да оскверняват. Предполагам, че ще се превърне в нещо като ритуал. кой от която парт организация из страната пристигне по работа на Позитано и бум - първо минава пред рони реаган, метне му едно яйце на фейса, изхрачи се мазно и вече одухотворен - отива по партийни дела !!! И защо не ? Тоя психопат , политически представител на ястребите , военнопромишлените милиардери, наследниците на военнопрестъпника хари труман, опекъл живи стотици хиляди японци , наследник на подпалвачите на войни и бомбардиралите точно софия орди - отде накъде ще му се кланяме ? По-долно блюдолизство и паденье има ли ??? да му се кланят неговите хора - че укрепи тогава ролята на САЩ като световен лидер и там се работи по-малко отколкото в целия останал свят поради знаете какво ... Е, появиха се китайските мравки и малкото човече путин с големите ташаци - те уринират отгоре върху наследието на реаган , паментникът му поругават. иначе е добре изваяна главата - прилича си комплЕмент за скруптора така допълнително мотивира и оргазмира осквернителите вечно шси седи с чувала айларипи айдеееееее р„„

  • Уточнител

   Уточнител(20 May 2017 - 00:05)

   ЧервеноРусский идиот, ще се задавиш от злоба, бе. Опитваш се да се маскираш, ама злобата те издава. Наистина си идиот, при това малоумен (като повечето "русофили")

  • идиот

   идиот(20 May 2017 - 01:05)

   ей , дефектна торба с лайна ! Здравей ! Един идиот няма как да е малоумен . той е най-малоумният. Идиотът е най-тежката форма на олигофренията в градацията - дебил - имбецил - идиот. толкова в образователния аспект. А сега нещо за Рейгън - любимият ти хол. актер завърши в маразъм, деменция , насираше се , нали помниш ? Е , кланяй му се на бюста. Но да си сповним великия христо Калчев - един истенски софианец, демократ и еродит - " приживе на всички в устата ви срах, серете и вий на гроба ми без дстрах, че не може мъртвец от гроба да са вдигне, серящият гъз к х...й да достигне . Наздраве !

 • аз

  аз(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Скоро не съм бил кремълски подлоги . Почти седмица стана вече . Да се готвят червените шушумиги и да си носят аптечките .

 • Откъде накъде

  Откъде накъде(19 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  ще има паметник на Враг No1 на Тутраканската селищна система в България и още повече в столицата София???? Какво е направил Рейгън за България? Знаел ли е Рейгън, че изобщо съществува нашата държава и къде се намира на картата?

  • кукувица

   кукувица(19 May 2017 - 20:05)

   Не е знаел и за теб, че съществуваш и не е било важно. Но с политиката си направи така, че освободи цяла Източна Европа от "братската преградка" на Москва.

  • накукурчен

   накукурчен(19 May 2017 - 20:05)

   Кукувице, от какво ни освободи Рейгън? Комунистите се пребоядисаха на гербери, патриоти, седесари....а "братската прегръдка" стана неприкрита, цинична и по-силна. Изгониха ни и съвсем явно се настаняват на нашата земя, с любезното съдействие на "УЖ" некомунистите от ГЕРБ! Америка и Европа отново ни предадоха на Русия! По съвсем неясни причини. Така, че никой не може да бъде спасен от никого, ако той сам не поиска да се спаси! Ние си искаме ракийка със салатка и писане по форумите! Нашият най- голям грях се нарича Васил Левски. Много поколения ще го носят и изкупуват! А кукувицата се знае какви ги върши.

 • БАН

  БАН(19 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Така е като паметника на Рейгън беше издигнат от комунисти , защото до един от в инициативният комитет за издигането на този паметник са комунисти , като издигането на паметника беше единствено с цел провокации и в голяма степен за оправдаване съществуването и запазването на хилядите руско/съветско/болшевишки паметници в България , на които руснаците и местните им комунистически копои гледат като на гранични стълбове на империята на злото !!!!!!!!! Издигането паметник на Рейгън от добре замаскирани комуняги , целеше и допълнително радикализиране и сплотяване на червените редици ! Ние българите оценяваме основаната роля на амерканците , и лично на Рейгън, за унищожаване кървавата "Империя на злото " , но той най - добре би бил почетен с една книга , в която да се опишат безпристрастно всички онези събития , довели до свободата за нормалните хора в България , защото комунягите в България не може да ги направи свободни дори и Господ , тези нехора до такава степен са в плен на болшевишката човеконенавистническа идеология ! Единственото решение в случая е - да се ДЕМОНТИРА, почисти и се прибере паметника в американското посолство , като същевременно се започне с масовото унищожаване в България на сатанинските паметници на Империята на злото , както го направиха в много свободни от руският гнет страни - Чехия , Полша , Унгария , Украйна , Грузия, Румъния, Литва , латвие , Естония , и преди доста време Финландия ............. Има и влезнало в сила решение за демонтиране на паметника на съветският солдать - окупатор, по известен като МОЧА, така че учителката по руски , небългарската с руско самосъзнание , кметицата на София , да си изпълни задълженията и да стартира това българско дело - разрушаването на МОЧА, както беше разрушен и мавзолея на националният предател - алкохолика - коминтернаджия Гошо Тарабата , да се готви и " десният , антикомунистическият , с евроатлантически убеждения , българин по самосъзнание " кмет на Пловдив , да изпълни задълженията си и освободи Пловдив от сатанинският паметник на Альоша - захватчика !!!!! А американското посолство да преосмисли отношението си към т.н " Инициативен комитет за издигане паметник на Рейгън " , защото идеята за паметника , създаването на инициатичният комитет , както и цялата разработка на това активно мероприятие беше извършена в Библиотекарският !!!!!!

  • теляк от БАНята

   теляк от БАНята(19 May 2017 - 20:05)

   Написаното от теб е малка част истина - това за инициативния комитет и целите, преследвани с този паметник. Останалото е ПЛЯВА! Фандъкова е подчинена на Борисов, както по партийна линия, така и по административна. Същото се отнася и за Пловдивския, и за Бургаския, кметове! Така, че цялата отговорност, за вдигането и за събарянето, е в двама души - от Банкя и от село Шума. Те колят и бесят трети мандат. Да се, да се, да се.......са само кухи лозунги! Докато не се изгони и осъди милиционерско-теляшката върхушка, нищо няма " ДА СЕ" случи! Афиширащите се като комунисти и русофили са непоправими и неподаващи се на въздействие. А те "на ужким" не са в управлението! Проблемът ни е в кичещите се с десни лозунги и имена, но вършещи всичко в услуга на комунистическо-руските си господари - тези, които трети мандат ни "управляват". Това е цялата милиционерско-чиновническа мафия на държавна хранилка!

 • Отврат!

  Отврат!(19 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  А кой казва, че ни управлява дясно правителство! Кой казва, че ни управляват европейци, демократи, атлантици! МОЧА се охранява от най-скъпите камери в България. Охранява се с денонощни патрули от МВР! С нашите пари! И при трите правителства на гражданите.....за европейско развитие. Но и на слепите вече е ясно, че ни управлявата селяни....от Банкя, от Шума....за ЕВРАЗИЙСКО развитие! За това свидетелства тази грозна снимка. И това няма как да скрие дебелия лизач на поредните задници - герберските! По какво този се различава от агент Николай - Георги Марков?!

 • Вergil

  Вergil(19 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Да сложим камери като при МОЧА!

 • Наследник на бивши хора

  Наследник на бивши хора(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Роналд Рейгън Победителят срути СССР. Доналд Тръмп ще довърши останалото от Империята на злото!

 • PlamenVarna

  PlamenVarna(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Баси гадното нещо е омацването на паметници. Тая поредна свинщина да не би да е дело пак на оня педераз Асан Гeноуглу? Обикновено той и неговата софийска хомодружинка си падат по мацането на паметници, когато се случи посред нощ да им изтръпнат свинктерите от ръгане в гъзъ. Сигурно снощи пак са попаднали на некой яко загорял пандизчия, току що пуснат от Централния софийски. Или пък да са си поръчали за партито цяла бригада менгяни - пак да им отпушват фекалните канали. Педеразка им работа.

  • Уточнител

   Уточнител(20 May 2017 - 00:05)

   ЧервеноРуски Пламен, едно си знае, едно си бае

 • barcelonski

  barcelonski(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Библиотекарската Школа в Провокациите и Дезинформацията => бере плодовете. Каво да се чудим ..... IBAN-Костовата Заразна Диярия => 10 години руши и цепи Дясно-център ..... (умозаключително)

  • До професора по библиотекарски науки - Гестапото

   До професора по библиотекарски науки - Гестапото(19 May 2017 - 19:05)

   Как да обичаш Костов като изгони съветските "бизнесмени" и не разреши на съветски самолети да прелетят през България. Сега като руските агенти Волен, Иван, банкянският налъм са на власт се съдираш да псуваш почтените хора. И най-омразен ти е Рейгън, та затова си омазал паметника му.

  • barcelonski => FUCK-тор

   barcelonski => FUCK-тор(19 May 2017 - 20:05)

   КАК ДА Обичаш Миризливите Помияри на Дръгалевица => IBAN-Костов .... когато те оставиха 10 % от Дясно-центристкия Вот ...... => извън Парламента .... със схизматичната Лакардийна Риторика и с Любезното съдействие на Прокопиевата Сингапурска "медия" и Газпромския гъзетник => СЕГА ...... (препикаващонапънамалоумендасеуригнешвнеподходящмомент)

 • Един

  Един(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Червените свине не могат да му простят, че им съсипа цоциалистическия кенеф...

 • Sashko, pitaj Bolencho Sideroviya sopol!

  Sashko, pitaj Bolencho Sideroviya sopol!(19 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Sashko, pitaj Bolencho Sideroviya sopol!

 • ген. Иван Колев

  ген. Иван Колев(19 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Само да ви пипна, русофилистици!!!

  • 112

   112(19 May 2017 - 19:05)

   Ти си стягай куфара и бягай под мостовете на Брюксел, че ако те пипнем ние дупе да ти е яко.

  • ген. Иван Колев

   ген. Иван Колев(19 May 2017 - 23:05)

   Само кажете кога и къде!!?? КОГА И КЪДЕ??!!

 • ххх

  ххх(19 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Напротив, знаят, много добре знаят какво правят - заработват рублички! Родоотстъпни, срамни, лайняви рублички! Затова така лошо мирише наоколо!

  • 112

   112(19 May 2017 - 19:05)

   Как пък никой не ги видя тия митични рубли, обаче за доларите даже списъци публикуват от американското счетоводство. Не помните ли завета на Левски, който ни освободи той ще ни пороби. Не ви ли стигна да изплащате репарации на Запада за загубената Студена война? Не ви ли стига децата ви да живеят в мизерия, да нямат образование по заръка от Западните посолства и да се скитат немили недраги по чужбината?

Оставете коментарОбнови