На крак, о, парии презрени, нищо, че сте капиталисти

Сърцата в БСП „ръкоплЕскат“ на окупацията на Крим

Снимка:Дарик

Снимка:Дарик

Светослав Пинтев

Върхушката на БСП е един много особен и крайно гъвкав феномен. Поотделно всеки нейн член е против ЕС, против НАТО, за окупацията на Крим, вярва, че Путин е чудесен човек, велик лидер, смята  социализЪма за Златен век, тачи дори другаря Сталин. После се оказва, че всички вкупом били твърдо против всичките тези работи. Е, само от верността към Путин никога не се отказват. Иначе партията били за ЕС, за НАТО и т.н. С някои уговорки…
Генерал-лейтенант Леонид Решетников неслучайно им направи остра забележка във връзка с тази мимикрия.
В последното му изказване впечатление направи и нещо друго. Дори той заяви, че Русия се опитва да се откъсне от съветското си минало, което не е съвсем вярно. Призна, че то нищо добро не е донесло на страната му. Това го казва един генерал от КГБ, един от стратезите на руската неоимперска политика,  което говори, че дори там вече осмислят пагубната роля на соцепохата, макар че руските водачи са нейн продукт и на това се дължи цялото им безумие. Но поне се опитват да мислят по въпроса.

Не и БСП 

Те, разбира се, са готови да  станат православни фундаменталисти, молители в нозете на царя-император,  дори да възродят Инквизицията, ако от Кремъл им го подскажат, но им е най-удобно в ролята на парии презрени. Само да им посочат враг, срещу когото да тръгнат. Нищо, че отдавна са капиталисти-презрени. Важен е всъщност този стих от Интернационала: „Нек' без милост, без пощада: да сринем старий, гнилий строй!“
Това е всеки строй, който не е под тяхната и на господарите им абсолютна власт. Въпреки, че доминираха и през целия преход. Ключовите думи тук са „без милост и пощада“. Така беше например, когато създадените от тях силови групировки смениха ДС в задачата да тероризира населението. Но пак нейните генерали бяха на върха…

Таско Ерменков бе най-оригинален

Поне сред другарите, давайки фамозното си обяснение за това как страните от ЕС и техните лидери са идиоти, че не приемат окупацията на Крим, но това си е негово лично мнение. Това на партията е точно обратното, сакън. А на следващия пленум пак ще се карат защо не са подкрепили тази мъдра таскова позиция. Съмнява ли се някой, че „сърцата им ръкоплескат“ на окупацията на Крим? Надали в природата има такъв идиот.
 Таско се оправда, че няма как мнението му Крим да се смята за партийна позиция на БСП, тъй като "това, което пишел във "Фейсбук", го пишел вечерно време, по къси гащи, с фланелка, с компютъра на коленете си. С фланелка на СССР, с водка и сельодка най-вероятно, както вече веднъж предположих.
Таско може да го е написал, висейки надолу с главата в някоя пещера, като симпатичен прилеп, но трябва да е наясно, че е народен представител и така показва

истинското лице на партията си

Да се види то не е лошо в крайна сметка и горещо го подкрепям в това начинание, защото може да се окаже, че е направил голяма услуга на България. Нека видим как цялата плеяда знайни и незнайни „герои“ смело словоблудстват срещу ЕС и благоговеят пред Путин.
Така са отгоре до долу. Лидерът Корнелия Нинова заяви преди време, че демокрацията им е отнела много. После се оказа, че това не е позиция на Партията.    Нищо, че 

„демокрацията“ основно те си я градиха по ленински

Та нали тя  даде на самата Нинова „Техноимепекс“, на Георги Гергов Панаира в Пловдив и куп други благини, на редица отговорни другари и офицери от техния щит и меч, наречен ДС, даде им милиарди, за да станат капиталисти. Проф. Иво Христов се изцепи, че 80 % от българите са дебили!  „Без милост, без пощада“ ни го каза. И ние наистина сме такива, защото позволихме това да се случи. 
Тук ще си позволя да цитирам близкия до БСП сайт Поглед.инфо, по-точно Румен Петков, автор в изданието, не онзи от другите приятели на Путин, които са се закичили с първите три букви на азбуката „дошла от македонските земи.“    Ето какво писа той преди време:
 „Ако трети път тръгнеш с главата си срещу стената, тогава вече можем да заподозрем наличие на шизофрения и ескалиращо раздвоение на съзнанието.
Горният параграф е моята диагноза за политическите маневри на БСП напоследък. Като джихадист, левицата се хвърли на терен, който представлява едно огромно блато, пълно с гладни крокодили“.

Благодаря, не исках аз да го казвам

 Авторът употребява тази прелестна метафора по-друг повод, разбира се, но никога няма да сбъркаш, ако го използваш, за което и да е действие на Столетницата. Както и за цялата кохорта обслужващи „идеята“ историци, социолози, политолози и   вся остальная…, които напоследък са особено активни по телевизиите, нападат ЕС, бранят Кремъл като Матросов.  Между тях има и хора, които са окупирали важни катедри дори в СУ.  Те учат и се опитват да формират мисленето на студентите, да коват бъдещето ни. Това е най-страшното.