Ленин, Сталин и Таско

Ботев е писал за такива като вас, Ерменков, но не го цитирай заради Путин, ако обичаш

Славните другари на другаря Ерменков

Славните другари на другаря Ерменков

Светослав Пинтев

Корнелия Нинова поздравила Владимир Путин с „огромната победа“. Така поне твърди един коментатор на Дойче веле, никъде другаде не можах да намеря подробности за тази историческа декларация на лидера на БСП. Явно малко я е срам, ако това изобщо е възможно в нейния случай.
 Прав излезе генерал Решетников да й напомни, че е време да се мине към дела, защото не е възможно да имаме „супер отношения с Русия докато България е член на НАТО и член на ЕС“.  Този по-твърд подход в генералната линия обяснява и държанието на руския патриарх с българския президент, който дава всичко от себе си, за да угоди на Путин, но пак беше шамаросан. Дошло е явно време за груб натиск от Москва. 
Един от нейните хора, наречен Таско, се превърна в емблема за настроенията по върховете на БСП, като открито подкрепи окупацията на Крим. А това е като да подкрепиш обявяването на аншлус между Третия Райх и Австрия. Тази партия да не се кани да изиграе ролята на австрийската нацистка организация, водена от Артур Зайс-Инкварт? Или своята собствена роля от 1944-та.
 Таско го направи с 

неприкрит цинизъм

Възклицанието на  Христо Ботев:   „Вий сте идиоти“ в устата на  човек от БСП, който защитава стореното с Крим,  звучи като много повече от нагла подигравка срещу българите, срещу Ботев, звучи като открито стъпкване на самата идея за нашия род и език. 
А не бяха ли на самата Корнелия Нинова думите: „Г-н Путин, уважавайте нашата азбука, казвайте истината, защото над 300 милиона говорят и пишат на нашата азбука“, когато трябваше да реагира някак на провокацията на руския президент за „азбуката, дошла от македонските земи.“  Но това са приказки само за глупаците. Знаят го всички.
 Особено безочлив е този маниер, когато се отнася до революционера, поета и журналиста, написал думите: „Това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът.“ Ала това едва ли изненадва някого.  
В БСП изобщо не крият, че са окрилени от резултатите на Владимир Путин на изборите, то няма и как да е иначе. А би трябвало да страдат заради едва 12-те процента на кандидата на Комунистическата партия, от която все пак са „плът от плътта“.  Той, между другото е крупен капиталист, основал частен колхоз „Ленин“. Още една черта, която би трябвало да го сближава с милиардерите от БСП. 
Но не, 

за червените идеологията е само  маска

 Единствената им Светая светих е надпрвеварата да се поклонят доземи на седящия в Кремъл самодържец, нищо друго. Ако ще той да е заприличал силно на фюрер. Което, апропо, обяснява кристално ясно защо авторът на „Моята битка за България“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров така се привърза към Путин.   Сходството на неговата фундаментална творба с „Моята борба“ на един друг автор съвсем не е случайно, само за сведение.  В тази връзка особено стряскащо звучат думите на Волния, че на президентския вот в Русия, е видял „добри примери за провеждане на избори, от които много страни могат да се учат“. Колко ли му се иска той да ги провежда, ама също толкова демократично както идола си.  

Но да се върнем на фамозния гений Таско
 
Следващото изречение важи и за двамата всъщност, както и за партийните им колеги . 
От един  български депутат да се очаква поне да осъди категорично проведените от Руската федерация избори в окупирания Крим, ако не друго. Вместо това станахме свидетели на възторга на шампанизиралия се като „Кримское Игристое“  народен представител Таско Ерменков. Поне се представя за такъв.
Този енергиен корифей, този стожер на фалшивите февруарски протести, фамозен защитник на престъпния проект АЕЦ „Белене“, написа във вражеския „Фейсбук“ , веднага след излизането на резултатите от изборите в РФ.
  „Днес Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, Съединените щати, Германия, Франция, Европейският съюз – в края на краищата чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение – чули или не, Крим каза своята тежка дума. А вие, както го беше казал Христо Ботев, „… а вий…вий сте идиоти!“,
Не вярвам Таско Ерменков да не е замезил с водка и съвсем малко сельодка, за да го докара до такъв мощен ентусиазъм. Не е пил чай, това поне е сигурно. Както казва мъдрият руски народ „Чаят не е водка, много не можеш да изпиеш“  .
Той навяро дори не подозира, че поетът-революционер, е имал предвид  предвид точно такива „патриоти“, какъвто е самият той.     
„А вий... вий сте идиоти!"
 От един почитател на Путин, разбира се, не може да се очаква да направи адекватен прочит на един български гений, иначе не би бил фен на руския-президент-император. Искрено се надявам двамата с Волен да отидат като наблюдатели и на референдума, с който ще му присъдят втората титла. 
Току виж и велики князе ги произвел

И да не се връщат, ако може. Защото ще вземат да се размечтаят и в България да си спретнат един „законен“ референдум върху щиковете на Путин. И ще трябва да ставаме на кълбета.
 Сетих се, кой  знае защо, за  героя на руските писатели Илф и Петров, наречен Паниковски, който е носител на крилатата фраза: „Вие сте жалка, нищожна личност“.  Какво нещо са асоциациите, изобщо нямам идея защо ми хрумна. 
Както и думите на Остап Бендер към самия Паниковски:  “Некадърен старик! Неталантлив луд! Пръкна се още един велик слепец — Паниковски! Омир, Милтън и Паниковски!“
По подод на това, че онзи се опитвал да проси в ролята на слепец, като междувременно обере съветския милионер Корейко.    Последното изречение при нашите условия би могло да се модифицира така: Ленин, Сталин и Таско.