Какво значи да си независим патриот от Атака, с платени разходи от Кремъл?

Колко бизнес е докарал за българските компании в Русия националистът Сидеров?

Илиян Василев

Илиян Василев

Илиян Василев

От дълго пребиваване във властта и "златни пръсти"  Волен  преяде и умствено залиня. От 
геройства из нощните клубове на  София, вече 
няма време да прочете, да понаучи, да получи съвет  от по-знаещите около него. 
Явява се тотално неподготвен, говори за срещата между Тръмп и Меркел, която щяла да иска "тотална отмяна на санциите" /пълна лъжа/ в бъдеще време, а срещата вече  мина  и информационните агенции я покриха достатъчно обилно за да знае слушателят или читателят, че 

лидерът на Атака не е в час
 
Говори за Аксьонов като "държавен" глава на Крим. Това дори средно интелигентен човек няма да допусне като грешка, защото полуостров "Крим" не е държава.
 
Или бълнуването за огромните загуби за българските фирми, защото отсъствали отбизнеса в Крим. 

Фактите - Крим живее изцяло от субсидии от федералния бюджет  на Русия. Няма никакъв бизнес там, още по-малко за български компании, защото субсидиите намаляват  и за други, външни компании няма и петак. 

Дори си спомням преди година и нещо, когато премиерът Медведев направо каза на кримчани - пари няма, но вие се дръжте. Мостът до Крим  допълнително изяжда средства.
 
Цените растат и то на базови  хранителни продукти. Това го пишат руските централни медии, които дори с неговия руски би трябвало да може да разбере. Каквито трохи останат, отиват за местните  олигарси, които дори не са преки изпълнители, а сделките минават през "батковците" от Москва - политико-олигархичните посредници. Така, че нетната полза за олигарсите на полуострова е нищожна.
 
И зпадналият в поредния си пропаганден транс Сидеров, очевидно е 

отсъствал от историята и от България, 

защото би трябвало да знае, че дори когато имаше бизнес за получаване, около Олимпиадата в Сочи, не получихме нито един контракт, въпреки всичките приказки за братя, близост, славяни, православни и прочие пълнеж от страна на Първанов и правителството на тройните. Сърби, турци, хървати, словенци, австрийци, чехи, унгарци и кой ли не получиха поръчки и договори, ние не. Питам, като е патриот и националист, колко бизнес е докарал за българските компании в Русия. Подозирам какъв е отговорът. Да се чудиш на какво отгоре изобщо има самочувствието да маркетира Крим като бизнес дестинация?
 
Добре, че не го промотира като място за туризъм, защото тогава патриотизмът му щеше да напусне стратосферата. 

Трябва да си завършен "полезен идиот" за  да призоваваш български фирми да инвестират в Крим, в режим на санкции, в които участваме. Ако не е разбрал, те са достатъчно ефективни и всеки, който не се съобразява може да фалира като бизнес и като репутация.
В същност той си го казва, че са му платили - разходите в най-широк смисъл на понятието. Неговите и на всички други от "делегацията". Как се наричат депутати, които отиват на гости с платени разходи? 

Независими патриоти от Атака!

Най-накрая изплюха камъчето - евроатлантическият премиер Борисов е одобрил визитата. Тук вярвам на Сидеров, че това е точно така.
 
Първо, той не е толкова силен, че да играе самостоятелно, без да си покрие гърба - политически или монетарен. Ако заради него ГЕРБ реши да разтури коалицията, едва ли ВМРО и Валери Симеонов ще го защитят. А излезе ли от властта, скоро друг шанс няма да има. А това са пари, пари и пак пари.
 
Второ, на Борисов е изгодно да има в коалицията краен играч, който да покрива руската тема и да го пази от спекулации с нея от страна на БСП. Все пак на фона на метаните на Сидеров и "бойната" му слава, Нинова и дори Радев имат още много да наваксват.

Борисов едва ли е съгласувал с други хора в ГЕРБ. 
На пръв поглед класически "Бай Тошов" тип тарикатлък, но времената са други и ние плащаме със срив на доверието към страната. 
Утре самият Борисов, ако му е изгодно може да се изпъчи пред Путин и да твърди, че Сидеров е отишъл в Крим по некого настояване. 
Лошото е, че тези пируети струват много на страната ни, защото допълнително свиват и без това слабия шанс да влезем в Шенген, Еврозоната, Банковия съюз, да ни включат в разпределението на отбранителните капацитети в НАТО.

Всичко си има цена. Сидеров не я плаща. Това е сигурно.