ДПС на амбразурата - тромаво, късно и противопоказно

Посредствеността стана стандарт в политическия ни елит, затова не им обръщайте внимание

Илиян Василев

Илиян Василев

Илиян Василев, специално за Faktor.bg

Защо съзирам паника в ДПС и Доган? Той нямал нищо общо с Цанков камък?! Но има нещо общо с хонорар за консултантски услуги за милион и половина лева за четири проекта сред които е и Цанков камък? Минстрой и Николай Вълканов си казват открито, че са ги платили, казват и кой е свършил реално работата.
Това не са журналистически писания, а доказани факти дори в съдебен процес.
И тук вече ситуацията е неспасяема - ако Доган без основание е получил милион и половина, данъчните да го погват, ако ги е получил за нещо друго, защо НЕК е плащал сметката. Ако не ги е получил пък Минстрой ги е отчел като дадени, 

Вълканов изгаря

Работата калпава и сега никой не иска да я припознае като своя.
Електронен сайт пуснаха слуха, че арестуват Доган, за да го извадят от зоната на комфорт и от равновесие. Мадам В. веднага понечи да го "обслужи", както го е правила много пъти, но вместо да "изпише вежди", нанесе удар в гръб. Соколът се издаде, че му пука и че се вързал на слуха - вместо да продължи да бъде господар на мълчанието, проговори и се изложи. Показа, че е уязвим, защото примирителния тон не е характерен за човека, който се гордееше, че разпределя порциите.
ДПС е на път да го "довърши" с изключително тромавия си опит да го измъкне от медийното внимание, което издаде, че Вождът и Централата нямат готов план за кризисно реагиране, а импровизират. При други обстоятелства, вероятно това щеше да бъде достатъчно, но не и когато играят срещу противник, който провежда предварително планирана акция, която разчита на чуждите грешки.

Местан мълчи. Знаково

Нинова изобщо няма понятие за това, което говори. Вместо Австрия да се намеси да я спаси, участието в проекта на австрийски фирми и банки подлежи на претенция от наша страна и ако само малко натиснем ще стане крупен скандал за виенчани. Работил съм по подобни проекти и мога да Ви гарантирам, че не само, че няма да я защитят, но и ще избягат по тъч линията, за да не се забъркат в местните кални борби.
Разследването може съвсем спокойно да се прехвърли в Австрия и там да продължи да се разплита пъзелът как така австрийски банки са продължили да финансират въпреки отсъствието на надлежно направени проектни проучвания и анализи на риска?
Заплахата, която соцлидерката отправи - да изправи пред съда всеки, който я обвини във връзка с Цанков камък  е 

куха
 
Не се залъгвайте - Борисов също не иска да доведе нещата до край, иска само да не го закачат за суджуци и за корупционни сделки, както се казва да се договори да има мир и мирно съвместно осъществявана корупция. Но това е по-скоро рефлекс, отколкото съзнателно действие.
Дойде време да се отчитат някакви реални резултати в антикорупционна битка и някой ще пострада. Сега надлъгването в медиите чрез слухове и внушение е - кой ще се огъне пръв и ще даде реална жертва, не от тези, които са абонамент на Цацаров с дежурни обвинения, които не стават за нищо в съда. Реално обвинени, осъдени и в затвор.
Името на играта е да договорят жертвите, за да излезе противопоставянето извън контрол, да  не стигне битката до взаимно унищожение и да ги засегне лично, както и да отчетат битката с корупцията като приключена на възможно най-ранен етап. Като на Цачева съдебната реформа, като на Петър Димитров глобалната криза у нас(в един ден от май 2009 година - сутринта Станишев каза, че няма начин кризата да не ни засегне, а след обяда на същия ден Петър Димитров каза, че кризата ни е отминала!?).
Посредствеността стана стандарт в политическия ни елит, затова не им обръщайте внимание - под нивото Ви е. Почивайте, правете бизнес, правете реални неща. Отпишете правителството и опозиция като обекти на внимание.