В БСП нещата винаги са като женските мераци – често си сменят посоката и дълбочината

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg 

Докъде води непремереното дрънкане…..
Класическият случай е с Йосиф и неговите братя. Младият Йосиф много се фука с пъстрата дреха, дето баща им, Иаков, ушива специално за него. Взел, моля ви, дъртият пергишин, та почел с дреха някой, дето е никой по отношение на първородството и бащиното наследство. Но Йосиф одрънква света заради дрехата. И в добавка тормози братята си с разкази за свои сънища, в които той непременно е застанал прав, а те му се кланят. 
Така че братята дружно го хвърлят в един трап, а после го продават на пътуващи търговци. 
От това произлизат много чудесни библейски истории, но не може да се каже, че Йосиф си взима поука и спира да дрънка. В Египет той попада у велможата Пентефрия, чиято лекомислена и зла жена иска да съблазни красивия младеж и да съгреши с него. Но глупакът отказва. И не просто отказва, а съпровожда отказа си с истинска проповед за честта и достойнството, съпружеската вярност и светостта на нравствения закон – все идиотщини, заради които страда двойно, след като жената на Пентефрия информира мъжа си, че младият Йосиф опитал да я насили в собствения му дом…..
И когато, граждани, някой си Красимир Янков, освободен от Изпълнителното бюро на БСП „по лични причини”, хване да твърди, че оттук нататък в червената и всенародно любима партия ще се чува само един глас – онзи на председателя, аз веднага се сещам точно за тази библейска история. Защото започвам да виждам Янков като Йосиф и да

 чувам гласа на Корнелия Нинова

като гласа на жената на Пентефрия…..
Може и да не е така обаче, трудно е да се каже в БСП кое как е, щото нещата там са като женските мераци – често си сменят посоката и дълбочината. 
Другото интересно, което казва Красимир Янков, е, че не е имало „нито един аргумент срещу социалиста Георги Гергов” при неотдавнашното му отстраняване. 

А срещу „капиталиста”

 Георги Гергов? – питам аз. Срещу него имало ли е поне един аргумент или не е имало? Да, срещу онзи тип, чиито капитализъм се състои основно от игри с общински и държавни имоти, който разчита на влияние свише, за да печели поръчки и позиции, който не се свени да извърти политическата спирала от червен комунист до тъмносин седесар и после до тъмночервен бесепар - и все пак да си остане най-честния и достоен человек на Вселената? Срещу онзи, който е руски консул, но точно заради това е и най-големият български патриот, когото даже главният прокурор максимално уважава и ето, на крака му ходи? 
Подтекстът на изказването, с което въпросният Янков защитава неуважаемия Гергов, всъщност гласи – ма какво искате от човека, защо го съдите, той може да е всякакъв, но не е направил нищо срещу великата идея на социализма. 
Според Янков, случилото се с Гергов явно е нещо като отказ на БСП от принципа на омертата, а това е укорително.  
Точно тази наистина непремерена приказка е много ясно доказателство за реалността на онзи антидемократичен и всъщност анархистичен от гледна точка на закона манталитет, който вече изглежда 

генетично вкоренен и се предава по наследство

 сред тъй наречените социалисти в България – щом е социалист, „навън”, в обществото, той може да е колкото си иска гад, мръсник, престъпник. Но „вътре” в партията си е нашата гад – и ние ще си го съдим по нашите си закони. Но тъй като и ние сме същите като него, няма да го съдим, а ще си го защитаваме - освен ако не посегне на социализма като такъв, тогава вече….. 
Това чисто мафиотско мислене си беше на практика узаконено по времето на тъй наречения „реален социализъм” в България. Сега уж не е узаконено, но другарите продължават да си работят по този тертип. И, помнете ми думата, граждани, край на тъй наречения български преход ще видим чак тогава, когато и последният социалист замени този манталитет с онзи на нормалните хора – законът в демократичното общество е валиден за всички, а моралът не е нещо, разтегливо като дъвка. 
Покрай последните чистки в БСП обаче още приказки се чуха както от редиците на простите социалисти, така и от тези на умните тълмачи, както в стари времена са наричали слугинстващите „наблюдатели”. „Не може да се къса връзката между политическото ръководство и парламентарната група на БСП” – гласи червената тревога, която опъва лицата. 
Ма как да не може, бе, хора? Защо да не може? Вие не знаете ли, че за социалиста е важно какво той казва, че прави, а не какво прави? И не сте ли чували, че за него желаното е действително? Че нищо не може да спре устрема му, особено когато сам той стои отзад на високото и командва простите войници как по-правилно да загиват за неговия интерес. 
Така сега и с другарката Нинова – тя е на върха на хълма, значи, тя ще държи в ръцете си и политическото ръководство, и парламентарната група едновременно, тя ще командва и 

тя ще раздава порциите

 Така де, не съвсем еднолично тя, вероятно и другаря Р. Овч. също ще има някакъв малък дял, но като цяло…..
Идиоти. Не знаят дори какво да кажат, когато искат да кажат нещо – а после очакват всички останали непременно да ги обичат и уважават. 
Виж, другарят агент Иван, след като стана министър на българската война, много бързо се научи какво да казва. Поне частично, де. Имам предвид правилното му изявление пред ТАСС, че „България е член на ЕС и НАТО, това не подлежи на никакво съмнение и ревизия”.
Оставяме настрани сакралния въпрос защо българският военен министър е дал първото си интервю за чужда медия точно на руската ТАСС. Все  пак заради казаното от него на това място се вика 

„Българи – юнаци!” до три пъти и се пляскат капите о земи

После обаче все пак се обръща поглед и към плявата, която министър Каракачанов щедро е наръсил във въпросното интервю – как ще си произвеждаме сами цялата натовска бойна техника, с изключение на самолетите, щото само тях не ги можем; как на практика въпросът за въвеждане /пак/ на военно обучение в българските училища е решен; как активно ще се работи за връщане на наборната служба в армията, нищо, че това би било против договора ни с НАТО и против елементарната логика, да не говорим за финансовите ни възможности като държава. 
Най-трудно обаче преглътнах факта, че този уж български министър, който защитава националните интереси, изброява нашите партньори така: руснаците, американците и останалите. 

Ало-о-о, г-н министър, как така руснаците се оказаха първи наш партньор, след като отколе е ясно, че те водят открита война срещу нашия демократичен свят и нашите демократични ценности? И освен това да попитам - Турция не ни ли е далеч по-близък партньор от Русия, поне във военната сфера, доколкото все пак е уважаван член на НАТО…..
Ето до изричането или премълчаването на какви глупости може да доведат голямата уста и непремереното дрънкане. 
„Подведоха ни, това е проблемът с руснаците – те лъжат”. 
Това пък са думи на служител от президентската администрация на Тръмп, цитирани от CNN, не мои. 
Е, и аз съм ги казвал отдавна и многократно: „Внимавайте, защото руснаците лъжат и ще ви изработят”. Или: „Руснаците никога не са част от решението на проблема, те винаги са самият проблем”. И т.н. 
Но това са само мои приказки, които според американците пет пари не струват, защото за тях никой не ми плаща заплата на служител в президентската администрация или на журналист в прочута медия. Ако се бяха бръкнали да ми платят така достойно, щяха отдавна да са ми повярвали и вече да не се изненадват, колчем руснаците захванат да лъжат и да се правят на по-умни от дявола. И, също като библейския Йосиф, искат всички останали да им се кланят и да ги обичат…..

Поводът за горчивите думи на президентския служител е нарушената от руска страна джентълменска договорка да не се публикуват снимки от закритата за медиите среща в Белия дом между Сергей Лавров и Доналд Тръмп. Джентълмените от ТАСС обаче, чиито фотограф е допуснат да снима за архива, веднага вадят актуално кадро на доволно ухиления Лавров в Овалния кабинет и по този начин за кой ли път прецакват работата с възможността за световно разведряване. 

Защото от руска гледна точка американците може и да изглеждат наивни, но в действителност не са чак толкова, та да продължат да вярват на някой, който в собствената им къща мърсува със собствената им жена, библейски казано. Или поне някой, който мърсува с доверието им. 
Дано е така, де, щото в тези неспокойни времена човек наистина не знае…..

16 Коментар(и)

 • Борис

  Борис(22 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Пламен Асенов е винаги на ниво, удоволствие е човек да го чете. Питам се само, защо трябва да се занимаваме с тази бандитска партия? Или още по–точно, толкова ли е многобройна народната ни простотия, та избира с такаова мнозинство (второ по многочисленост) тази патия? Тя и първата по мнозинство е също така неприемлива, ама като няма риба, и скаридката става! Така де, по–малкото зло, след като доброто го замазват с изрази като Пърдан и от половин век все не увират кой трябва да се избира и с кои трябва да дружим,за да започнем да водим сносен живот. Явно са малко тези, които четът и най–вече разбират, такива като Пламен Асенов. За библейските герои да не говорим!

 • balgarin

  balgarin(17 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  седим си в къщи тази събота късно вечерта и се черпиме и една от приятелките на женами БЛОНДИНКА ни говори за ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ и най МЪДРО заключава че изкуственият интелект ще е МНОГО ОПАСЕН ЗА ЖЕНИТЕ , аз направо останах като гръмнат защо пък да е опасен за жените изкуственият интелект и се сетих какво съм чел от г-н Асенов преди седмица - дви и го разказах на гостите . Г-н Асенов беше ни написал че в Лондон ще ОТРКИВАТ публичен дом със ИЗКУСТВЕНИ ГУМЕНИ КУКЛИ , и всичко това го разказах и даже рекох ако на тез гумени кукли им сложат изкуствен интеликт сигорно ще вършат добра рабода . женами и нейните приятелки ми рекоха ме съм идиот нищо повече щото четем глупости и мислим глупости , Г - н Асенов точно ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ Е НАШЕТО БЪЛГАРСКО СПАСЕНИЕ жалко че незнам във какъв стадий на РАЗВИТИЕ е тоз изкуствен интелект . както жените си ПОМПАТ циците със силикон сигорно така ще си слагат и изкуствен интелект , на таз на снимката да и сложат изкуствен интелект и може да почне да мисли правилно като българка . Г - н Асенов ако все пак решиш да информираш твойте читатели за повече информация за изкуственият интелект няма да ти се СЪРДИМЕ , незнам честно как ще ВЪРВИ и ПРИСАЖДАТ изкуственият интелект със ИЗКУСТВЕН МОЗЪК нещо като силикона за циците .

 • @Idealia

  @Idealia(17 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Ot 10 godini go svalyate toya Boko I vse Kostinbrod izliza.Edni I sashti tapi scenari I 0 kreativnost.Sadii, intrigi , Bivoli ,Prokopi I nakraya na gevreka dupkata.Aide vdigaite barikadi, kato a1997 vzimaite vlastta.Ama 97 doidohte na vlast , zashtoto naroda vi ya nabuta v racete.Inache vsichko shtyahte da userete.To se usrahte , de samo za 4 godini

 • Стар пчелар

  Стар пчелар(17 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Значи, търтеят е мъжка пчела и не прави нищо друго, освен да търти царицата-майка и да лапа медец! Ето защо царицата-майка се обгради с млади търтеи като Кире Клюна и Крумчо – Мъчителя на дядовци, със задната надежда да я търтят, отвреме-навреме, и да я слушат. Е, има и един дърт търтей – Ламбо Бастуна, ама той има заслуги, защото навремето много е търтил. Сега дава акъл! Но-о-о-о, младия търтей Кирето Клюна е тарикат-момче, той не изпуска от очи председателското място в партията, пардон – в кошера, за което смята, че му принадлежи по право и по наследство. Ето защо той само чака превтасалата крушовишка майка-биволица да сгази лука и да седне на нейното затоплено от височайшият ѝ дирник местенце, след което с премрежени очи ще си вика: „Ех, къде е сега тате да ме види?“. Тате го няма, но кака ще го види, от бедното петзвездно хотелче в Кюстън Дайл, където Гоцко се е цанил като теляк в СПА-то на синчето си! Sic transit gloria mundi или както там се казваше на латински! Честито!

 • Don Giovanni

  Don Giovanni(17 May 2017 - 13:05)

  Отговор

  Разликата между мафията на Позасрано и класическата сицилианска мафия е в отношението към хранителната верига. В Сицилия мафиотския бос си седи в чифлика на село, гледа си маслиновата горичка или лозята и не се фукляви с джипове или силиконови кифли, а в това време рибарите, весело окуражавани, но и пазени от редовите мафиоти, превозват касите с цигари, уиски и сода бикарбонат. След което всички, повтарям – всички по веригата получават своето и всички са доволни! В позасранската мафия има един бос, избран със задната мисъл да бъде манипулиран от другите, по-дребни босове, защото те обожават да манипулират! Това им дава усещането, че са много големи тарикати. Та този бос е зависим от другите „босчета“, като Гочи Свиневъдски например, но прави-струва, гледа да ги разкара от хранителната верига. Така че „рибарите“ във вида на куц и глух електорат, въпреки че си дават гласа и очакват нещо насреща, обикновено получават на геврека дупката, а почти всичко отива при актуалния бос! После да няма учудени, че сицилианците имат традиция от няколко века и ще продължат да я имат, а позасранската е вече на път да се гътне, щото „рибарите измират“ и няма кой да ги замести!

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(17 May 2017 - 13:05)

   Чудесен анализ на драгалевската мафия!

 • Браво

  Браво(17 May 2017 - 13:05)

  Отговор

  Но това доказва топлата връзка между баце и нинова . Двамата са ортаци от цигарените далавери и двамата се ръководят от едни библиотекари и всичко е за сметка на народа ноооо...скоро ще свърши всичко ..

  • @Браво

   @Браво(17 May 2017 - 13:05)

   @Браво, кажи колко скоро, че вече нямам търпение!

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(17 May 2017 - 13:05)

   КОЙ подари Техноимпекс на синьото острие Нинова,КОЙ?

 • келеш

  келеш(17 May 2017 - 13:05)

  Отговор

  Невероятно добър анализ! Перфектно формулирани истини!

 • Идеалия Петровна Тролская

  Идеалия Петровна Тролская(17 May 2017 - 13:05)

  Отговор

  Изключителен,точен анализ.Но ,защо да виним др.Нинова.Тя е опозиция,която трябва да се стреми запървенство,най-малко копирайки успешните политики на непотопяемата ПП герб.А тези политики не са тайна.Най-важната:когато ББ пръдне в МС,то 90 депутати тутакси се облизват в НС!А някои си искат и допълнително.Още веднъж почитания към уважаемия анализатор,не съм фен на БСП,а на прагматизма!

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(17 May 2017 - 13:05)

   Изводът е,че няма разлика между десеебилите и бесепарите,както няма разлика между малоумните кутевски и радановски тролове,Всичко беше решено на срещите между Костов и Николай Добрев.Ближи си селфито и си поплачи!

  • @Идеалия Петровна Тролская

   @Идеалия Петровна Тролская(17 May 2017 - 13:05)

   @Идеалия Петровна Тролская, щом като си фен на прагматизма, я ни кажи колко прагматично беше Ристю Комунистю да се изпикае на протегнатата за коалиция кунка на Пърданчо? Това ли ви е прагматизма на „хафтентично десните“? Така ли смятате да я карате и занапред? Ами че вие, с този „прагматизъм“, ще си стоите вечно извън парламента и ще си правите компания с уличните помияри – не че много се различавате от тях, де! Много умно, няма що!

  • добронамерено добродушен

   добронамерено добродушен(17 May 2017 - 13:05)

   Подкрепям дружбата на автентичните с уличните и нека крепне вечно дружбата им помоярска.

  • Идеалия

   Идеалия(17 May 2017 - 14:05)

   Благодаря от името на хафтентично десните,но засега няма,какво да правим в този парламент.Понеже ,пак ще повторя,прилича на клозет.Но ,скоро ще се почисти-с европейски средства.Нали разбирате ББ(пък за ЦВ.да не пишем) пълни гащите при 300 протестиращи,а ако станат 3000 хиляди!Ха,познайте колко идеалпетровски езика ще са нужни за почистване и дезинфекция.

  • @Идеалия

   @Идеалия(17 May 2017 - 15:05)

   @Идеалия, щом ББ „пълни гащите при 300 протестиращи“, какво чакате, та не „станат 3000 хиляди!!“? Някой да ви е спрял да ги агитирате, парфюмирате и събирате, а? Нали „хафтентично десните“ засега нямате какво да правите в този парламент? Ами съберете си нужната бройка протестиращи, ББ ще напълни гащите и хоп – ето ви на власт! Кеф ти риба, кеф ти паламуд! Ще си имате нов парламент, изцяло по ваш вкус, ще си правите каквото искате, а когато се събудите – а-а-а-а-а, ама що сме мокри, пръстите на краката в контакта, а косата щръкнала напосоки? А кой ще ви бъде премиер? Пърдан с притеснената усмивка на хванат с чуждия портфейл в ръце джебчия или Ристю Комунистю, дето ви се подигра и ви подритна по селфито като въшлив помияр? Помисли малко, щото ще ти е трудно да ни отговориш!

Оставете коментарОбнови