De Profundis: БСП, отмяната на санкциите срещу Русия и теорията за неестествения подбор

С подобни искания БСП фактически подкрепя агресивната руска политика и хората, които я реализират, начело с Путин

Нинова обича да позира с русофили обвити с руското знаме

Нинова обича да позира с русофили обвити с руското знаме

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

БСП, нашенската любима свръх-национално-отговорна и безумно европейска партия, стартира подписка с искане за отмяна на санкциите срещу Русия – това обяви онзи ден някой си Георги Свиленски, зам.-председател на парламентарната група на БСП. 
Да ни е честито, граждани, тия пак искат да вкарват парата на народния ентусиазъм в собствената си свирка. Добре, де, в свирката, която вече от цяло столетие правят на руските другари, но то е едно и също.    
Нищо изненадващо, съвсем според изумителния патриотичен стандарт, над който социалистите ни държат монопол – ако даден българин не обича Русия, значи не е истински български патриот. Но, млъкни, сърце, малко е да я обичаш, трябва и да работиш самоотвержено за руските интереси, защото те всъщност са български…..
Да-а-а, турското кафе е виетнамско – ако си спомняте онази знаменита информационна табела от носталгичните соц.-времена.  
Но така стоят нещата с абсурда – който си го може, го може завинаги. Неслучайно точно социалистите измислиха това 

морално-философско безумие с руско-българския патриотизъм

 Ако не греша, де? Ама няма как да греша, няма в тази страна друг болен мозък, способен не само да го измисли, а и да го превърне в светата истина.  
Я чакай да видим кои не са патриоти по тоз свръх модерен социалистически стандарт – Раковски, Ботев, Левски, Захари Стоянов, Стефан Стамболов…..
А кои са патриоти? Светлана Шаренкова, Георги Гергов, Гнуснар Гнуснаров, Тъпанар Тъпанаров и мнозина други…..
Добре, де, другарите Сидеров, Каракачанов и Симеонов също са истински патриоти, но тях сега не ги споменаваме, за да не издадем четата – те са на тайна патриотична мисия в правителството, затова трябва да се прикриват и да бъдат прикривани с всички сили и средства…..
Песимистът: - А, стига, бе, не може да бъде…..
Оптимистът: - Може, може!
Във връзка с желанието на българските социалисти за подписка и отмяна на санкциите срещу Русия възникват ред въпроси. И не възникват, просто защото те са социалисти, а защото, както обикновено, и този път думите им са пълни с неясни намерения и нагласа за съмнителни дела. 
Неясно остава например, кои точно санкции срещу Русия иска БСП да бъдат отменени – българските, европейските, американските, канадските, австралийските или нечии други. Освен това – всички видове санкции ли трябва да се махнат или само онези, които не допускат на съответната територия да влизат например руски военно-престъпници, хора, които откровено се подиграват с правилата и стандартите на международните отношения или такива, които са пряко замесени в антидемократични дела. 
Да, знаем, че на българските социалисти много им липсва прекият контакт с дръзкия и провокативен руски вицепремиер Дмитрий Рогозин, който откровено нарича България руския Троянски кон в ЕС и НАТО и чието поведение им дава кураж, поне на тях, наистина да се държат като кон. 
Липсва им също възможността да правят бизнес с хлевоустия депутат Пьотр Толстой, който щедро се закани да изкупи и неизкупената досега от руснаци част от България. Ама, другари, в тая работа и малко срам трябва да има, бе – не може все вие да лапате комисионите, когато се разпродава България на руснаците…..
Освен това, хайде да помислим, граждани. Ако преди 85-90 години демократичните страни не само в Европа, но и по света, бяха направили един простичък списък, в който се казва – не допускаме на наша територия другарите  Хитлер, Гьобелс, Гьоринг, Рибентроп и компания, това правилно ли щеше да бъде или неправилно. Това щеше ли да помогне за обуздаването на агресивната национал-социалистическа Германия или нямаше да помогне. 
Още въпроси. Каква, освен пропагандна, е стойността на подобна подписка? Пред кого ще бъде тя представена и какво се очаква да се случи, ако БСП събере, да речем, 1 милион подписа за отмяна на санкциите. 
Още отговори. Стойността на подобна подписка, освен пропагандна, е никаква. От нея няма да произлезе нищо, просто защото няма какво да произлезе – по същата причина, поради която от запъртък не може да се роди пиле. 
Мога да го обясня по друг начин, по картинно. Ако си представим, че идиотите по света си направят собствен интернационал и започнат да настояват нормалните хора около тях да вършат идиотски неща, това означава ли, че трябва да им се угоди, само защото бройката идиоти е голяма - 1, 2 или 5 милиона. Не означава. Същото е и в нашия частен социалистически случай.  
В оскъдната предварителна информация за въпросната подписка изобщо не става ясно дали в нейния текст ще се уточни причината за наложените срещу Русия санкции, чиято отмяна се иска – анексирането със сила на територия на чужда държава, подкрепата на сепаратистки терористични групи, безогледните заплахи, съпроводени с демонстрация на военна сила, към всички съседни страни, включително България и т.н. 
Защото ако тези неща не бъдат уточнени в подписката, мнозина наивни пацифисти ще вземат да се объркат и да я подпишат също. Което вероятно се и цели, впрочем, нищо че това си е 

чиста, тоест, мръсна, манипулация
 
Но оттук възниква още един важен въпрос: ще поискат ли социалистите чрез своята подписка за отпадане на санкциите онова, което нормалният свят поиска чрез самото им въвеждане – да се възстанови статуквото в международните отношения, като Русия първо поправи описаните по-горе безчинства, които извърши, тоест, да се изтегли от Крим, да спре подкрепата за сепаратистите в Донецк и Луганск, да спре с провокациите към всички съседни страни и да прекрати хибридната война, която води на практика срещу целия свят. 
Или поне срещу целия нормален свят. Защото срещу престъпните режими в Северна Корея, Венецуела и Иран никаква война не води Кремъл, напротив, развива с тях сътрудничество, в ядрената сфера например - за изработване на бомби, в хуманитарната - за създаване и правилно управление на трудови лагери….. 
Очакването обаче БСП да постави по правилния начин въпроса за отмяна на санкциите в подписката е също абсурдно. Защото реалността не е каквато ни се иска, а каквато е – с това искане БСП фактически подкрепя агресивната руска политика и хората, които я реализират, начело с Путин. Това правят социалистите, независимо какво казват, че правят или какво казват, че искат да направят. 
Те просто не са от породата хора, създадена чрез естествен подбор. 
Всички са чували, че според Теорията за естествения подбор в природата побеждава по-силният - а 99 на сто пък са напълно убедени, че това е истина. А то е голяма глупост, защото в природата като цяло властва не по-силният, а по-умният – иначе и досега щяхме да сме роби на динозаврите. 
Това, което казвам, е, че всъщност БСП като цяло и нейните патриотични нагласи спрямо Русия са плод на Теорията за неестествения подбор, според която те вероятно са 

паднали от небето
 
И тъкмо картинно и с удоволствие си представях падането им, ТАСС съобщи, че по повърхността на Международната космическа станция са открити непознати бактерии с извънземен произход, което изясни целия механизъм. 
Щом бактериите са оцелели в ужасния открит Космос без грам водка под ръка, значи те падат всяка секунда върху главите ни, влизат в човешките мозъци и се превъплъщават в хора. Ако не в хора, то поне в социалисти. 
Пет пари не струват от тази гледна точка уверенията на руските учени, че въпросните бактерии са напълно безопасни. И не само защото руските учени не са най-достоверният източник на истина в света, а и защото с очите си виждаме пораженията, нанесени от въпросните бактерии върху някои мозъци в България.