1 май изобщо не е ден на труда, а ден на капитала и червени князе

Светослав Пинтев

Не е вярно, че 1 май е ден на труда, наемните работници и други такива. По света може и да е така, но тук е точно обратното. Каквато ни е и цялата работа, де.

Като гледам кои празнуват на 1 май - редно е празникът да бъде обявен за ден на  червения капитал,  на  капиталистите, мечтаещи да се превърнат в червени князе, а защо не и императори. На властелините в пурпур и хермелинови наметки, но с петолъчки в очите…  Могъщи съвременни феодали, изкарващи на мини манифестации каквото е останало от крепостните им, като вече ги ръчкат не с остени, а

с леви лозунги и обещания за „промяна“

 Или с казани под сурдинка, за да баламосат еврогейовете, заклинания за любов към Путин, който, както се разбра тези дни, ни е взел къмто 10 милиарда по-скъпо само за природния газ.  Което е и една от причините за собственото им положение на кандидат -князе. А борбата за тази титла е безмилостно жестока, както е казал поетът, който е умрял, за да може да се хрантутят те.

 Самият доскорошен председател на БСП Михаил Миков заяви най- чистосърдечно в национален ефир, че настоящият председател Корнелия Нинова „изпитва“ зависимости, които довели до включването на Георги Гергов в Изпълнителното бюро на БСП.  А е добре известно, че зависимостта се измества обикновено от друга зависимост, която е по-силна. Така е в живота, а в партийните дела това правило действа с десеторна сила. Няма никакво съмнение, че то е движещата сила на промяната в Столетницата, а тя съвсем не се случва , за да се прочисти партията от олигарсите, както ни внушават. Точно обратното.

 „БСП махна от ръководството си един олигарх, ето я промяната“, думкат в екстаз с тъпаните

червените шамани, по-известни като политагитатори

  Искам да им обърна  внимание, че плутокрацията е един от видовете олигархия. А плутократите без съмнение управляват „лявата“ партия.“ Това не е тайна дори за пионерчетата, които станаха депутати. Драгомир Стойнев се похвали, че младото поколение, което напълни парламентарната група, не ги интересувало миналото и зависимостите или нещо подобно. Забележително признание. Те точно затова са сложени там бе, другарю. За да са табула раза, на която да пишат отговорни другари. Мога да ги започна поименно, но ще се спра засега.

Та затова  в червените редици има и много такива наивници, които най-сериозно  вярват, че един милионер с каскет, който е даден курбан в името на „борбата с класовия враг“,  може да им отвори пътищата към светлото бъдеще, което за Партията винаги се е изчерпвало с упражняването на властта. По-нататъшното му преследване е само опиум за народа, ако трябва да се придържаме към постулатите на Маркс..

   А Георги Гергов, дори да е милиардер, е единственият във върховете на тази партия, който

 не крие че е богат човек

И си носи кръста, плаща си за този лукс… Той поне не се срамува много от парите си, инвестира ги, кадърен е очевидно да ги умножи и съхрани. Ще рече спечелил ги е сравнително честно, както би се изразил Остап Бендер. Което ми напомня неговата тъга, че не може да си харчи милионите в Съветска Русия, когато най-после му ги поднасят „в чинийка със синя панделка“. Една тъга, която направо ще умори родното милионерско войнство, което завижда на Гергов.

Защото е официален милионер…. Много важно, ако е  прибрал някакви прасетата на ТКЗС-то, както се говори….Те други другарите тирове с пари извлачиха , такава беше партийната политика.

А какво правим с останалите червени князе?

На някои от които масовата публика дори не знае имената? Те ще излязат ли някога на светло? Или предпочитат да разкъсат този, който го е направил. Ще има ли „промяна” за тях? Може, ама надали.  Тогава и в ръководството на БСП навярно няма да остане никой.

„Успяха да премахнат един човек от многото, които трябва да бъдат премахнати от партията. Пожелвам им успех в това”,  каза в ефира на БНТ Нено Димов от Инситута за дясна политика. На практика им пожела да си направят  ритуално самоубийство публично.  Което те започват, но още не го разбират.

„Никога в ръководството на БСП не е имало толкова милионери“

Това обясни наскоро доскорошният верен на червените ромски  вожд Цветелин Кънчев. А там и на други важни за партията места милионери никога не са липсвали.  Да не припомням пак как покойният журналист и  депутат от БСП във Великото народно събрание Георги Тамбуев описва принципите на раздаването на милиони на червената върхушка, описани в негово журналистическо разследване по луканово време - в страната десетки милиони, в София – стотици милиони, на избрани другари командировани в чужбина  - направо баснословни суми.

Много беше вълнуващо да чуеш

лично Румен Овчаров да говори по телевизията за паралелната държава:

„Това, което се е случило в неговия кабинет, е това, което се случва в една паралелна държава. Гергов е механизмът, чрез който действа паралелната държава". Що бе, има и други механизми. А за да излезе Овчаров, работата трябва да е наистина много дебела.

В България в момента се извършва третично разпределение на капитала, твърди Кольо Парамов.

А е крайно невероятно

„срещата на тримата“ да няма връзка с газа от Газпром

 Както и самата чистка в БСП, която сега започва.  Нинова се канела да разкара от ръководството още няколко човека.  Още повече, че председателят на партията вече се избира пряко от членовете, няма нужда да се коси за пловдивските делегати, варненските делегати и пр. Добре измислено, но не е помислено какви вихрушки ще се завихрят по места. Не Големият брат, а сам богатирът Иля Муромец не може да помогне, ако завихрят центъра.

 Според Радан Кънев, разговорът за „Газпром“ и цената на природния газ е бил повод за срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Което може да хвърли съвсем друга светлина върху прословутата среща.

Румен Овчаров много настояваше да ни набие в главите, че идеята за искане на оставката на Гергов била на Корнелия Нинова, не негова. По чиста случайност той излизал от нейния кабинет преди да влезе пловдивчанинът и да му поискат оставката. Единствено и само я  посъветвал, че е по-добре Гергов сам да си я подаде, за да не се лее помия по медиите, както се изрази. В тази сакрална дума се съдържа

всичко, което червените мислят за истината

"Гергов директно заплаши Корнелия Нинова, че ще я разследва чрез прокуратурата, а неговите заплахи са опасни“, твърди бившият шеф на столичните социалисти. Според него компромати няма да бъдат извадени, защото липсват такива. Да бе, професионалистите кътат такива за всеки и за  всичко. Твърди се например, че и тримата участници в срещата Цацаров-Дончев - Гергов имат свои собствени записи, което ми се вижда малко пресилено, но знае ли човек. В тази партия на конспиратори, в тази страна та конспиратори.

„Много ясно, че такъв запис няма да излезе веднага. Това би било все едно да си запалиш пурата с банкнота от 1 милион долара“, разправя Валери Найденов.

А и цената им може да порасне на вътрешния пазар в БСП, където раздорите   около икономически зависимите в ръководството тепърва престоят. Колко ли милиона ще трябват, за да се светнат милионерите, че банкнотите обикновено са по-дребни.

23 Коментар(и)

 • Пролет

  Пролет(15 May 2017 - 16:05)

  Отговор

  Един е гергов и други няма.така ли?не беше лош,когато нинова го уговаря за зам.на БСП .стана лош,когато се издъни с аферата"ЦУМ".ами ако Сашо Дончев не беше казал за нея днес гергов щеше да е зам на нинова.дали членовете на нац.съвет на БСП имат глави????гласуват,като един но плюят по нинова зад гърба и.не,че няма защо.напротив.тя ще довърши БСП и може би затова е там!!!докато БСП не се определи каква партия е и за какво се бори ще изчезне.нинова не е човека,който ще направи това.тя е добра в сделките и обкръжението и говори за това.жалко.

 • Може и да не са българи

  Може и да не са българи(04 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Но имат право на глас и гласуват за бкп и руските свини. Плюл съм в тази орисия за комунигите всичко на тепсия а за нас няма оправия.

 • ПОЛИТБЮРО

  ПОЛИТБЮРО(02 May 2017 - 03:05)

  Отговор

  Как така ще махат Гергов бе? Че на него са дадени имотите на Партията - например почивната резиденция на ЦК на БКП - сега така наречения "Слънчев ден" в курорт Дружба. Само това е държавен имот за милиарди! Кого лъжат ?! Какви са тези циркове?

 • милиционерското воинство

  милиционерското воинство(02 May 2017 - 02:05)

  Отговор

  Алчното червено-кафяво милиционеро-милионерско воинство у Задунайски Милиционеристан! Има само един лек - рАЗИЯтския петрол под 30 $ за барел и/или сапьорна лопатка по червената милицейска куфалница. Може и само второто...

 • Сърпове и чукове

  Сърпове и чукове(01 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Профилът на руските агенти у нас е винаги един и същ и съчетава по невероятен начин продажност, крадливост, завист, селящина, алчност, лъжа. От тук директно следва и профила на гласуващите за руски агенти. Те пък съчетават по един невероятно гнусен начин отказ от националност (какви са тези български патриоти, на които Москва им нарежда), изключително ниско ниво на интелектуални способности, комплекси за малоценност най-вече от възрастта, липса на базови познания за света и обществените отношения, стряскаща неграмотност, злоба, завист, с претенции за урбанизирани същества, но със зле прикрит селски произход. Как мислите, че подобни "качества" работят за България? Защото, както и да го погледне, населението в България е най-голямата беда в тази страна.

 • кърлеж

  кърлеж(01 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  е те тая свинкя КУРнелийска трябва да се скрие в миша дупка и да не се показва ....

 • Yoda

  Yoda(01 May 2017 - 19:05)

  Отговор

  Нинова вече е пътник! Има два фундаментални фактора – обективен и субективен, които ще изпратят на политическото бунище и нея самата, и социалистическата идея у нас! Обективно, тази идея не може да мотивира друг, освен белоглавите дъртафелници и техните внуци, ококорени млади кариеристи, чакащи „Партията“ да дойде на власт и да им подхвърли нещо, така, както го е подхвърляла на техните родители. Никой в света вече не се хваща на тази лицемерна идеология, освен тези, които чакат някой да вземе от можещите и създаващите, за да даде на мързеливите и завистливите! Само че никой, който може, няма да даде на такъв, който не може и на всичко отгоре иска да му вземе постигнатото! Тази идеология се крепи само на насилие и терор – да споменавам ли Fat Boy Kim или дрогаря Мадуро? Така че, както на днешния митинг, след „пролетариите“ ще останат само бастуни, памперси и ченета. А субективния фактор няма как да бъде преодолян. Нинова не може да се спре да реагира първосигнално, да се оглежда трескаво, за да види кой застрашава поста ѝ и да го извади от Бюрото на БСП. Ако беше сигурна в себе си, нямаше да се страхува, но тя не е сигурна и защото знае как е поставена на нейния пост, и защото нейното оставане там не зависи от нея. Има други, външни фактори, които движат процесите в нейната партия. Те най-много обичат да поставят на ръководния пост човек, който могат да манипулират, а това не е дълготрайно – то трае до момента, в който има нужда от друг човек, по-предан и по-послушен! Адиос!

 • Леле Божке

  Леле Божке(01 May 2017 - 17:05)

  Отговор

  Да живее БСП ЕАД (капиталисти)! Ура, другарки и другари! Web@ ли сте си мамата.....

 • емигрант

  емигрант(01 May 2017 - 14:05)

  Отговор

  Тези от БСП-то са работници,колкото аз съм португалец.

 • Новият Т. Живков!

  Новият Т. Живков!(01 May 2017 - 14:05)

  Отговор

  Корнелия и сие превърнаха Г. Гергов в новия Т. Живков! Бкп се отрече от вожда си и се превърна в БСП! Сега без Гергов БСП е в нова премяна/промяна... Бутафория.

 • За комунистите е мръсна само тази далавера в която не участват

  За комунистите е мръсна само тази далавера в която не участват (01 May 2017 - 13:05)

  Отговор

  Голямата сеч в БСП тепърва предстои. Всичко което е построено върху насилие и лъжа един ден рухва и завлича всички. Като самия комунизъм...

  • Да де, но...

   Да де, но...(01 May 2017 - 13:05)

   Абе, да си секат в БСП, колкото си искат. Но в атаката срещу Гергов се включиха отчетливо и Бойко Борисов и главния прокурор, който пък спретна Костинброд на ГЕРБ и Борисов! Защо? Защо? Очевидно е, че има нещо много мътно, в което всички са омешани! Правят ни на маймуни, а ние ръкопляскаме!

 • шаж

  шаж(01 May 2017 - 12:05)

  Отговор

  Само дето никой не казва, за какво всички вкупом погнага Гергов? Какво е направил? До сега беше охотно търпян! Защо? Сега?

  • интересно

   интересно(01 May 2017 - 12:05)

   Да бе! Защо точно сега всички се сетиха, че Гергов е лош? От къде идва този сигнал и защо? Кой засвири атака и защо?

 • G

  G(01 May 2017 - 12:05)

  Отговор

  Червени безродници !!!

 • Гнус

  Гнус(01 May 2017 - 10:05)

  Отговор

  Тия неща се знаят отдавна и е срамно колко много българи гласуваха за БСП на последните избори - почти милион... Никога няма да излезем от червеното блато!

  • Поли

   Поли(01 May 2017 - 12:05)

   Въпрос е колко са "българи", гласуващите за БСП!

  • Комунягите нмята един милион гласа!Това е лъжа и подяна!Измамата на века!

   Комунягите нмята един милион гласа!Това е лъжа и подяна!Измамата на века!(01 May 2017 - 22:05)

   Дано дойде скоро времето да се разбере,че изборите са тотално фалшифицирани от комунистите,какъв един милион, с мангалските гласове дори пак са трети,четвъри в класацията,.но ги надуват с хакване и чисто купуване на цигани.

 • Свободна България

  Свободна България(01 May 2017 - 10:05)

  Отговор

  Фактор, по каква причина сте забранили коментарите под темата за "нашенците" "Български мотористи се включват в похода на "Нощни вълци""? Явно къртицата (къртик по-скоро) при вас и на 1-ви май е дежурен...

  • Ред

   Ред(01 May 2017 - 11:05)

   Къртицата кърти само в твоята глава, стига си цапал форума.

  • Свободна България

   Свободна България(01 May 2017 - 11:05)

   Явно си се жегнал от въпроса, благодаря! И това е нещо.

  • Ми от какво да се жегва...???

   Ми от какво да се жегва...???(01 May 2017 - 11:05)

   Те коментарите са си там, давай пиши... нещо очила май ти трябват???

  • Свободна България

   Свободна България(01 May 2017 - 17:05)

   Коментарите са вече там, в 10:05 не бяха възможни да ги напишеш. Очила ти трябват май на тебе?

Оставете коментарОбнови