Всеки генерал ли крие в чекмеджето си императорски жезъл?

Светослав Пинтев

Какви изказвания само чухме навръх 3 март, какви уверения от най-високо място, че да си българин не е просто участ, а чест. Думи, изречени без свян, изречени в момент, в който България вече видимо е тласкана към катастрофа с евразийски привкус. От най-високо място…
Сякаш никой не забелязва, че държавата ни всекидневно е изкорубвана отвътре, тя е в ръцете на генерали, чиито действия силно напомнят генералската лудост от 1990 г., търсеща с бяс двуполовия прародител на човека и Великата тайна на извънземните в една дупка в село Царичина, ала сегашните напъни са с много по-страшни последствия. Тогава генералите от щаба ги напътстваха рота екстрасенси, сега ги напътстват партийни гурута, които не са много по-различни. Разликата е, че на тях им шепнат съвсем реални гласове. Кошмарната „фантастика“ на царичинската авантюра е на път да се превърне в реалност днес.

На косъм виси съдбата на децата ни, а ние нехаем

Надали е случайно, че само дни по-рано новата зам. шефка на социалистическия Интернационал и лидер на БСП Корнелия Нинова заяви, че България ще наложи вето на санкциите срещу Русия, ако вземат властта. Даже не каза, ако вземат властта, това си го добавих по инерция. Тя вече е уверена, че са я взели. На какво основание, ще попитате? Очевидно е достатъчно сериозно. Тук ще цитирам какво написа  колежката Веселина Седларска във Фейсбук по повод въпросните думите на Корнелия Нинова, защото просто няма как да се каже по-ясно: „Това е директна заявка за излизане от Европейския съюз и за прикачване към Русия. Отворете си очите и ушите сега, за да няма в края на месеца люх, въх к'во стана и как стана. Досега действаха като чичковци педофили, които мамят детенце, вече са директни“.  Чичковците и лелките вече са ни набутали в клопката май…
Абсолютно са уверени, че са успели, което значи, че знаят нещо, което ние не знаем и смятат, че капанът вече е щракнал… Тома Томов, това невинно дете на лагерите, но не пионерските, каза достатъчно ясно: "България е на погрешен курс, курсът трябва да се промени. Заради това реших да участвам лично.“ Генът си е ген,  какво да го правиш. Да не цитирам жельобойчевци и други такива, внушението е едно и също.
„Когато за монарха казват, че е добър, значи той за нищо не става“, казвал Наполеон Бонапарт според съвременници. Същото може да се каже за всеки държавен глава, разбира се. Хвалбите за нашия са чудесен пример.
Генералът на Френската република Бонапарт стремително става консул, после всемогъщ император, започва щедро да раздава короните на Европа, а  неговият военачалник Жан Батист Жул Бернадот, иначе беден и гол като пушка гасконец, е коронясан за крал на Швеция и Норвегия, а династията му управлява и днес. Казват, че след кончината му от двора с изумление видели на гърдите му татуираната триъгълна якобинска шапка, а под нея девиз: 

Смърт на кралете! 

Мисълта ми е, че генералите много лесно забравят колко много мразят абсолютната власт, ако имат възможност да й се насладят. Корнелия Нинова също да си го запише, апропо, че не се знае. Дори маршал Жуков беше обвинен от Сталин в бонапартизъм….
И понеже се заговорихме за френски генерали…. „Когато искам да разбера какво мисли Франция, питам самия себе си“, казвал някога единственият известен ми читав генерал, управлявал държава в съвременната епоха, а именно Шарл де Гол. Негова е и мисълта, която българските социалисти и българските „националисти“ от типа на воленовите наемни дружини, за краткост националсоциалисти, трябваше да научат наизуст: „Патриотизъм е когато поставяш на първо място обичта към своя народ, а национализъм - когато на първо място стои омразата към другите народи.“ Но те няма да го направят, защото нямат толкова акъл.
Генералът от резерва Румен Радев и назначеното от него служебно правителство за нула време обърнаха с хастара наопаки силовите ведомства и назначиха свои хора на ключови позиции. Ще кажеш, че се готвят за военно положение и на всички постове трябва да има проверени другари с „хладен ум и горещо сърце“,  както се изразяваше Феликс Едмундович. Орешарски беше на път да го направи с жандармерията, оковала в желязо центъра на София, но му липсваше военната закалка. Това очевидно сега е отчетено от отговорните другари, отговарящи за операцията.
Сякаш ще са на власт не два месеца, а двадесет години и трябва да установят ударно „народната власт“.  И ще заплющят едни червени знамена, на сърца ни ще олекне, да живей, живей труда. 

Или руските императорски орли? 

Откраднати впрочем от герба на Източната римска империя, наричана днес Византия, на която Москва така иска да подражава. И успява по отношение на византийската лукавост в политиката. Няма значение дали са орли или петолъчки, важното е да са руски, въпреки че те и такива не са.
„Има служебно правителство, което съм назначил и на което имам доверие. Мисля, че към момента то се справя добре“. Това, ама без да му мигне окото, заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос за предложението на служебния кабинет за уволнението на началника на отбраната и назначаване на ген.-майор Андрей Боцев не негово място. Това се случи веднага след изритването на главния секретар на МВР Георги Костов. Действия, които в никакъв случай не са работа на един назначен кабинет. 
 Добре се справя правителството, разбира се, ако крайната цел е установяване на военно положение и удържане на властта на всяка цена.

На назначения от държавния глава кабинет, където нещата се движат от генерала–вицепремиер Стефан Янев, основната му задача уж беше да проведе прозрачни и честни избори, както е по конституция, а той се е заел прави всичко останало, но не и това. Машинното гласуване се провали, но това не притеснява ни най-малко хората на пагона във властта. 
Човек може да си помисли, че другарите генерали наистина ще опитат да върнат социализЪма с добре познатите им армейски методи, те други и не знаят. Още повече, че марксистите-ленинисти  продължават да са подавляващо мнозинство сред командния състав на армията ни, няма какво да се лъжем. Там реформа просто нямаше. Един доскорошен голям шеф във Военното контраразузнаване ме уверяваше на няколко пъти, че било крайно време да се сложи край на „пещерния антикомунизъм“ и другарите да заемат достойните си места. Къде го видя, не знам, 27 години гледаме само пещерни комунисти, които са назначени за милионери, пещерите им са последен писък на парижката мода. Капиталисти-марксисти са хората, но не съм забелязал някой „пещерен антикомунист“ да ги е подгонил.
Президентът Радев си назначи за съветник също такъв проверен военен контраразузнавач, офицер от ДС. Казват за него, че бил човек на ВКР в поделението в Равнец, откъдето започва кариерата на младия пилот Румен Радев. Тук  трябва да си зададем въпроса: 

„Кой изобщо е пилотът на самолета“

Всичко става толкова абсурдно, че вече нищо не е изключено. Няма да се изненадам, ако на генералите им хрумне да мобилизират цялото мъжко население в името на борбата с тероризма и световния империализъм, а после да дадат заповед :“Газ, чорапи, ръкавици“ и прочетат указ, че обявяват военно положение в името на спасението на родината.

“Генералите винаги се готвят за миналата война” , както казваше Уинстън Чърчил.

 

15 Коментар(и)

 • Здравейте цървули

  Здравейте цървули(06 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  Цунете вашия цървул ни генерал ни президент, а най вече руски агент отзади. Да не пропуснете да подадете език и оближете де що има руски изпражДне..я.

 • Димитър Станков

  Димитър Станков(05 March 2017 - 20:03)

  Отговор

  Господин Драскача на този безмислен набор от думи,живее в някакъв негов си свят,такъв геноцид над България,българите,традиционните ценности и доста интересното е че не само ние и традиционния патриархален морал сме пред тотално унищожение а и самата Земя се намира в период на измиране на видовете и невиждана климатична и екологична катастрофа, и за свдение на тоя Тип причината е само една-Запада,западния начин на живот и отношението на Запада към истинските духовни и материални ценности

  • А ти живееш ...

   А ти живееш ...(06 March 2017 - 11:03)

   В розовото течение на Посирано,нали?!...

 • Ерик

  Ерик(05 March 2017 - 15:03)

  Отговор

  А стига сте ни" плашили" с евентуално излизане от ЕС. В момента никой не е тръгнал нататък ,но и да стане -чудо голямо. Запада никога не ни е бил приятел,не е и сега. Станахме им заден двор, буферна зона и инкубатор за евтина работна ръка.Никой не ни пита за соц лагера и СИВ. Пак така, никой не ни пита за ЕС и НАТО. Каква е разликата?Преди години четох в едно списание интервю с тогавашния главен конструктор на "Даймлер-Бенц".На въпроса каква кола би карал ако "Мерцедес" не съществува ,той отговорил-"В края на краищата ,човек може да ходи и пеша". Та толкова и за НАТО и за членството в ЕС.И с тях ,като без тях.

 • Георги

  Георги(05 March 2017 - 09:03)

  Отговор

  Абсолютно соросойдна статия! Защо президента Радев се обгражда със свои хора? Ами с кой да се обгради с врагове ли? А стига сте търсили под вола теле и задаите въпроса защо трябва да се назначават и избираме продажници по службите и в парламента?

 • Дончо Дончев

  Дончо Дончев(05 March 2017 - 09:03)

  Отговор

  Много правелният тръгват нещата!До сега власта се владееше пак от генерали но полицаи и милиционери!Всички мълчат а управата краде!Сега военните не си поплюват!Може да заработи спадът и то военен!

 • Станимир

  Станимир(04 March 2017 - 22:03)

  Отговор

  На изборите ще се формира правителство на коалицията БСП-ДПС! Защо съм сигурен? Изборите не са задължителни, средният българин няма да гласува с един от трите мотива: -няма за кого! -е...л съм им мамата на всички политици, мразя ги! -няма мажори (личности) - Янчулев го избирахме МАЖОРИТАРНО и София остана без вода! Слаб мат'риал! Това е положението, дълго има да патим! Да се спасява кой накъдето може!

  • Ерик

   Ерик(05 March 2017 - 15:03)

   Всъщност изборите са задължителни.

 • Мими

  Мими(04 March 2017 - 19:03)

  Отговор

  Генерали, ама истински, а не бутафорни.....

  • ама писахме бе!

   ама писахме бе!(05 March 2017 - 16:03)

   ...АМА ВИЕ ГО ИЗТРИХТЕ БЕ!!

 • Валка

  Валка(04 March 2017 - 17:03)

  Отговор

  Добре се окопаха.Дано Господ влее малко разум на този народ , за да не ги допуснем до властта , че ще падне голямото крадене.

 • прагматичен

  прагматичен(04 March 2017 - 15:03)

  Отговор

  Каквото зависи от мен и хората около мен ще направим крушовишката да не дойде на власт в комплект с фатмака, па за другите българи не знам.

  • ман

   ман(04 March 2017 - 17:03)

   Правилно! От идиоти като теб не може да се очаква повече от проява на дебилност.

  • :))))

   :))))(05 March 2017 - 12:03)

   Да, ще направим, но ги виждаш разни "дебили" като тоя ман, който прилича повече на зил. :))))

 • цивилен

  цивилен(04 March 2017 - 11:03)

  Отговор

  Една много правдива статия , д-то да ни е яко !

Оставете коментарОбнови