Заговор срещу Русия съществува и той е оглавяван от президента на страната

WikiLeaks е организация, която е оперативно свързана с руските спецслужби, тя участва в „остри” оперативни операции

Путин и Тръмп страдат от злокачествен комплекс за непълноценност, подтискан от нарцисизъм, казва бившият топ агент на КГБ

Юрий Швец е бивш офицер от Първо главно управление на КГБ. Работил е в САЩ под прикритието на кореспондент на ТАСС, бил е шпионин на КГБ във вашингтонската резидентура. От близо 20 години живее в САЩ и работи в бизнес-разузнаването.

- Господин Швец, вие сте съкурсник на Путин от Института за външно разузнаване. Как си спомняте Путин?

- Честно казано, аз не го помня. Трябва да кажа, че по време на обучението ни нашите преподаватели (а ние живеехме там фактически седем дни в седмицата, по 24 часа) имаха две задачи: първо да ни обучат на шпионския занаят, а второ-трябваше да ни изучат и след това да напишат за всеки от нас характеристика с изводи дали ставаме за разузнаването и ако да-къде.
Аз съм чел такива характеристики и именно по този начин научих какви са били впечатленията за Путин по време на обучението. Мисля, все пак, че най-добре го характеризира прякора му от онова време –„Фас”.

- Аз съм чувал още един прякор… 

–„Бледния молец”. Но доколкото си спомням, този прякор е от доста по-късен етап от кариерата му. А при нас беше известен проста като „Фаса”.  

А Путин изобщо не е бил разузнавач. Според резултатите от неговото обучение той е бил обявен за негоден за работа в разузнаването, не е работил там нито един ден и след обучението са го изпратили обратно, откъдето е дошъл.

- А с какво се е занимавал в Германия?

- Имаше такава „утешителна” програма за служителите на КГБ от районните структури –пътуване в ГДР. Целта – да видят чужбина, да си купят сервиз, фотоапарат от „Карл Цайс” и да се върнат обратно на служба. Тоест, те там изобщо не са се занимавали нито с разузнаване, нито с контрараузнаване. „ЩАЗИ” беше толкова мощна организация, че главното там беше да не им пречим. Затова цялата работа на Вова в Германия (той там беше директор на Дома на дружбата) е била сутрин да отключи вратата, вечер да я заключи… Ето това е била цялата му разузнавателна работа.

- Твърди се, че Вие сте събрали информация за връзките на Путин и неговия близък сътрудник Виктор Иванов с "тамбовската" организирана престъпна група, за тяхното участие в търговията с наркотици с колумбийската мафия. Действително ли е имало такова нещо?

- Да, и това струваше живота на Александър Литвиненко.

- Вие бяхте ключов свидетел по това дело. Това, което знам от Владимир Березовски, Литвиненко е жертва на политическа интрига-тоест, той е знаел за Путин нещо, което е имал намерение да публикува и затова са го убили. Убиецът е Луговой, в момента депутат от руската държавна дума, нали?

- Да. Такова е и заключението на Лондонския съд. Ставаше дума за сделка на стойност милиард долара, която трябваше да сключи с Русия една от най-големите международни компании. От руска страна важен фактор, от когото зависеше изхода на сделката беше най-близкият помощник на Путин Виктор Иванов. По онова време дори го наричаха „сивия кардинал на Кремъл”, защото той беше неофициалният кадровик – подбираше хора за Путин, които бяха назначавани на най-високи позиции след това.

И тази компания поиска да и направим така наречения Due Diligence: тоест, да съберем информация що за хора са тези потенциални партньори, с кого ще трябва да си имат работа… Александър Литвиненко имаше връзки с фирма за бизнес-сигурност в Лондон, на която беше поръчано проучването. Той ми я прехвърли, помоли ме, аз да изпълня поръчката. И аз го направих. Имах документална информация за това, че Путин, в качеството си на помощник на Собчак, се е занимавал в Петербург с пране на пари на колумбийски наркокартел известен с името „Кали”… В това дело фигурираше и фирма СПАГ, регистрирана в Лихтенщайн, с офиси в Германия и Петербург. Президент на една от дъщерните фирми на СПАГ беше известният Кумарин…

- …лидерът на "тамбовската" организирана престъпна група, който сега е в затвора…

- …да. Тоест, оказа се, че там се е събрала следната група – Путин (по това време той е консултант на СПАГ), Кумарин (президент на дъщерната фирма на СПАГ) и Виктор Иванов. Впрочем, най-абсурдното е, че по това време Иванов работи във ФСС, като шеф на отдела за борба с наркотрафика.

- Тоест, Вие сте провалили сделка за милиард?

- Да. Когато в компанията, за която говорим, прочели справката, те казали: С тези хора няма да правим бизнес!  Тази справка наистина провали сделка за близо милиард, за която естествено се е полагала комисионна-не знам точно колко, но дари да са скромните десет процента…

– …това са сто милиона долара…

– …да, и замесените побесняха. Как сред тях се оказа Луговой? Много просто – Литвиненко не беше особено опитен в тези неща и затова беше поръчал едновременно на мен и на Луговой една и съща задача.
На клиента са били представени досиетата и на двама ни-моето и на Луговой. Той решава да избере мен за задачата. И тогава Александър Литвиненко прави смъртоносна грешка – дава моето досие на Луговой и му казва: Ето така трябва да пишеш, това се приема. Луговой го взема и заминава за Москва, където го арестуват на летище Внуково и след две седмици той се връща в Лондон с полония…

- ...за Литвиненко. Когато заедно учехте в Академията на КГБ, можехте ли изобщо да си представите, че Владимир Путин ще стане президент на Русия?

- Питал съм хора, които са го познавали по онова време, съставяли са характеристиката му. Те са ми казвали: Ако тогава ни бяха задали този въпрос щяхме да отговорим, че даже не е смешно.

- Но защо Путин стана президент? Какъв е този механизъм, който издига човек с неговия потенциал на най-високо ниво?

- Това е закономерност на тази бюрократична система, в която живяхме. Цялата му кариера на Путин е плод на тази закономерност. За разузнаването не ставаше, в ГДР с нищо не се е занимавал. Но след това става помощник на Собчак. И защо? Защото Собчак е агент на КГБ… 

- Собчак – агент КГБ?!

- Естествено – професор от известен университет, преподавател по идеологическа дисциплина...В нашия отдел, например, беше завербуван един от най-близките помощници на Елцин, този, който събори статуята на Дзержински… И знаете ли кое е смешно? Когато го вербовали му предложили сам да си избере агентурно име. И той си избрал „Феликс”. И през цялото време: перестройка, демонстрации, пламенни речи ("Долу комунизма!"), той се е срещал с оперативния си офицер и не просто му е докладвал всичко, но е получавал и указания. Мога да си представя какво са си мислили кагебейците на Лубянка, докато са наблюдавали през прозорците…

- …как техния агент ръководи събарянето на статуята…

- …как Феликс събаря Феликс. Но да се върнем на темата. Вова тогава го предоставят на Собчак за свързочник…Трябвало е да бъде връзката между Лубянка и Собчак, да координира работата. А тя пък се е състояла в това да бъдат усвоени парите на партията и да бъдат разпределени по полиците. Но – интересна ситуация – партията имала много пари, но не умеела нищо. Да проведе конгрес на партията – това да, друго нищо. 

- И да „подреди” парите – също…

- Точно. За това партията си имаше КГБ. И така възниква веригата между КГБ, бандитите…ленинградското КГБ и „тамбовската” групировка. 
Заговор против Русия съществува, и той е ръководен от Владимир Путин с помощта на 86% от неговите най-предани привърженици.

- Един от вашите колеги от КГБ, много високопоставен, ми казваше съвсем категорично, че практически всички лидери на демокрацията и на националистическите движения в Русия и Украйна са били агенти на КГБ. Това вярно ли е?

- Нека го кажа така - в Съветския съюз вербуваха всичко, което се движи. Никой не отказваше. Лесно им беше. 

И преди съм казвал, колко сложно беше да вербуваш някой американец или китаец, затова вместо тях „празните места” се попълваха от палестинци, които предпочитаха да се вербуват цели семейства, заедно с децата.

- Сегашният лидер на Палестинската автономия Махмуд Абас агент на КГБ ли е?

- Безусловно. Той ми беше съвипускник в университета. Афганистанските другари също много обичаха да се вербуват, когато там бяха съветските войски, защото разчитаха, ако стане нещо „другарите” ще помогнат. Това беше жестока грешка от тяхна страна, защото когато там вече всичко пропадаше един от нашите агенти, високопоставен служител на афганското контраразузнаване се молеше да го вземат в Москва заедно с децата му.  Отговорът, който получи беше: "Ние не вербуваме агенти, за да се размотават из Москва …".

- Има хора, които вярват, че Путин е агент на ЦРУ или на Билдербергския клуб…

- Аз не вярвам в това и ще обясня защо-защото знам как работи системата. Но ако си представим, че съществува някаква такава страшна сили, Путин би трябвало да е най-ценният и агент. И ако тази сила иска да унищожи Русия, то той е супер агент, защото това, което той върши, не биха могли да направят нито ЦРУ, нито  МИ-6, Мосад и китайската държавна сигурност, нито дори взети заедно.

- Тоест, според Вас Путин разрушава Русия?

- Безусловно при това методично, хитро, под бурните ръкопляскания на 86% от руснаците. Заговор срещу Русия съществува и той е оглавяван от Владимир Путин, подпомогнат от 86% поддръжници.

- А какво мислите за Тръмп?

- Тръмп много прилича на Вова Путин личностно. Той страда от психично заболяване – същото като на Путин - злокачествен комплекс за непълноценност, подтискан от нарцисизъм. Аз имам близка, доктор по психиатрия – тя смята, че и Тръмп, и Путин се обиждат като десетгодишно дете. И се обиждат на всеки, който ги критикува.

Работният ден на Тръмп, поне така си представям, започва така: става, пие кафе, включва телевизиите, които не обича, слуша неприятни неща за себе си, сяда и започва да се зъби в Туитър. Този човек, според мен, не е способен да бъде президент на САЩ.

- Действително ли Путин повлия върху резултата от американските избори? 

- Путин повлия, но по такъв начин, че тези избори ще ги убият.
Ако провеждаш разузнавателна операция по намеса в изборния процес на САЩ, тя или трябва да бъде сто процента конспиративна или изобщо не трябва да се провежда. Това, което направи Вова, беше върхът на идиотизма, защото „ушите” на Кремъл стърчаха отвсякъде. Първо, хакерите, после, известни хора, които получиха информацията и я предадоха на WikiLeaks. Но WikiLeaks не е просто рупор, това е организация, която е оперативно свързана с руските спецслужби, тя участва в „остри” оперативни операции. 

Но даже и на този етап можеха да спрат, да кажат: Абе, разбирате ли, някакви малоумници решили да действат сами и направили белята. Но те по същото време захранват руските телевизии и те започват да надават идиотски вопли, славят Тръмп, възпяват Тръмп – и това по телевизии, които се подчиняват изцяло на Кремъл…

Благодарения на всичко това Вова Путин е напълно отхвърлен от САЩ, а и изобщо от Запада, той не просто е изхвърлен, той се превърна в изчадие адово. Сега, дори Тръмп да иска да сключи сделка с Путин – това е невъзможно, невъзможно е дори да се говори за това.

- Хенри Кисинджър бил ли е агент на КГБ?

- Това е друга история, достойна за перото на велик писател. Ситуацията е такава. Хенри Кисинджър, наричан в американския отдел на КГБ „Киса” (котенце) се е срещал с наш оперативен работник, Борис Седов. Какво е агент? Агент на КГБ е чужденец, който съзнателно сътрудничи и доброволно изпълнява задачите на КГБ. И ето, господин Седов се среща с професор Кисиндър, изпраща депеши в централата, от които излиза, че да- Кисинджър е наш агент. 

И това буквално две седмици преди Никсън да стане президент, а Кисинджър, помощник секретар по националната сигурност (след това той стана и държавен секретар на САЩ).

 Източник: Gordon.ua

22 Коментар(и)

 • Нещата започват да се изясняват...

  Нещата започват да се изясняват...(03 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Ето защо, "големият" джурналист-международник и още по-голям "политически анализатор" без нито една вярна прогноза на избори, т. томов, хвали открай време "стратегът" Кисинджър... Защото това са му спуснали господаритеф7 "от Центъра", тъй като и двамата са на една и съща копаня... Само на Великият Рони, не му минаваха тези номера и като булдозер срути паянтовата кочина и през '90 години на миналия век, целият свят трябваше да помага на 100 млн. впиянчени мужици да не измрат от глад.

 • barcelonski

  barcelonski(01 April 2017 - 06:04)

  Отговор

  ЛЮБИМАТА ИНФОРМАЦИОННА "АГЕНЦИЯ" на ГенералЪ АтанасЪ БиволЪ => WikiLeaks ............. "е организация, която е оперативно свързана с руските спецслужби, тя участва в „остри” оперативни операции". .... Мдаа .... > IBAN-Костовия => Помияр явно е Хостван в Москва .......... (анти-дръгалевски)

 • StrukeEagle

  StrukeEagle(01 April 2017 - 05:04)

  Отговор

  Този е прост мошеник.

 • Агентите подскочиха!

  Агентите подскочиха!(31 March 2017 - 21:03)

  Отговор

  Знаещи, бе брато! Наясно са??? Малоумни ченгета с мания за величие!

 • Швец

  Швец(31 March 2017 - 19:03)

  Отговор

  Ти си просто швестер. Такива глупости праска с цел манипулация на вече добре заблудените американци. Не мога да разбера защо го търпят, освен ако не е двоен агент със съгласието и на цру и на фсб. Бивши кагебисти няма. Ако наистина искат да са срещу кгб умират както литвиненко, березовски и др.

 • анти-чекист

  анти-чекист(31 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  А за Кисинджър отдавна е известно, че е кагебейска агентура. Скоро имаше една интересна статия от А. Пионтковский в Каспаров.ру по темата, описваше цялото шпионско гнездо във Вашингтон, и как 'великия' Путьо го е дискредитирал с идиотизма си. Такива като Кисинджър, Кушнер, и пр. лесно ги ловят по еврейска линия, семействата им са дошли от пределите на бившата Империя, език, културни връзки, роднини чекисти /много съветски евреи са били/, и пр. Скоро и сенатора Чък Шумер споменаваха в подобен контекст. А Сорос затова го мразят люто чекистите, защото е и евреин и анти-чекист, рядка комбинация.

 • Иван

  Иван(31 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Много сте изпаднали, щом публикувате подобни брътвежи. И го казвам не защото съм за Путин. Не съм. Просто този е прекалено ниска топка.

  • "другарю"!?...

   "другарю"!?...(03 April 2017 - 11:04)

   "Този", е по-висока топка, отколкото който и да е руски "разузнавач" с български произход и ДС досие. Ниска топка са българските измекяри като дъщерята на убиеца на Райко Алексиев и синът на началника на лагера в "Белене".

 • анти-чекист

  анти-чекист(31 March 2017 - 14:03)

  Отговор

  Вижте статията за България тук: http://solidarizm.ru/txt/trura.shtml Струва си да се прочете. Пишат хора, добре запознати с действителното положение, че никъде, в нито една 'зарубежна' страна, КГБ не е имало по-силно влияние, нежели в България! И продължава да има! Пък ние си говорим, кой бил ляв или десен, комунист или нам какво си. Самите руснаци ни го казват: В България има само едно разделение - руска агентура, и честни българи. Нищо друго. Цялата ченгесарница, без изключение, без никакви отводи на 'честни разузнавачи', е единствено кагебистка агентура.

 • Кесо

  Кесо(31 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  Категорично протестирам срещу опитите да се омаловажи ролята на таварищ Путин като агент. Бил едва ли не само прост ключар в ГДР. Ама, другарки и другари, ключалката на въпросния културен дом е била секретна, следователно и работата по отключването и заключването е секретна /кажи го направо агентурна/. Ами работата му с наркокартела Кали? И това ли не е работа под прикритие? Де го сега тоя картел? Ойде та се не виде след като таварищ Путин е "работил" с него. Печен, та печен!

 • Логичен

  Логичен(31 March 2017 - 13:03)

  Отговор

  отговор за нещо,което пиша от години!Вижте най-отявлените русофоби в България!Точно те са хората,свързани по един или друг начин с руските служби,защото с крайната си риторика отвращават и индеферентните към Русия българи,превръщайки ги в русофили!Това е излюблен метод на Лубянка от десетилетия,който у нас сработва безотказно!Дайнов,Инджев,Татяна Ваксберг,Ваня Костов,всите взриватели на мавзолеи,бояджии на паметници и денонощно храчещи срещу Путя,всъщност са най-верните му хора във все по-глупееща България.Затъпяване на сетивата и мисълта,толкова е просто...Феликс срутил Феликс и викал "Долу комунизма!". Ха помислете,ако имате все още с какво да мислите! :-)

 • с.Драгалевци,Софийско

  с.Драгалевци,Софийско(31 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  У нас аг.Санкин разруши демократичните партии,съсипа дясното пространство,водеше подмолна антиамериканска и антиевропейска политика,направи комунистите капиталисти,цялата приватизация бе проведена от Санкин и неговите хора-Данчо Ментата,Бисеров,Божков-в угода на едрите комунисти.А Кисинджър като всеки евреин обича парите и вероятно затова е станал агент.

  • я па ти

   я па ти(31 March 2017 - 14:03)

   Та като банкянски селяк съм сигурен, че много мразиш парите. И ги оставяш за евреите. Впрочем и ти ли си завършил школата на КГБ, че знаеш агентите им?

 • БирниkЪ

  БирниkЪ(31 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  Идиотизмът в цялото интервю е синтезиран в първото изречение: "Заговор срещу Русия съществува и той е оглавяван от президента на страната" Значи Путин заговорничи срещу Русия, не Горбачов, не Елцин, а Путин. Какъв ли малоумник трябва да си за да твърдиш подобно нещо. И каква е целта на тоя заговор според тоя кретен, търсещ мимолетна слава и внимание ? Унищожаване на Русия ? Разпад ? Фалит ? Путин е на власт 15 години и заговорът трябва вече да е реализиран. Какъв е резултатът от него ? Всички знаят какво беше Русия преди Путин. И какво е сега. Ама Путин и Русия са в устата на всички политици и на всички медии по света ежедневно. На някаква си бензиностанция, дето и една кафеварка не може да сглоби, Горна Волта с ракети, икономика по-малка от на Италия, .... и сме ги били в Добруджа, да и се обръща такова внимание ?! Защо бе ? А този идиот като твърди, че Литвиненко е убит защото много е знаел, той самият като знае същото, защо е жив ? Путин може да не е бил Джеймс Бонд като агент, но като държавник е много класи над по-голямата част от всички държавни глави. Дори "Фактор" може да намери информация за това, какво мислят за него гражданите на доста държави. Всъщност, дали мнението на един предател представлява интерес откъм достоверност, е отделен въпрос.

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(31 March 2017 - 13:03)

   ГлупакЪ

  • БирниkЪ

   БирниkЪ(31 March 2017 - 14:03)

   Това ли успя да измислиш ? Мноого мотивирано ! Да се чуди човек, какви идиоти има в Интернет !

  • balgarin

   balgarin(31 March 2017 - 14:03)

   ало БирникЪ толкова си ГЛУПАВ горкия че не се УСЕЩАШ даже путин ще е СЪСИПЕ НАПЪЛНО таз империя на злото русия , война и то СВЕТОВНА с атомни ракети да бяха водили руснаците последните двайсетина години пак щяха да са много по ДОБРЕ отколкото сега при путин . но аз блядовете ги НЕЖАЛА да пропада и разори русия това ми е МЕЧТАТА да видя в моят живот , видях как се РАЗПАДНА комунизЪма и ссср ще ВИДЯ и РАЗОРЯВАНЕТО И РАЗПАДА на русия ще си върне старото ими МОСКОВИЯТА както е пише ЗАХАРИ СТОЯНОВ . а на диктатора путин ПАМЕТНИЦИ ЩЕ СТРОЙМЕ КАТО ПОГРЕБЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО русия , а той Захари Стоянов също ги е ПРОКЛЕЛ И ТО МНОГО проклета да БЪДЕ московията така е НАПИСАЛ ТОЙ някога . иначе интервюто е ПЕРФЕКТНО но Лютвенко е доказал че путин е педофил и поради таз причина го черпат с чай от полоний , браво за това ХУБАВО ИНТЕРВЮ .

 • тк

  тк(31 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  1 от най-интересните неща, които съм чел тук. Поздравления!

 • Баси?!

  Баси?!(31 March 2017 - 12:03)

  Отговор

  И в България кгб беше назначило за "демократи" вербуваните си доносници!!! Агент санкин свърши голяма част от подлите си задачи против демокрацията! За кисинджър не заех, жалко!

 • Путин и Тръмп страдат от злокачествен комплекс за непълноценност, подтискан от нарцисизъм, казва бившият топ агент на КГБ

  Путин и Тръмп страдат от злокачествен комплекс за непълноценност, подтискан от нарцисизъм, казва бившият топ агент на КГБ(31 March 2017 - 11:03)

  Отговор

  Gospoda redaktori ot FAKTOR BG - molya, korigirajte poznanijata si po balgarski ezik. Shte vi podskazha - ima edna izlishna bukva v dumata ''подтискан''. I oshte malko pomosht - trova e parvata bukva ot dumata Donosnik.......................Uspeh!

  • Кур за Путин

   Кур за Путин(01 April 2017 - 04:04)

   Ти пък пиши на кирилица бе шибаланко прост!

 • Идеал Петров

  Идеал Петров(31 March 2017 - 11:03)

  Отговор

  Отдавна не бях чел интервю с действително умен човек.

Оставете коментарОбнови