Министър Радев: Ще предприемем драконовски мерки срещу футболното хулиганство

Валентин Радев

Валентин Радев

Крайни мерки ще се вземат срещу футболното хулиганство, закани се вътрешният  министър Валентин Радев. Спешната среща бе във връзка с инцидента от дербито между ЦСКА и Левски, когато в сектор "Б" на Националния стадион "Васил Левски" бе хвърлена бомба, която рани 24-годишна полицайка, като инцидентът постави под съмнение дали тя ще запази зрението на едното си око.

"Сега ще вземем драстични мерки. Така си мисля аз. Защото ние ги пазим тези хора на стадиона. Дано не са мислили, че там наистина е имало полицаи. Че не е директно срещу полицията", допълни министърът.

Той поясни, че все още няма яснота кой е хвърлил бомбата.

"Всички разпитваме. Още не можем да ги намерим. Него сигурно го е страх да си признае. Но е мъжко да го направи", каза още Валентин Радев.

Той призна още, че очевидно има проблем с пропускателния режим и подчерта, че служителите на МВР са външния периметър, а вътре пазят фирми и ако трябва ще се  наемат по-скъпи фирми.

По-късно днес той ще проведе заседение с министъра на спорта Красен Кралев и президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, на което се очаква да бъдат отправени предложения какво трябва да се промени по стадионите.