Майката на блъснатото от кметски джип дете: Просто искам наказание, да бъде прочетена присъда

Бившият кмет на Трън твърди, че малкият Ивайло се блъснал сам в автомобила му

Анита Гълъбова, майката на блъснатото от джипа на бившия кмет на Трън дете.

Анита Гълъбова, майката на блъснатото от джипа на бившия кмет на Трън дете.

"Аз искам наказание, да бъде прочетена присъда, не непременно най-тежката.  Последното заседание на съдае бе на 12-и януари. Делото се отложи, защото съдебно-медицинският лекар не дойде. Последната експертиза знам, че е налице и потвърждава останалите - водачът е виновен. За мен това е агония и безкрайна мъка, защото аз се връщам в началната точка, когато инцидентът се случи".  Това заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия Анита Гълъбова, майката на блъснатото от джипа на бившия кмет на Трън дете.

 " Две години минаха. Кога ще има решение и ще се изчете тази присъда, като има всички доказателства? Още сме в Трън, но не сме засичали бившия кмет, който го блъсна. Той не идва и на делата", каза още Анита.

Всичко, което иска неговият адвокат, се приема в съда“, посочи  жената.  По думите й експертизите доказват, че шофьорът е виновен

Вече две години няма присъда за мъжа, блъснал детето на заден ход на 13 ноември 2015 г. Тогава 6-годишният Ивайло отивал на училище, но бил ударен от колата. Оцелял е по чудо.  Бившият кмет на Трън Станислав Николов също водил на училище сина си. Той твърди, че малкият Ивайло се блъснал сам в автомобила.

По-късно обаче стана ясно, че свидетели били притискани да не съобщават каквото им е било известно. Има твърдения, че някои са заплашени с убийство.  Експертиза доказва, че водачът е имал и видимост, и техническа възможност да спре. „2 години и 2 месеца експертизи и само експертизи“, коментира майката на пострадалия Ивайло .