Мартин Димитров: Да осветим всички агенти, не е късно за лустрация

С всеки мога да си говоря, но не с всеки мога да бъда в едно обединение, каза още бившият син депутат

Мартин Димитров

Мартин Димитров

Комисията трябва да не разсъждава, а да вади истината на светло, да освети всички досието. Хората искат справедливост, а все още не са отворени всички досиета. Аз съм категоричен, че всички имена на доносниците трябва да бъдат извадени. Няма причина да бъдат крити и трябва да има истинска лустрация в България. Тази позиция изрази бившият син депутат Мартин Димитров, който днес получи плакет от Комисията по досиетата за принос към нейната работа, в студиото на БНТ.

По думите му ДС у нас е била много по-силна от останалите страни в бившия социалистически лагер, затова се провалиха всички опити за лустрация. Но не е късно това да се случи, добави Димитров.

Според бившият син депутат сегашното правителство не иска да предаде част от досиета на Комисията  и по-конкретно тези на Военна информация. Това, по думите му,  говори за зависимости. 

Именно силата на ДС, която не е отпаднала, пречи тези досиета да не бъдат отворени. Сегашното правителство не иска тези досиета да бъдат отворени. Освен това всички виждаме сега завоя към Москва – управляващите договарят за Белене, подписаха договора за МиГ-овете, обмислят да възстановят „Южен поток“, разкритикува управляващите Димитров.  

Бившият син депутат коментира и новия политически проект „Демократична България“.

Този проект не е ритане на  един и същи камък. Хората, които създадохме Демократична България, сме съмишленици. Няма смисъл всички десни да каниш в едно такова обединение, а да каниш хора, които са готови да водят сериозните битки. Ние сме дясно-център, и не можем да бъдем никъде другаде. С всеки мога да си говоря, но не с всеки мога да бъда в едно обединение. Мога да бъда само с хора, на които мога да разчитам и които могат да водят тежки битки, обясни Мартин Димитров.