Атакуват шефа на хазарта, обвиняват го в злоупотреби

Браншът има сериозни резерви срещу председателя на Държавната комисия по хазарта

Мариян Попов ли ще диктува в хазарта като председател на Държавната комисия по хазарта /ДКХ/?, попитаха от бранша. Според тях длъжността председател на ДКХ по закон изисква високи морални и нравствени качества, както и професионализъм.

Веднага след назначението, Мариян Попов злоупотребява с поста си, разкриват още запознати. Той повежда битка в защита на игрална зала „Сезам“, намираща се на „Петте кьошета“, за което получава колосална сума, отбелязва сайтът „19 минути“.

За игралната зала има подаден сигнал, че ѝ липсва отстояние 300 м. от 20-то Основно училище „Тодор Минков“. Игралната зала няма необходимото отстояние, но Попов срещу допълнителна месечна крупна сума от оборота ѝ, поема ангажимент да не я затваря и да не отнема нейният лиценз за организиране на хазартни игри, твърдят от бранша.

Мариян Попов продължава да злоупотребява със служебното си положение, провеждайки срещи с организатори на хазартни игри от Бургаския регион, за да ги рекетира с такса спокойствие. Срещу 1000 лв. на месец от игрална зала Попов, урежда безпроблемни проверки на отчитащите се зали.