Марешки напускал парламента, но нямало да проваля кворума

Всяка сутрин ще се регистрираме в парламента, но няма да участваме в дребнави дебати, заяви лидерът на партията

Веселин Марешки

Веселин Марешки

Днес в 10.30 ч. лидерът на "Воля" Вселени Марешки изненадващо съобщи, че депутатите му напускат парламента, но няма да каже защо.

Само няколко часа по-късно пред бТВ самият Марешки поясни, че не напускат парламента. "Всяка сутрин ще се регистрираме в парламента. Но няма да участваме в дребнави дебати и тогава ще излизаме от залата", каза Марешки. Хората се интересували от пенсиите, лекарствата и горивата, а парламентът се занимавал кой ще води листата за евроизборите на БСП, на Патриотите. Идната сряда Марешки щял да се срещне с Цветан Цветанов, за да разбере така ли смятат от ГЕРБ да я карат или имат по-сериозни намерения.

По-рано Марешки каза, че "решението за напускане е било взето днес, след съвещание на ръководството на партията и парламентарната група". „За да няма фалшиви новини и спекулации, исках лично да го съобщя. Причините към момента не мога да ги съобщя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте!“, каза още Марешки. Той призова решението на партията му да бъде приемано като част от последователната ѝ политика за „свалянето на маските на фалшивите политици“.