Манолова, Петков и Шивиков поведоха протеста, блокират движението пред парламента

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Протестиращи блокираха движението по булевард "Цар Освободител" пред старата сграда на Народното събрание, предаде БГНЕС.
Демонстрацията се организира от гражданската инициатива "Системата ни убива".

Кристина Василева е дошла от Русе, за да подкрепи исканията на протеста и е уверена, че властта чува гласа на хората от площада, но нищо не правят, защото не им изнася.

„Бях емигрант, но се върнах, за да остана тук и да се боря за правата на държавата ни и това беззаконие и безхаберие вече да приключи. Нека младите и интелигентни хора да управляват. Аман вече от корупция. Г-н Борисов явно смята, че сме овце - не, не сме овце, хора сме и сме интелигентни и мислещи, и вече е време това да приключи“, заяви тя и каза, че младите са способни да управляват и има такива, които искат да влязат в управлението на държавата.

Сред протестиращите са и бившият омбудсман Мая Манолова, лидерът на ПП АБВ Румен Петков, ген. Димитър Шивиков.

„Не съм доволен от това, че ни правят на глупаци. Мислят, че ние сме по-прости от тях. Нямам партийни пристрастия, но ме дразни цялото държание на политиците. 136 дни глас в пустиня. Аз съм бил на 70-80 протеста. Не се надявам, че ще паднат, но все пак да си изразя мнението“, заяви Петко Николчев.

Според него, ако ГЕРБ не фалшифицират изборите и не принудят администрацията и предприятията да гласуват за тях, няма кой да ги избере, убеден е мъжът.

„Почти съм сигурен, че ще го направят и аз мисля, че е по-добре да го направят, за да се окалят до край и сами да си понесат последствията. По принцип не гласувам и сега няма да гласувам“, увери той и каза, че иска оставката на Бойко Борисов, кабинета и главния прокурор Иван Гешев.

Протестът се очаква да продължи до 20-21 ч. като се обмисля шествие до Министерския съвет, където той ще завърши.