Нужни продукти:
скумрия – 1 кг (или три риби)
лук – колкото повече, толкова по-добре! ( пет глави)
майонеза
кетчуп
зехтин
розмарин/ магданоз
Начин на приготвяне: Рибата се почиства и се нарязва на парчета. Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци. Рибата поставете в съд, добавете към нея 4-5 супени лъжици майонеза, 4-5 супени лъжици кетчуп и подправки на вкус. Разбъркайте.
След това вземете плик за печене или фолио за печене, намажете го със зехтин, поставете парчетата риба, като между тях поставите и лука. Всичко това сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печете около час. Когато лукът стане мек и сочен, ястието е готово.
Поднесете го в плоски чинии за риба, като всяка порция може да гарнирате с листо от маруля и украсите със свеж розмарин или пресен магданоз.
Вкусът на ястието ще стане превъзходен, ако поднесете рибата с чаша охладено червено вино.