Скумрия в зехтин, печена във фолио

Ако напоследък ви се хапва рибка - пробвайте тази рецепта, няма да съжалявате

Ако напоследък ви се хапва рибка - пригответе тази рецепта, няма да съжалявате

Нужни продукти:

скумрия – 1 кг (или три риби)

лук – колкото повече, толкова по-добре! ( пет глави)

майонеза

кетчуп

зехтин

розмарин/ магданоз  

Начин на приготвяне: Рибата се почиства и се  нарязва на парчета. Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци. Рибата поставете в съд, добавете към нея 4-5 супени лъжици майонеза, 4-5 супени лъжици кетчуп и  подправки на вкус. Разбъркайте.

След това вземете плик за печене или фолио за печене, намажете го със зехтин, поставете парчетата риба, като между тях поставите и лука. Всичко това сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печете около час. Когато лукът стане мек и сочен, ястието е готово.

Поднесете го в плоски чинии за риба, като всяка порция може да гарнирате с листо от маруля и украсите със свеж розмарин или пресен магданоз. 

Вкусът на ястието ще стане превъзходен, ако поднесете рибата с чаша охладено червено вино.