Необходими продукти:
1 бр. риба пастърва
1 глава лук
1 бр. лимон
1 бр. домат
сол, бял пипер
5-6 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне: Зеленчуците се режат на колелца. Рибата също.
Върху фолието продуктите се редят в следния ред - главата, лук, лимон, домат, следващото парче от рибата, отново лук, лимон, домат, риба.
Подправя се и тогава се завиват с фолиото.
Ястието се пече на умерена фурна около 40 минути. След това фолиото се маха, рибата се залива с олио или зехтин и се допича, докато получи леко златиста коричка.
Сервира се в продълговати плоски чинии, украсени с резен лимон и пресен магданоз. За да подсилите аромата и вкуса на пастървата - поднесете ястието с хубаво бяло или червено вино.
снимка: gotvach.bg