Печена пастърва във фолио

Бързо и вкусно ястие, особено ако сте почитател на рибата и морските дарове

Необходими продукти:

1 бр. риба пастърва

1 глава лук

1 бр. лимон

1 бр. домат

сол, бял пипер 

5-6 с.л. олио или зехтин

Начин на приготвяне: Зеленчуците се режат на колелца. Рибата също.

Върху фолието продуктите се редят в следния ред - главата, лук, лимон, домат, следващото парче от рибата, отново лук, лимон, домат, риба.

Подправя се и тогава се завиват  с фолиото.

Ястието се пече на умерена фурна около 40 минути. След това фолиото се маха, рибата се залива с олио или зехтин и се допича, докато получи леко златиста коричка.

Сервира се в продълговати плоски чинии, украсени с резен лимон и пресен магданоз. За да подсилите аромата и вкуса на пастървата - поднесете ястието с хубаво бяло или червено вино.

снимка: gotvach.bg