Лодки - лататуй

Вкусно и лесно лятно ястие, подходящо за всякакъв случай

снимка:kulinar.bg

снимка:kulinar.bg

Необходими продукти:

3 ск.чесън стар
1 гл.лук червен
3 стр.олио
1 бр.патладжани
1 бр.жълти чушки
3 бр.тиквички
5 бр.домати
1 ч.л.сол
1 к.л.едър лют червен пипер
1 стр.мащерка
2 стр.магданоз пресен
1 стр.босилек
150 гр.моцарела

Начин на приготвяне:
Загрейте олиото, запържете чесъна и лука, след това добавете зеленчуците (само 1 от тиквичките), нарязани на кубчета, запържете и добавете билките и солта. Разбъркайте и запържете до омекване на зеленчуците.

Издълбайте другите 2 тиквички (ако са по-малки може и да са 4), преценете. Сложете на дъното им по няколко резена моцарела. Разпределете плънката и сложете в тава, застлана с хартия за печене.

Печете за 15 минути на 200С.

Ястието поднесете в плоски продълговати чинии. За да подсилите вкуса му - сервирайте го с чаша хубаво червено или бяло вино, охладено с бучки лед.

Източник: kulinar.bg