Картофени кюфтенца по индийски

По желание ги сервирайте украсени със стръкове кориандър


Необходими съставки

картофи - 500 г
кориандър - 1 шепа пресен
гарам масала - 1 ч.л.
лук - 1 глава
лют червен пипер - 1/2 ч.л.
олио - 3 с.л.
масло - около 20 г
сол
лимони - 1/2 бр.

Начин на приготвяне

Нарежете картофките на кубчета, залейте ги със солена вода. Похлупете и щом заври водата, варете 10-тина минути - картофите трябва да омекнат, но без да се разваряват.

Почистете лука и го нарежете на едро върху кухненска хартия. Изстискайте сока и сложете лука в купа. Прибавете към него гарам масалата, лютия червен пипер и щипка сол. Добавете и 2 ч.л. лимонов сок към лука. 

От кориандъра запазете няколко стръка за украса, а останалия нарежете и също сипете при лука. Отцедете картофите, прибавете ги към горната смес и намачкайте. От сместа оформете 8 кюфтета. 

Загрейте олиото в комбинация с маслото в голям тиган и изпържете кюфтенцата. Сервирайте ги украсени със стръкове кориандър.

(ezine.bg)